Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Calendarul evenimentelor

<<  August 2022  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia
 VÂRSTNICI 

 

Termenul este recent, căci şi maladia adictivă pe care o denumeşte şi care se manifestă printr-o stare teribilă de anxietate este recentă. Nomofobia, numele bolii, provine din expresia No Mobile Phobia, cu alte cuvinte teama de a fi separat de telefonul mobil.

Un studiu realizat în urmă cu câţiva ani, constata deja că nu mai puţin de 53% dintre utilizatorii de telefoane mobile erau îngroziţi la ideea de a fi lipsiţi de jucăria cu pricina,iar procentul a crescut fără doar şi poate.

Cu toate acestea, sau poate tocmai de aceea, an după an,de 19 ani, pe 6 februarie, este marcată Ziua mondială fără telefon portabil.Anul acesta b-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Tg Mureş au fost invitaţi să sărbătorească această zi.

Ne-am putea imagina că părintele Zilei mondiale fără mobil este vreun individ retrograd, certat cu roadele tehnologiei de vârf, pe care nu o stăpâneşte. În realitate este vorba de un scriitor cât se poate de conectat, autor de romane poliţiste umoristice, printre care „Asasin de portabil fără mobil aparent", un roman scris în întregime în limbaj SMS.

Phil Marso (alias Philippe Marsollier), căci acesta este numele lui, a lansat această iniţiativă din dorinţa de a atrage atenţia asupra numeroaselor şi uneori nebănuitelor implicaţii pe care utilizarea compulsivă a mobilului le poate avea asupra sănătăţii personale şi nu numai. Ziua de 6 februarie a fost aleasă deoarece în calendarul catolic este sărbătorită ziua Sfântului Gaston, nume care apare într-un popular cântec francez din anul 1970, în interpretarea lui Nino Ferrer: "Gaston, sună telefonul, dar, ca întotdeauna, nimeni nu ridică receptorul". Zilele mondiale fără telefon mobil au fost marcate prima dată la 6 februarie 2001 şi din anul 2004 campania a fost extinsă pe perioada a trei zile 6,7 şi 8 februarie

Am început prin a le adresa b-unicilor întrebarea: „Credeţi că am putea supravieţui fără telefonul mobil ?" Cei mai curajoşi au încercat să-mi răspundă la întrebare explicând utilitatea acestuia :pentru a comunica cu familia şi cunoscuţii,trimiterea SMS la aniversări,calendar, ceas,programarea la medic,vizionare de filme, reportaje,înregistrări foto ale diverselor evenimente etc.Am vizionat un documentar despre istoria telefonului în general şi al celui mobil, în particular,am ascultat împreună melodia care a dat titlul manifestării.

În loc de concluzie: Deşi unul din trei posesori spune că nu-şi poate imagina viaţa fără telefonul mobil(incluzându-i de această dată în statistică şi pe colegi) esenţial a fost de fapt că" problema" a fost pusă în discuţie, că nu ar trebui să renuţăm definitiv la preţioasele noastre ecrane, doar că trebuie să le utilizăm ca pe nişte unelte – minunate, dar numai unelte!

Iar la sfîrşitul celor 2 ore petrecute împreună b-unicii au intrat în posesia unui Smartphone....a unui biscuit Smartphone!

Dr.Anca Mariela Florea
Director Caminul pentru persoane varstnice Tg Mures

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton rabla
buton masuri covid19
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1165
Ieri:1347
Săptămânal:5505
Lunar:14556
Toate4219334