Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Revista ”Tîrgu Mureș - Arte şi meserii” a văzut lumina tiparului

Joi, 28 aprilie 2016, a fost lansată la Tîrgu Mureş în prezenţa primarului Dorin Florea, revista Tîrgu Mureș - Arte şi Meserii, editată de Primăria Tîrgu Mureş. Revista aduce în prim plan pasiunea şi talentul celor care au avut curajul să îşi dedice viaţa meseriilor alese cu sufletul. În cele peste 100 de pagini se regăsesc informaţii din lumea cercetării, învăţământului, culturii şi tehnologiei. ”La Tîrgu Mureș a existat mereu o pasiune și o admirație față de tehnică, față de diversele invenții ce au revoluționat lumea. Proiectul Școlii de Arte și Meserii nu ne privește doar pe noi, nu este al meu – este un demers îndrăzneț de a fi în pas cu vremurile care impun acest lucru și de a fi model pentru întreaga regiune și țară. Prin organizarea unor astfel de evenimente, obiectivul nostru este să retrezim în tinerii orașului dragostea față de tehnică și tehnologie. Dorim să stârnim pasiunea pentru istoria mecanismelor ce au schimbat lumea și interesul spre lucruri ce funcționează și își păstrează valoarea chiar și după decenii și secole. Consider că astfel de evenimente vor consolida această dragoste pentru tehnică şi tehnologie, pe care mulţi cetăţeni o poartă în suflet.”
Iar planurile viitoare sunt mult mai ambițioase: ”Pentru edițiile viitoare se va crea și un supliment, care va anunța temele importante din numărul precedent. Revista va apărea și în format electronic, în limbi de circulaţie internaţională, pentru a putea fi accesibilă atât în țară cât și în străinătate.”

12-15 mai 2016 – Parada Vehiculelor Istorice și Tîrgul de Arte și Meserii

Primarul Dorin Florea a anunţat totodată că în intervalul 12-15 mai, în săptămâna când vor fi organziate Zilele târgumureșene, Cetatea din Tîrgu Mureș va găzdui Parada Vehiculelor Istorice, ediția a II-a dar și Tîrgul de Arte și Meserii, unde școlile de meserii dar și agenții economici își vor prezenta ofertele. „Tinerii sunt preocupați de mașinile moderne, pe care nu apuci să le vizualizezi foarte bine, mai ales în trafic, când trec în viteză. În schimb, maşinile istorice sunt admirate de toate lumea”, a declarat primarul Dorin Florea. La conferința de presă au participat și Csegzi Sandor, director al Universității Cultural-Științifice din Tîrgu Mureș, Ștefan Someșan, inspector școlar general al IȘJ Mureș, Bogdan Coconoiu, președinte Retromobil Club România și Georgios Ladopoulos, vicepreședinte Retromobil România. Evenimentul auto este organizat de Retromobil Club România, Classic Car Club Mureș, și Gentlemen’s Club Tîrgu Mureș, co-organziatorii fiind Primăria Tîrgu Mureș, Consiliul Județean Mureș și Universitatea Cultural-Științifică.

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:78
Ieri:1131
Săptămânal:5274
Lunar:24067
Toate3118068