Calendarul evenimentelor

<<  Aprilie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw
 VÂRSTNICI


Mărime text:

 

 

Termenul este recent, căci şi maladia adictivă pe care o denumeşte şi care se manifestă printr-o stare teribilă de anxietate este recentă. Nomofobia, numele bolii, provine din expresia No Mobile Phobia, cu alte cuvinte teama de a fi separat de telefonul mobil.

Un studiu realizat în urmă cu câţiva ani, constata deja că nu mai puţin de 53% dintre utilizatorii de telefoane mobile erau îngroziţi la ideea de a fi lipsiţi de jucăria cu pricina,iar procentul a crescut fără doar şi poate.

Cu toate acestea, sau poate tocmai de aceea, an după an,de 19 ani, pe 6 februarie, este marcată Ziua mondială fără telefon portabil.Anul acesta b-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Tg Mureş au fost invitaţi să sărbătorească această zi.

Ne-am putea imagina că părintele Zilei mondiale fără mobil este vreun individ retrograd, certat cu roadele tehnologiei de vârf, pe care nu o stăpâneşte. În realitate este vorba de un scriitor cât se poate de conectat, autor de romane poliţiste umoristice, printre care „Asasin de portabil fără mobil aparent", un roman scris în întregime în limbaj SMS.

Phil Marso (alias Philippe Marsollier), căci acesta este numele lui, a lansat această iniţiativă din dorinţa de a atrage atenţia asupra numeroaselor şi uneori nebănuitelor implicaţii pe care utilizarea compulsivă a mobilului le poate avea asupra sănătăţii personale şi nu numai. Ziua de 6 februarie a fost aleasă deoarece în calendarul catolic este sărbătorită ziua Sfântului Gaston, nume care apare într-un popular cântec francez din anul 1970, în interpretarea lui Nino Ferrer: "Gaston, sună telefonul, dar, ca întotdeauna, nimeni nu ridică receptorul". Zilele mondiale fără telefon mobil au fost marcate prima dată la 6 februarie 2001 şi din anul 2004 campania a fost extinsă pe perioada a trei zile 6,7 şi 8 februarie

Am început prin a le adresa b-unicilor întrebarea: „Credeţi că am putea supravieţui fără telefonul mobil ?" Cei mai curajoşi au încercat să-mi răspundă la întrebare explicând utilitatea acestuia :pentru a comunica cu familia şi cunoscuţii,trimiterea SMS la aniversări,calendar, ceas,programarea la medic,vizionare de filme, reportaje,înregistrări foto ale diverselor evenimente etc.Am vizionat un documentar despre istoria telefonului în general şi al celui mobil, în particular,am ascultat împreună melodia care a dat titlul manifestării.

În loc de concluzie: Deşi unul din trei posesori spune că nu-şi poate imagina viaţa fără telefonul mobil(incluzându-i de această dată în statistică şi pe colegi) esenţial a fost de fapt că" problema" a fost pusă în discuţie, că nu ar trebui să renuţăm definitiv la preţioasele noastre ecrane, doar că trebuie să le utilizăm ca pe nişte unelte – minunate, dar numai unelte!

Iar la sfîrşitul celor 2 ore petrecute împreună b-unicii au intrat în posesia unui Smartphone....a unui biscuit Smartphone!

Dr.Anca Mariela Florea
Director Caminul pentru persoane varstnice Tg Mures

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

stare-urgenta

ANUNT CORONAVIRUS 9 alimente pachet RO

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:333
Ieri:1034
Săptămânal:2370
Lunar:333
Toate3072720