UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  August 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

Peste 17.000 de târgumureşeni şi nu numai, şi-au petrecut sfârşitul de săptămână la Complexul de Agrement „Mureşul”, iar Grădina zoologică din municipiu a fost vizitată de aproximativ 3.000 de persoane, fapt ce dovedeşte că oraşul oferă multiple şi variate posibilităţi de petrecere a timpului liber, a apreciat primarul dr. Dorin Florea în cadrul conferinţei de presă de marţi, 12 iulie 2011. Pe de altă parte, faptul că  în ultima perioadă  a fost cosită o suprafaţă de un milion de metri pătraţi de pe domeniul public relevă faptul că oraşul dispune de suficient spaţiu verde, contrar celor susţinute de unii „pesimişti de serviciu”. „A fost efectuată, la timp, dezinsecţia pe domeniul public şi lucrăm în continuare la asigurarea unui climat confortabil pentru cei care aleg Tîrgu-Mureşul ca destinaţie de vacanţă”, a mai precizat dr. Dorin Florea.

În această perioadă se desfăşoară ample lucrări de reabilitare a străzilor, cartierelor, înlocuirea conductelor de apă etc., fiind conceput, totodată,  un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui nou pod peste Mureş, în Aleea Carpaţi - cu legătură în zonele Unirii şi 7 Noiembrie. Un alt studiu vizează posibilitatea ca, prin reamplasarea căii ferate, să fie asigurat transportul urban CFR de la Tîrgu-Mureş la Aeroportul Internaţional de la Vidrasău.

În altă ordine de idei, primarul Dorin Florea a reiterat necesitatea reorganizării teritoriale drept o necesitate istorică, afirmând că, o regiune administrativ-teritorială puternică,  formată din judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Alba, Braşov şi Sibiu, având drept capitală municipiul Tîrgu-Mureş, ar reprezenta soluţia optimă pentru accesarea de fonduri europene şi implementarea unor proiecte de anvergură, dovadă a unei gândiri de ansamblu, a unei viziuni de perspectivă, neîngrădite de interese politice de grup sau personale. În această configuraţie, municipiul Tîrgu-Mureş, în calitate de capitală, ar prezenta mai multe atuuri, printre care: poziţia geografică, numărul de locuitori, existenţa unor instituţii cu acoperire teritorială (Spitalul Judeţean de Urgenţă, SMURD, Centru de transfuzii sanguine), existenţa unui aeroport internaţional ş.a.” Toate aceste avantaje, coroborate cu un lobby politic având ca scop principal promovarea intereselor comunităţii ar transforma această regiune într-una cel puţin la fel de puternică precum Clujul, cu care am putea concura”, a argumentat primarul Dorin Florea.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:61
Ieri:1211
Săptămânal:3956
Lunar:5398
Toate3190330