Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Pentru a ne dezvolta avem nevoie de strategii, avem nevoie de profesioniști și nu în ultimul rând, avem nevoie de competitivitate. Scopul acestor concursuri de soluții este de a identifica cele mai bune idei pentru zonele analizate, de la specialiști în domeniu cu o viziune largă, care studiază în amănunt fiecare segment din planul dat spre amenajare. Lucrurile nu pot fi realizate după dorințele personale sau după conjuncturi de ocazie. Părerea specialiștilor trebuie să fie cea care este primează alături de munca acestora, iar implementarea proiectelor să fie făcută, evident, conform legii”,  a declarat  Soós Zoltán, Primarul Municipiului Târgu Mureș.

Cele 6 proiecte înscrise în concursul lansat de către municipalitate pentru viitorul “Centru de Inovare și Parcări Subterane” din Târgu Mureș au fost analizate la sfârșitul săptămânii trecute de către un juriu de arhitecți, urbaniști și ingineri de prestigiu. Conform procedurilor, câștigătorii au fost anunțați în cadrul unei conferințe de presă a juriului care s-a desfășurat la sediul Primăriei Târgu Mureș.

Am avut onoarea de a avea invitați în juriu specialiști de renume, cu o vastă experiență profesională și competițională, care au apreciat atât tema concursului cât și calitatea proiectelor înscrise în concurs”, a declarat arhitectul șef al Municipiului, Daniela Florina Miheț.

În ciuda numărului mic de proiecte predate, majoritatea acestora au răspuns temei și contextului urban.
Au fost apreciate soluțiile care nu au amplasat doar o clădire nouă, ci au reușit să creeze un context urban atractiv pentru toate categoriile de spații – interioare și exterioare, mizând pe caracterul transformativ al arhitecturii. Decizia juriului privind premiile acordate a fost unanimă. ” a declarat președintele juriului, conf. dr. arh. Şerban Ţigănaş.

Competiția prevede remodelarea arhitecturală, urbanistică și peisagistică a zonei aflate în spatele Teatrului Național din Târgu Mureș, premiile însumate fiind de 30.000 de mii de euro, după cum urmează:

• Premiul I, în valoare de 15.000 euro  – Asocierea Multinvest Proiectare S.R.L. - Lider și Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság – Asociat, cu un punctaj de 87 de puncte / 100.

• Premiul II, în valoare de 10.000 euro  – Echipa Studio 82 S.R.L. în asociere cu  arh. Vlad Sebastian Rusu Birou Individual de Arhitectură, cu un punctaj de 71 de puncte/ 100.

• Nu se acordă Premiul III, în valoare de 5000 de euro. Decizia juriului a fost motivată de diferența mare dintre primele doua proiecte premiate și următorul clasat în ordinea punctajului acordat conform criteriilor de jurizare.

Prezent la eveniment, primarul Soós Zoltán a declarat: ”Nu pot decât să felicit toate echipele înscrise, îi felicit pe câștigători, felicit munca depusă de juriu și nu în ultimul rând felicit echipa doamnei arhitect-șef deoarece și de această dată a dat dovadă de profesionalism, de multă aplecare înspre proiectele orașului. Sunt  convins că municipiul Târgu Mureș face pașii corecți pe linia dezvoltării urbane, devenind un oraș unde să îți facă plăcere să locuiești”.

Din echipa de jurizare au făcut parte: conf. dr. arh. Şerban Ţigănaş - președintele juriului, dr. arh. Emil Ivănescu, arh. urb. Eugen Pănescu, dr. arh. urb. Guttmann Szabolcs István, dr. arh. urb. Ványolós Endre, arh. urb. Iszlai Tamás, arh. Miheţ Florina Daniela, specialiști consultanți ai juriului: dr. ing. Nicolae Ciont, arh. Keresztes Géza.

Conferință de presă - Premierea concursului de soluții "Centru de Inovare și Parcări Subterane”

Rezultatul concursului de soluții "Centru de Inovare și parcări subterane"

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:118
Ieri:1213
Săptămânal:9907
Lunar:21700
Toate5092829