Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

A fejlődéshez stratégiákra, szakemberekre és nem utolsósorban versenyképességre van szükségünk. Az ötletpályázatok célja, hogy az adott feladatra megtaláljuk a legjobb ötleteket. Ehhez pedig olyan szakemberekre van szükség, akik egyszerre látják az összképet és a probléma megoldásának apró részleteit is. Egy város fejlesztése nem lehet a személyes preferenciák vagy pillanatnyi ötletek kérdése. A szakemberek véleményét meg kell hallgatni, és az általuk kijelölt úton kell végig menni, természetesen a jogszabályoknak megfelelően." (Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere)

Az önkormányzat által meghirdetett "Innovációs Központ és Földalatti Parkolóház" ötletpályázatra beküldött 6 projektet múlt hét végén a neves építészekből, városépítészekből és mérnökökből álló zsűri vizsgálta meg. Az eljárásnak megfelelően a győzteseket a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón hirdették ki.

„A zsűriben nagy szakmai és versenytapasztalattal rendelkező, elismert szakemberek ültek, akik mind a pályázat témáját, mind a pályázatra beérkezett projektek minőségét nagyra értékelték" - mondta Daniela Florina Miheț, az önkormányzat főépítésze.

„A beérkezett projektek kis száma ellenére a legtöbbjük megfelelt a témának és a városi környezetnek. Nagyra értékelték azokat a megoldásokat, amelyek nem csupán egy új épületet helyeztek el, hanem az építészet átalakító jellegére támaszkodva vonzó városi kontextust teremtettek minden bel- és kültéren egyaránt. A zsűri egyhangúan döntött a díjakról."- mondta a zsűri elnöke, Dr. Șerban Țigănaș építész.

A pályázat a marosvásárhelyi Nemzeti Színház mögötti terület építészeti, városépítészeti és tájépítészeti átalakítását írja elő, a teljes nyeremény 30.000 ezer euró, az alábbiak szerint:

- I. díj, 15.000 euró értékben - Multinvest Proiectare S.R.L. és Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság közös pályázata, 87 pont / 100 ponttal.

- II. díj, 10 000 euró értékben - Team Studio 82 S.R.L. és a Vlad Sebastian Rusu egyéni építésziroda közös pályázata, 71 pont / 100 pont.

- Az 5000 euró értékű III. díjat nem ítélték oda. A zsűri döntését az indokolta, hogy a bírálati szempontoknak való megfelelés tekintetében nagy különbség volt az első két díjazott és a sorrendben következő projektek között.

Az eseményen részt vevő Soós Zoltán polgármester elmondta: „Gratulálok minden résztvevőnek, gratulálok a nyerteseknek, gratulálok a zsűri munkájához, és nem utolsósorban gratulálok a főépítész asszony csapatának, mert ezúttal is professzionalizmussal és nagyfokú elkötelezettséggel dolgoztak. Meggyőződésem, hogy Marosvásárhely a helyes és szükséges lépéseket teszi a fejlődés útján."

A zsűri tagjai: Dr. Șerban Țigănaș építész, Dr. Emil Ivănescu építész, Eugen Pănescu városépítész, Dr. Guttmann Szabolcs István városépítész, Dr. Ványolós Endre építész, Iszlai Tamás építész, Miheț Florina Daniela építész, a zsűri szaktanácsadói: Dr. Nicolae Cionț mérnök, Keresztes Géza építész.

 

"Sajtótájékoztató - "INNOVÁCIÓS KÖZPONT ÉS FÖLDALATTI PARKOLÓHÁZ" ötletpályázat díjazása

Az Innovációs Központ és Földalatti Parkolóház ötletpályázat eredményei

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza

buton MOL hu

buton program transport local hu

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton spclep
buton weekend hu
seretirgumures
dastgmures hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
Concurs CIPS hu 180
Banner PtaCuzaVodaHU 180
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:1243
Tegnap:944
A héten:1243
A hónapban:33026
Összesen5196369