Eseménynaptár

<<  Január 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

A Polgármesteri Hivatal újabb projektje megsemmisítés előtt!

Marosvásárhely, a határtalan büszkeség csatamezője! Miután egy fontos projektet, a város terelőútjára vonatkozót több évvel ezelőtt blokkolták, a denevéreket felhozva érvként, most újból megismétlődik a helyzet: a parkolás problémáját Marosvásárhelyen megoldó projektet hamarosan eltérítik! Az okokat a nyilvános térben vázolják különféle illetéktelen személyek, akiket olyan volt helyi tanácsosok támogatnak, akik, miután elhagyták azokat a székeket, ahonnan a közösség számára jó döntéseket hozhattak volna, a virtuális térben keverik a dolgokat. A földalatti parkoló ellen felhozott érveikkel az a szándékuk, hogy nézeteltérést váltsanak ki a közösségben, olyan személyes értelmezések, amelyek konfliktusokat és feszültségeket keltenek. Példák a projekt ellenérveire, az online térben: „Egy ilyen munkálat veszélybe sodorná a templomokat, a műemlék épületeket, késleltetné a Bethlen Gábor szobor felállítását".

Emiatt felelevenítjük azokat az indokokat, amiért ezt a Marosvásárhely polgármestere, dr. Dorin Florea által kezdeményezett projektet a helyi tanácsosok a város számára életképes megoldásnak tartották és megszavazták:

1. A fő cél: a felszíni parkolóhelyek megszűntetése a forgalom érdekében a központban és a történelmi övezet védelme. A megvalósíthatósági tanulmány értelmében a gépkocsibejáratot a dél-nyugati (a Kultúrpalota felől) és az észak-keleti (kijárat a Petőfi Sándor tér felé) oldalon alakítják ki.

2. A parkoló egyaránt kiszolgálja azokat a marosvásárhelyieket, akiknek a városközpontban akad dolguk vagy ebben az övezetben dolgoznak, és a városban érintőlegesen tartózkodó polgárokat.

3.    A parkolót egyetlen, összefüggő földalatti szinten alakítják ki,összesen 415 gépkocsi férőhellyel, 12.320 négyzetméter beépített felülettel.

Fontos! A földalatti parkoló felszínén a gyalogoskijáratok kialakítását összehangolják a „MY CITY Târgu Mureș/ Marosvásárhely/ Neumarkt" építészeti verseny során meghatározott felszíni övezeti átalakítási javaslattal. A főtér felszíni övezetére vonatkozó tavalyi tervpályázat célja az volt, hogy megoldásokat, ötleteket találjon a tanulmányozott övezet hasznosítására a jelenlegi közösségi igényeknek megfelelően: a vizsgált terület multifunkcionális jellegéből adódó konfliktusok megoldása, a térség építészeti-urbanisztikai műemlékeinek és épületegyütteseinek előtérbe helyezése, a térség turisztikai vonzerejének növelése, tájképjavítás, a térség társadalmi összejövetelre szánt terei minőségének növelése.

 

 A bel- és külkapcsolati osztály

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Események

24 ianuarie 2020

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:478
Ieri:812
Saptamanal:7459
Lunar:35359
Mind3000409