Calendarul evenimentelor

<<  Noiembrie 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

În fiecare an, pe timpul verii, la Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul", aglomeraţia de   autoturisme din jurul complexului, coroborată cu neglijenţa unor proprietari, constituie factori favorizanţi pentru comiterea de furturi.
Activităţile preventive derulate în zona complexului în anul precedent au condus la concluzia că numeroşi proprietari de autoturisme – în special din alte judeţe (...) - lasă bunuri la vedere, în interior. Din aceste considerente, Poliţia mureşeană – prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Tg-Mureş, a iniţiat Proiectul  „Asigură-ţi o zi frumoasă!”. Activităţile s-au derulat în perioada 1 iulie-1 septembrie şi s-au axat în special pe prevenirea furturilor din autoturisme.

Alături de Poliţie, în proiect s-au implicat: Primăria Tg-Mureş, Administraţia Complexului”Mureşul”, Poliţia Comunitară Tg-Mureş,
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş, Gruparea de Jandarmi Mobilă Tg-Mureş, Radio Vacanţa, Gelateria ICE CUB şi  Terasa HOT FRESH.
Scopul proiectului a fost menţinerea gradului de siguranţă a cetăţenilor/bunurilor acestora în Complexul Mureşul şi străzile adiacente, urmărit prin 2 obiective: informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a victimizării şi securizarea zonei complexului prin instituirea unei zone speciale de siguranţă publică, în a doua parte a săptămânii.

Pe parcursul celor două luni, 90 de persoane (76 de poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari, 14 voluntari) au fost implicate în 80 de acţiuni în teren (48 preventive/de informare, 32 patrulare). În cadrul activităţilor, au fost distribuite peste 1500 de materiale preventive, iar 343 de autoturisme au fost observate cu bunuri în interior. Proprietarii acestora au fost avertizaţi personal, cu sprijinul Radio Vacanţa, asupra riscurilor la care se expun. De un real folos au fost spoturile difuzate de 960 de ori, precum şi cele 17 concursuri cu premii organizate în zilele de sâmbătă şi duminică, la Radio Vacanţa.
Proiectul poate fi considerat un succes, atât din punct de vedere al implicării partenerilor şi organizării activităţilor, cât şi din punct de vedere al evoluţiei situaţiei operative. Astfel, deşi în perioada derulării, în zona vizată de activităţi (patrulare, informare) au fost parcate cca. 50.000 autoturisme, iar complexul a fost vizitat de peste 200.000 cetăţeni, a fost sesizată o singură faptă de furt din autoturism!
Contribuţia Dumneavoastră la succesul proiectului a fost semnificativă, atât prin sprijinul oferit pentru realizarea materialelor de susţinere a activităţilor, cât şi prin cel oferit prin Administraţia Complexului  şi   Poliţia Comunitară.
Dorim să vă adresăm sincere mulţumiri pentru deschiderea cu care v-aţi alăturat din nou eforturilor noastre!

 

Vizualizări: 31029

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Vineri, 22 Noiembrie 2019
13:14:36

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:489
Ieri:1026
Săptămânal:5647
Lunar:26714
Toate2925594