Eseménynaptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu
 ÜZLETI KÖRNYEZET

A város bemutatása

PUG gazdasági tanulmány

Digitális Város Stratégia


Mărime text:

 

2011 Június 20. Marosvásárhely – 2011-es eHealth díjat kapott a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által kezdeményezett Orvosi Informatika és Kutatás Tudományok Városa projekt, mely a Digital Mures stratégia része. A 2011-es eHealth díj az Egészségügyi Minisztérium és a Távközlési és Informatikai Minisztérium partnerségével szervezett esemény, melynek célja, hogy konkrét IT&C és finanszírozási megoldásokat mutasson fel a romániai egészségügyi rendszer számára.
“A díj még egy elismerése annak, hogy a Digital Mures stratégia egyaránt értékes a helyi közösség és az üzleti közeg számára, világszerte hírneves cégek befektetőit fogja vonzani”, nyilatkozta Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere.
 
A stratégia, mely a megyeközpont által a 2009-es Global Forum keretében közzé tett elképzelésekre alapszik, Marosvásárhely teljes digitalizálását foglalja magába két összetevő alapján: az első rész a köz- és magánszféra modern szolgáltatások infrastruktúrájára vonatkozik, a második egy orvosi informatikára és kutatásra szakosodott technológiai park építésére és fejlesztésére. Az utóbbi, mely az Orvosi Informatika és Kutatás Tudományok Városa nevet viseli, olyan nemzetközi cégeknek fog otthont adni a technológia és egészségügy területéről, melyek kutatási tevékenységeket óhajtanak folytatni az orvostudomány témakörében.
 
Az IBM, a projekt első tárgyaló partnere, elkezdte már a Transilvania Kutatási Kiválósági Központtal kapcsolatos tevékenységét. Thomas Reeves, az IBM alelnöke, Emil Boc miniszterelnökkel és Dorin Florea polgármesterrel folytatott megbeszélései, melyeken körvonalazták a követendő lépéseket, közvetlen eredményeként az IBM Research amerikai, izraeli és svájci kutató csapata találkozott a gyulafehérvári, brassói, kolozsvári és marosvásárhelyi egyetemek kutatóival. Együtt azonosították a kutatási területeket, mint: egészségügy, gyógyszerészet, nanotechnológia, az élet tudományai és „okos városok”. Jelenpillanatban folytatódnak a tárgyalások az IBM kutatóival a világ minden pontjáról, a hónap végén Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalával együtt megfogalmazzák a következtetéseket.
„Az IBM Research-el folytatott megbeszéléseket követően nyilvánosságra fogjuk hozni az új partnerségeket, melyek életet adnak a Digital Mures stratégiának” - nyilatkozta Virgil Stan, a Bloomers cég elnöke, Marosvásárhely stratégiai tanácsadója.
 
A becslések szerint a Digital Mures stratégia az elkövetkezendő években munkahelyek ezreit fogja létrehozni jelentős befektetők vonzása révén az IT&C, valamint az orvosi és gyógyszerészeti kutatás területéről egyaránt.
 
További információkért látogassa meg a www.digitalmures.com honlapját.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:855
Ieri:1211
Saptamanal:2066
Lunar:13504
Mind3165012