UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

Egy, az adminisztratív döntések decentralizálását és kikapcsolását szorgalmazó anyagban – amelyet dr. Dorin Florea a municípium polgármestere a miniszterelnökhöz és a kormánypárt vezetéséhez címzett – a minisztériumi értesítések (figyelmeztetések) érvénytelenítése mellett érvel annak fényében, hogy a minisztériumok rendelkeznek területi- és helyi irodákkal (kivételt képezve az országos és határon túli fontosságú projektek, amelyek esetében ezekre szükség van.)
Dorin Florea polgármester szerint a legnagyobb fokú központosítást megőrző minisztériumok a Kulturális Minisztérium, valamint a Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztérium, ezek túlzott központosítottsága akadályozza a minőségi tevékenységet a helyi közigazgatásban.
Ami  Kulturális Minisztériumot illeti, Dorin Florea polgármester javaslata a szakminiszter abbéli kötelezettségének megszüntetésére irányul, hogy értesítéseket (figyelmeztetéseket) bocsásson ki egyes szobrok, mellszobrok, emlékművek, emlékplakettek stb. elhelyezése  érdekében egyes személyiségek és nemzeti fontosságú helyi elöljáróságok esetén.
A dokumentum szerint, a legnagyobb fokú a központosítottság a Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztériumban, ahol  „a környezetvédelmi problémákat elnézik és fokozzák olyan döntésekkel, amelyek gyakran növelik a szennyezettség fokát.  A helyi hatóságoknak határozott környezetvédelmi intézkedéseket kell hozniuk az erdők, a vadászterületek, a vizek védelme terén, amikor a szennyezettség veszélyezteti a lakosság egészségét, minthogy ezeknek az értesítéseknek (figyelmeztetéseknek) a kibocsátása a helyi intézmények és közhatóságok hatáskörébe kellene, hogy tartozzon.
Ha a törvények világosak és nem félreértelmezhetőek, nincs szükség olyan értesítésekre (engedélyekre), amely „a miniszter golyóstollától” függnek. – szerepel még az idézett anyagban.
Dorin Florea polgármester szerint – bár figyelmeztették őket a probléma fontosságára (a területi-közigazgatási átszervezés szélesebb kontextusa), az RMDSZ vezetői akadályozták a decentralizálást úgy a város vagyonának visszaszerzését, mint a döntési lépéseket illetően. „Számtalanszor figyelmeztettem őket, és most, az érdektelenségük és passzivitásuk miatt, térden állva kell tárgyaljunk” – fejtette ki a polgármester.
A bemutatott anyagot elküldték a polgármestereknek is, az adott témához tartozó kiegészítések és javaslatok megtétele végett, dr. Dorin Florea szerint ugyanis az adminisztratív döntési decentralizációja elengedhetetlen feltétele az általános decentralizációnak, egy reális, tiszta és koherens megközelítésben.
      
dr. Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:1320
Ieri:1383
Saptamanal:2703
Lunar:27939
Mind3282471