Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Eseménynaptár

<<  Június 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu
SZOCIÁLIS

Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

2020.08.20-ától kezdődően Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala a Szociális igazgatóságon keresztül fogadja a kérelmeket az oktatási támogatásra szánt, elektronikus hordozón nyújtott szociális értékjegyek megítélésére, a 133/2020 számú sürgősségi kormányrendeletnek megfelelően, miszerint bizonyos intézkedéseket foganatosítanak a leghátrányosabb helyzetű diákok megsegítésére, akiknek oktatási támogatást biztosítanak elektronikus hordozón nyújtott szociális értékjegyek formájában, külső nem visszatérítendő pénzforrásból, valamint ezek kiosztását érintő intézkedéseket.

A jogszabály értelmében az anyagi támogatás nélküli, az óvodai, elemi és középiskolai állami oktatásban résztvevő leghátrányosabb helyzetű gyerekek, akiknek családja a minimális szociális jövedelemmel rendelkezik, a 2020-2021-es tanévben anyagi támogatásban részesül elektronikus hordozón nyújtott szociális értékjegyek formájában 500 lej/tanév értékben.

Ezeket az elektronikus hordozón kiadott szociális értékjegyeket az óvodai és iskolai részvételhez szükséges ruházat és taneszközök vásárlására fordíthatják.

Ennek az oktatási támogatásnak a végső kedvezményezettje a gyermek, az elektronikus hordozón nyújtott oktatási támogatásra szánt szociális értékjegy birtokosa a család képviselője, illetve a gyermek törvényes képviselője.

A jogosultsági feltételek, amelyeket a kérelmezőknek teljesíteniük kell, a következők:      

- Lakhelyük/tartózkodási helyük Marosvásárhelyen kell legyen;

- A családtagonkénti nettó havi jövedelem ez év július hónapjára legfennebb 1.115 lej;

- Igazolja, hogy a gyermek óvodába vagy iskolába jár.

A 2020-2021-es tanévre vonatkozó kérelmeket a család képviselője vagy a gyermek törvényes képviselője nyújthatja be a 2020.08.20. – 2020.09.11. közötti időszakban a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság székhelyén, a Dózsa György út 9. szám alatt, a 8-as irodában, az ügyfélszolgálat nyitvatartása alatt (H, K, Sze, Cs, P 8.00-12.00 óra között, Kedden és Csütörtökön pedig 14.00-16.00 óra között is), a következő igazoló okiratokkal együtt:

- a szülők/törvényes képviselő személyazonossági igazolványa (eredetiben és másolatban);

- okirat, amely igazolja a törvényes képviselő minőséget, eredetiben és másolatban, eset szerint (bírósági határozat az örökbefogadás megítéléséről, jóváhagyásáról; a Gyermekjogvédelmi és szociális főigazgatóság vezetőjének rendelete/bírósági határozat az elhelyezésről, a gyámságot megállapító bírósági határozat/a Gyámhivatal rendelete, a törvénynek megfelelően);

- a gyermekek születési bizonyítványai (eredetiben és másolatban);

- igazolás arról, hogy a gyermek óvodába, iskolába jár;

- a szülők házassági anyakönyvi kivonata eredetiben és másolatban (eset szerint);

- szülő halotti bizonyítványa (esetenként) eredetiben és másolatban;

- a családtagok jövedelmét igazoló okiratok, a munkaadótól, az adóhatóságoktól vagy más illetékes hatóságoktól, postai átutalási megbízások, bankszámlakivonatok, a jogosultságot megállapító határozatok vagy rendelkezések (eset szerint);

- bírósági határozat arról, hogy a férj/feleség előzetes letartóztatásban van 30 napnál hosszabb időtartamra, vagy szabadságvesztését tölti és nem vesz részt a gyermekek ellátásában, és, eset szerint, a család összetételét igazoló egyéb dokumentumok (eset szerint).

A kérelmet elektronikus formában is el lehet küldeni az intézmény következő e-mail-címeire: social@tirgumureș.ro és social4@tirgumures.ro, és letölthető a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal honlapjáról, www.tirgumures.ro, az Online szolgáltatások, Szükséges okiratok és típusnyomtatványok,  Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság oldalról.

Megjegyezzük, hogy az utólag módosított és kiegészített 416/2001-es törvényben meghatározott garantált minimáljövedelem kedvezményezettjei számára, valamint a családi támogatásról szóló újraközölt, utólag módosított és kiegészített 277/2010-es törvény kedvezményezettjei számára, akik szerepelnek a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság nyilvántartásaiban, az oktatási támogatásra vonatkozó elektronikus hordozón nyújtott szociális értékjegyeket a 133/2020-as sürgősségi kormányrendelet 4-es cikkelyének (5)-ös bekezdésében rögzített előírások alapján összeállított lista szerint ítélik meg, ezeknek a személyeknek kötelességük benyújtani csak a gyermek/gyermekek óvodai, iskolai beiratását igazoló dokumentumot a 2020-2021-es tanévre.

A benyújtott kérelmek első kiértékelését, az igazoló okiratokkal együtt, a 2020.09.07. – 2020.09.11. közötti időszakban tartják, majd a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság a végső kedvezményezettek listáját továbbítja a Maros megyei Prefektusi intézményhez 2020.09.15-éig.

A Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóságnak kötelessége a végső kedvezményezettek listáját havonta frissíteni és továbbítani a Maros megyei Prefektusi intézményhez, ezért, a határidő után benyújtott kérelmeket is elfogadják, ebben az esetben ezek a személyek a végső kedvezményezetteknek a kérelem benyújtását követő hónapban összeállított listáján szerepelnek majd.

Megjegyezzük, hogy az egy tanévre vonatkozó szociális értékjegynek megfelelő pénzösszeg felhasználható a kiállítás napjától számított egy éven belül, kizárólag a tulajdonos személyazonossági okirata alapján, ezeket az értékjegyeket kizárólag a tulajdonos lakhelye szerinti bizonyos üzletekben lehet felhasználni. Az üzletek listáját minden személy megkapja, az értékjegyek átadásakor.

Továbbá bővebb információk telefonon is igényelhetők a 0365-430859-es telefonszámon.

az ügyvezető igazgató nevében
Maier Mihaela
ügyvezető igazgató-helyettes

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton rabla hu
buton masuri covid19 hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:653
Tegnap:1556
A héten:653
A hónapban:40659
Összesen4157549