Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

Încă un proiect al Primăriei pe cale de a fi desființat!

Târgu Mureș, câmpul de bătălie al orgoliilor fără măsură! După ce un proiect important, privind centura ocolitoare a orașului  a fost blocat în urmă cu mai mulți ani, invocând drept argument liliecii, acum se repetă din nou situația: proiectul care ar rezolva problema parcărilor în Târgu Mureș este pe punctul de a fi răsturnat! Motivele sunt puse pe tapet în spațiul public de diverse persoane neavizate, susținute de foști consilieri locali care, după ce au părăsit scaunele din care puteau lua decizii bune pentru comunitate, continuă să facă zarvă din spațiul virtual. Argumentele pe care le aruncă împotriva proiectului parcărilor subterane sunt menite să creeze neînțelegeri în comunitate, interpretări personale care incită la conflicte și tensiuni. Exemple de contraargumente la proiect, susținute în mediul online: "O astfel de lucrare ar pune în pericol bisericile, clădirile de patrimoniu, ar amâna expunerea statuii lui Gabriel Bethel".

Ca urmare, revenim cu motivele pentru care acest proiect inițiat de primarul municipiului Târgu Mureș, dr. Dorin Florea a fost evaluat și votat de consilierii locali, ca fiind o soluție viabilă pentru oraș:

1. Scopul principal: eliminarea locurilor de parcare supraterane în favoarea circulației în zona centrale și protejarea zonei istorice. Potrivit studiului de fezabilitate, accesul auto se va face din latura sud-vestică (dinspre Palatul Culturii) și din cea nord-estică (ieșirea spre Piața Petofi Sandor).

2. Parcarea va deservi fie târgumureșenii care au treabă în centrul urbei sau lucrează în această zonă, fie cetățenii care tranzitează orașul.

3. Parcarea este dezvoltată pe un singur nivel subteran, conform ca un singur corp, cu o capacitate totală de 415 autoturisme, pe o arie construită de 12.320 mp.

Important !La exteriorul Parcării subterane, ieșirile pietonale din interiorul parkingului se vor corela cu solutia de amenjare zona supraterană stabilită în urma concursului de arhitectura "MY CITY Târgu Mureș/ Marosvasarhely/ Neumarkt". Scopul concursului de soluții de anul trecut, privind zona de suprafață a centrului a fost obținerea de soluţii/ idei pentru valorificarea zonei studiate în contextul nevoilor comunitare actuale prin: rezolvarea conflictelor generate de caracterul multifuncțional al zonei studiate, punerea în valoare a monumentelor și ansamblurilor arhitectural – urbanistice din zonă, creșterea atractivității zonei pentru turism,  ameliorarea peisagistică,  creșterea calității spațiilor destinate întâlnirilor sociale din zonă.

 

Serviciul Relaţii Interne şi Internaţionale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Duminica, 25 August 2019
07:30:59

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:54
Ieri:429
Săptămânal:5565
Lunar:17735
Toate2836900