Eseménynaptár

<<  Március 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

„A Kulturális Minisztérium, valamint a Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztérium a leginkább központosított minisztériumok, amelyek akadályozzák a leválást és a közigazgatási döntéshozás decentralizálását” -  ismételte el dr. Dorin Florea polgármester  a 2011. augusztus 4-i sajtókonferencián ama kijelentéseket, amelyek egy nemrég a miniszterelnöknek és a kormánypárt vezetőségének címzett anyagban  fellelhetőek voltak. Az előirányzott területi-közigazgatási újjászervezés egy kötelező folyamat lesz, amely a közeljövőben megvalósul. Ebből a szemszögből nézve, a polgármester támogatja egy olyan erős régió létrehozását - Marosvásárhely fővárossal - , amely az összes feltételt biztosítja a gazdasági és társadalmi fejlődés számára, az összes előnyös feltételekkel (területi lefedésű intézmények, nemzetköki repülőtér stb.)  ,

A következőkben, újságírói kérdésre válaszolva, Dorin Florea polgármester leszögezte, hogy az Orvosi és Gyógyszerészeti Képzés Romániai Magyar Egyesületének, valamint a Bolyai Kezdeményező Bizottságnak kérése (hogy megrendezhessenek egy néma tüntetést „az egymás megsegítésén és békés együttélésen alapuló légkör megteremtése céljából – a magyar klérus részvételevel és képviselőivel”) nem kapott előnyös visszajelzést a szakmai bizottság részéről, amely egyöntetűen ez ellen szavazott, egy ilyen jellegű megnyilvánulás megszervezésének ugyanis nem teljesültek a  törvényes feltételei. Nem utolsó sorban, a városvezető megemlítette a megye polgármestereinek közelgő találkozóját, amely keretében a területi-közigazgatási újjászervezés, valamint a decentralizálás problémáit közelítik majd meg. A meghívásra már több polgármester is kedvező választ adott.

Ugyancsak a tegnap folyamán, Dorin Florea polgármester és Claudiu Maior alpolgármester részt vettek a Voinicenilor utca 22.szám alatti szociális tömbházlakás felavatásán, amely 20, egy- illetve kétszobás lakrészből áll. A friss tulajdonosok értékelték a hivatal erőfeszítéseit, amelyeket a különleges lakhatási feltételek megteremtéséért tettek, a tulajdonosok ugyanis a visszaszolgáltatási törvény nyomán kilakoltatott személyek (vagy társadalmilag problémásak) voltak.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton bike track2

buton QA COVID19

stare-urgenta

ANUNT CORONAVIRUS 9 alimente pachet HU

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:533
Ieri:834
Saptamanal:5927
Lunar:28680
Mind3069784