Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 

Cu toții am traversat o perioadă dificilă care, din păcate, încă mai persistă, chiar dacă nu cu aceeași intensitate ca până acum. Dar credința în Dumnezeu și solidaritatea ne-au unit, făcându-ne mai puternici în fața amenințării coronavirusului. Primăria Târgu Mureș împreună cu DAS Târgu Mureș au rămas alături de cei mai vulnerabili cetățeni ai acestui municipiu și au întreprins mai multe măsuri de sprijinire a acestei categorii sociale.

Pentru ajutorarea persoanelor vârstnice, din cele 28.604 de persoane, 2.881 cu venituri mici au beneficiat de sprijin constând în pachete cu produse alimentare de strictă necesitate.

Astfel, persoanele vârstnice, fără susținători, bolnave sau cu handicap de pe raza orașului au beneficiat de consiliere, suport, sprijin emoțional și îndrumare în diversele probleme apărute în contextul actual, dar și în întocmirea dosarelor pentru internare în centre de îngrijire și asistență de stat/private.

Peste 12.000 de porții de hrană caldă (ciorbă și fel principal!) au fost acordate până în prezent persoanelor vârstnice.

Totodată, peste 5.500 de porții de hrană caldă și peste 12.700 de porții de hrană rece au fost acordate persoanelor fără adăpost, iar, în continuare, pe perioada stării de alertă asigurându-li-se acestora câte o masă caldă.

De asemenea, peste 3.000 de porții de hrană caldă (ciorbă și fel principal!) au fost distribuite persoanelor aflate în izolare/autoizolare, fără aparținători, aflaţi evidențele Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Peste 650 de persoane aflate în izolare/autoizolare, persoane din căminul pentru vârstnici, dar și alte categorii, au beneficiat de sprijin constând în pachete cu produse de igienă personală, oferite prin intermediul Programului Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - finanțat din Fondul de Ajutor European, conform OUG nr. 43/2020.

250 de persoane cu dizabilități au beneficiat de consiliere, oferindu-li-se suport și sprijin emoțional online/telefonic în contextul actual, iar celor cărora le expiră valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap, li s-a adus la cunoștință faptul că valabilitatea acestora a fost prelungită încă cu 90 de zile după finalizarea stării de urgență.

Și, nu în ultimul rând, din cei 277 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, 33 au fost lăsați în grija bunicilor, 12 beneficiind de consiliere și suport emoțional, solicitând, totodată, și sprijin care a constat în produse alimentare și de igienă.

O datorie morală, şi poate mai mult decât, atât ne obligă să transmitem mulțumiri şi întreaga noastră gratitudine firmelor și oamenilor de afaceri care s-au alăturat efortului nostru de susținere a nevoilor identificate la nivelul comunității tărgumureșene cu donații constând în produse de panificație, mezeluri, brânzeturi, ouă, legume, dar și dulciuri.

Dorim să ne exprimăm în final dorinţa de a ne revedea, de a fi împreună „ca în vremurile bune!", să continuăm proiectele începute alături de dumneavoastră, spre beneficiul întregii comunităţi.

Claudiu Maior,
Consilier primar Târgu Mureș

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:365
Ieri:1213
Săptămânal:10154
Lunar:21947
Toate5093076