Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

Întrucât la punctele de depozitare a deşeurilor menajere în cartierele din  Tg.Mureş zilnic sunt depistate probleme legate de administrarea lor şi pentru mai buna desfăşurare a salubrizării municipiului nostru, vă reamintim unele prevederi din Hotărârea Consiliului Local nr.20/2008 pentru aplicarea şi respectarea ei:

Cap.I.art.1, alin.1 Locuitorii municipiului au obligaţia de a asigura curăţenia şi buna gospodărire a imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, precum şi a zonelor aferente acestora:curţi, grădini, trotuare, zone verzi, străzi, alei, etc., precum şi a gardurilor, porţilor şi faţadelor clădirilor pe care le folosesc cu orice titlu-proprietari, administratori sau chiriaşi.

alin.2. În cazul imobilelor locuite de mai mulţi locatari principali, se va întocmi un tabel privind repartizarea pe săptămâni sau luni a acestora pentru a răspunde de exercitarea obligaţiilor ce le revin prin prezenta hotărâre.Tabelul se afişează la loc vizibil de către preşedintele sau administratorul as.de prop., respectiv de către locatarul principal care conduce cartea de imobil.

Cap.II., art.5., alin.1. Deşeurile menajere din blocurile de locuinţe se depozitează în locurile special amenajate(platforme betonate, în incinta boxelor) de unde se ridică de către agenţii economici abilitaţi cu lucrări de salubritate, conform graficului anexat la contractul de prestări servicii.

alin.2 Asociaţiile de locatari au obligaţia să efectueze curăţenia pe teritoriul asociaţiei, inclusiv în preajma şi la locul de păstrare(boxe, platforme) a pubelelor, eurocontainerelor, care trebuie spălate şi dezinfectate lunar prin grija asociaţiei.

Art.6, alin.1. Deşeurile vegetale rezultate din curăţirea şi întreţinerea zonelor verzi aparţinând as. de prop., precum şi cele provenite din lucrări de construcţii( ferestre, uşi, mobilă, instalaţii sanitare, moloz, etc.) vor fi depozitate separat şi transportate în termen de 48 de ore pe baza unei comenzi către agentul economic abilitat cu lucrări de salubrizare. alin.2  Persoanele fizice şi juridice care efectuează lucrări de reparaţii şi reamenajare în blocurile de locuinţe, lucrări care nu necesită eliberarea unei autorizaţii de construire, au obligaţia ca înainte de începerea lucrărilor să anunţe în scris as.de prop. din care face parte, asupra naturii şi duratei lucrărilor.

Nerespectarea normelor stabilite prin articolele de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi conform legii.

Director ADP,
Ing.Moldovan Florian

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:83
Ieri:1131
Săptămânal:5279
Lunar:24072
Toate3118073