Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Calendarul evenimentelor

<<  August 2022  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán a susținut joi, 30 septembrie o conferință de presă alături de Alexandru Coman, manager operațiuni la Lime Technology Network SRL., cu ocazia lansării unui program pilot pentru promovarea unui mijloc de transport alternativ, tip trotinete electrice. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Cultural Mihai Eminescu, fiind unul dintre cele 39 de puncte autorizate de pe raza municipiului de unde pot fi închiriate trotinete electrice.

"Prin semnarea parteneriatului cu LIME TECHNOLOGY NETWORK SRL, Municipiul Târgu Mureș face un pas important spre implementarea unui sistem de transport alternativ, spre mobilitatea urbană ceea ce duce la diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului și sănătății populației, cauzate de emisiile de gaze de eşapament de la autovehicule, totodată va fi fluidizat traficul auto și nu în ultimul rând, prin acest program pilot ne aliniem programelor implementate deja în orașele mari din țară și din Europa, care deja folosesc mijloacele alternative și rapide de deplasare", a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, mulțumind, totodată, Consiliului Local, consilierilor Frunda Csenge și Szabó Péter pentru că au inițiat acest proiect.

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația https://www.li.me/, localizează o trotinetă electrică pe hartă și o deblochează cu simpla atingere a unui buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil. Pentru a utiliza trotinetele, beneficiarii vor plăti 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu 60 de bani. Echipa locală a Lime se va ocupa de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.

"Așadar, 350 de trotinete electrice sunt disponibile de astăzi cetățenilor de peste 14 ani. Am considerat oportun acest proiect, deoarece trotinetele oferă o soluție și creează legătura cu alte moduri de a merge la serviciu, de a ne întâlni cu prietenii sau de a ne  plimba prin oraș. În doar câteva minute, putem ajunge din zona centrală în cartierul Dâmbu Pietros sau invers. Invit târgumureșenii să se deplaseze folosind aceste mijloace electrice de transport, ținând cont de regulile de circulație, partenerilor noștri le doresc succes și bun venit la Târgu Mureș!", a precizat  primarul Soós Zoltán.

Chiar dacă riscul de infecție cu COVID-19 este scăzut pentru obiecte și suprafețe, Lime a intensificat toate măsurile de igienă pentru a proteja atât călătorii, cât și personalul. Personalul companiei curăță toate părțile trotinetei care sunt atinse de oameni și folosește doar produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrului de Biocide Chimicale, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului", – a declarat Alexandru Coman, manager operațiuni la Lime Technology Network SRL.

 

Serviciul Relații Interne și Internaționale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton rabla
buton masuri covid19
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:30
Ieri:1303
Săptămânal:5150
Lunar:23142
Toate4227920