Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2022  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia
SOCIAL

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

  

La solicitările mai multor cetăţeni din Tîrgu Mureş privind activitatea Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Tîrgu-Mureş, precum şi chestiuni legate de acordarea indemnizaţiei însoţitorilor persoanelor cu handicap, Biroul de presă informează următoarele: Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Tîrgu Mureş cuprinde Serviciul Protecţie Socială, Serviciul Protecţie Specială, Centrul Social, Dispeceratul Integrat de Urgenţă, Centrul de zi „Rozmarin” şi altele. Rolul acestui serviciu este de a identifica şi soluţiona problemele sociale ale comunităţii din domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie, prin acordarea unor prestaţii şi servicii sociale, în baza reglementărilor legale în vigoare.

Asistenţa socială a persoanelor cu handicap este asigurată de „Compartimentul asistenţă pentru persoane cu handicap” din cadrul Serviciului Protecţie Specială, în baza Legii nr.448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare şi a H.G. nr. 268/2007, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006.

Persoanele cu handicap, potrivit Legii nr. 448/2006, sunt acele persoane cărora, datorită unor afecţiuni fizice, mentale sau senzoriale, le lipsesc abilităţile de a desfăşura în mod normal activităţi cotidiene, necesitând măsuri de protecţie în sprijinul recuperării, integrării şi incluziunii sociale. Numărul asistenţilor personali variază ca urmare a deceselor, ameliorării stării de sănătate a persoanelor cu handicap grav şi schimbarea încadrării acestora, schimbarea opţiunii de a avea un asistent personal şi primirea unei indemnizaţii lunare sau apariţia unor cazuri noi.

Dinamica angajării asistenţilor personali în semestrul I.2015, este prezentată grafic în tabelul de mai jos.

 

Numărul asistenţilor personali angajaţi în perioada 1 ianuarie 2015 - 30 iunie 2015

 

 

Luna

Numărul asistenților personali   angajați

Ianuarie

188

Februarie

185

Martie

182

Aprilie

182

Mai

181

Iunie

180

Medie semestru I. 2015

109

 

Asigurarea înlocuirii asistentului personal pe perioada concediului de odihnă. Conform Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap cu modificările şi completările ulterioare şi a H.G. nr. 268/2007, pe perioada îngrijirii şi protecţiei persoanei cu handicap grav, în baza contractului individual de muncă, asistentul personal are dreptul la concediu anual de odihnă, potrivit dispoziţiilor legale aplicabile personalului încadrat în instituţii publice.

Având în vedere faptul că primăria nu dispune de personal care ar putea înlocui asistenţii personali pe perioada concediului de odihnă al acestora, persoanelor cu handicap grav – cu însoţitor sau reprezentanţilor legali ai acestora, se acordă pe perioada concediului de odihnă al asistentului personal, indemnizaţie, potrivit prevederilor Legii nr. 448//2006. Indemnizaţia lunară se asigură o singură dată pe an, indiferent dacă asistentul personal efectuează concediul de odihnă în tranşe. În cazul copilului cu handicap, indemnizaţia se acordă părintelui sau reprezentantului legal.

„Primăria municipiului Tîrgu Mureş este mereu alături de cetăţenii săi şi încearcă, sigur, în măsura posibilităţilor şi resurselor financiare şi nu numai, de care dispunem să rezolvăm toate doleanţele acestora. De altfel, târgumureşenii sunt conştienţi de sprijinul constant pe care Primăria Tîrgu Mureş îl oferă locuitorilor sub diferite forme”, a declarat viceprimarul Claudiu Maior.

Evaluarea activităţii asistenţilor personali s-a făcut în mod unitar, în baza unor chestionare. În urma evaluărilor făcute, s-au constatat următoarele:

-         în toate cazurile sunt îndeplinite corespunzător obligaţiile prevăzute de dispoziţiile legale, precum şi cele prevăzute în contractul individual de muncă;

-         în toate cazurile este bine asigurată îngrijirea primară, alimentaţia şi hrănirea bolnavului, supravegherea stării de sănătate, respectarea drepturilor persoanei cu handicap (95% dintre angajaţi sunt rude de gradul I cu persoana îngrijită).

 

 

                                                                                    

               Biroul de presă al primăriei

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19

colectare selectiva ro

Evenimente

Colectare deseuri

Noutăți

BP
buton ghiseu online impozite taxe
buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:964
Ieri:1402
Săptămânal:5557
Lunar:36017
Toate4109012