Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Eseménynaptár

<<  Június 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

A Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság az önkormányzat www.tirgumures.ro, honlapján közétett egy határozattervezetet, a 2018. március 22-ei HTH módosítását illetően, amelynek értelmében a helyi költségvetésből szociális segélyt nyújtanak az egyetem előtti állami oktatásban részt vevő, I-XII. osztályos marosvásárhelyi tanulók részére.  Az orvosi-szociális stimulens kedvezményezettjei havonta 250 lejben részesülnek, ezek jelenleg a TBC-ben szenvedők, és azok, akik az iskolai rendelők nyilvántartásában a következő betegségekkel szerepelnek: cukorbetegség,  daganatos betegségek, súlyos felszívódási szindrómák, krónikus veseelégtelenség, asztma, epilepszia, veleszületett kardiopátia, krónikus hepatitisz, glaukoma, súlyos rövidlátás, immunológiai betegség, HIV-fertőzöttek, fiatalkori ízületi gyulladás, spondylitisz vagy ízületi reuma, mozgásszervi fogyatékosság, továbbá azoknak is jár a kedvezmény, akik mindkét szüleiket elvesztették, és marosvásárhelyi lakcímmel vagy tartozkódási hellyel rendelkeznek. 

A határozattervezet célja a stimulensek biztosítására jogosult betegségek egyéb kategóriáinak bevezetése (idegrendszeri betegségek és rendellenességek, valamint általános mentális funkciók betegségei, érzékszervi struktúrák és funkciók betegségei, a gége szerkezetének és funkcióinak betegségei, a szív- és érrendszer szerkezetének és funkcióinak betegségei, a légzőrendszer szerkezetének és funkcióinak betegségei, a légzőkészülék szerkezetének és funkcióinak betegségei, a légzőkészülék szerkezetének és funkcióinak betegségei,  az immunrendszer szerkezetének és funkcióinak betegségei, az emésztőrendszer szerkezetének és funkcióinak betegségei, metabolikus és endokrin rendszerek betegségei, a húgyúti rendszer funkcióinak betegségei, krónikus veseelégtelenséggel vagy anélkül(IRC), függetlenül az izom-csontrendszer szerkezetének és funkcióinak okaitól, betegségeitől, az izom-csontrendszer szerkezetének és funkcióinak betegségeitől, valamint a mozgás funkcióinak betegségeitől, a bőr szerkezetének betegségeitől, a bőrfelület funkcióinak betegségeitől, rákos megbetegedésektől, genetikai betegségektől,  szervek, szövetek és sejtek átültetése, transzplantáció utáni állapotok, bármely más betegség, rendellenesség vagy állapot, pl. krónikus/genetikai/legalább 6 hónapos, hosszan tartó kezelést igénylő krónikus/genetikai/tartós kezelést igénylő, vagy legalább 6 hónapos felhatalmazási és rehabilitációs szolgáltatások vagy palliatív ellátás), valamint annak lehetősége, hogy ezt a stimulenst  a 0. osztályba beiratkozott gyermekeknek is biztosítsák, és ezen katagóriák ne adózzanak a helyi költségvetés felé.  

            További célja, hogy lehetőséget biztosítson a kedvezményezetteknek, arra, hogy betegségüket, vagy a fogyatékosságuk mértékét a fogyatékosság mértékére vonatkozó besorolási bizonyítvánnyal, illetve a szakorvos által kibocsátott, és a családorvos által láttamozott  igazolással  bizonyítsák, olyan gyermekek esetében, akik nincsenek besorolva valamilyen fogyatékossági fokozatba.  A javasolt módosítások indoklása, azon alapszik,  hogy a jelenlegi feltételek korlátozó jellegűek, és a gyermekek nagy része nem tartozik az érvényes helyi tanácsi határozat feltételeinek hatálya alá.

2020-ban 185 marosvásárhelyi diák részesült szociális kedvezményben,  a teljes támogatás összege összesen 517 000 lej volt. 2021-ben ezt a kedvezményt 208 tanulónak  ítélték meg, összesen 574 000 lej értékben. A korlátozó feltételek megszűnését követően a kedvezményezettek száma várhatóan 286-ra emelkedik.

A fent említett határozattervezet a következő linkre kattintva tekinthető meg:. A határozattervezetre vonatkozó  javaslatokat, ajánlatokat, ötleteket a következő e-mail címre küldhetik: registratura.das@tirgumures.ro.

Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza

Alegeri2024 hu

buton MOL hu

buton program transport local hu

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton spclep
buton weekend hu
seretirgumures
dastgmures hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
Concurs CIPS hu 180
Banner PtaCuzaVodaHU 180
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:745
Tegnap:1635
A héten:2380
A hónapban:41324
Összesen5153323