Eseménynaptár

<<  December 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

 Kedves marosvásárhelyiek,

 

Először lehetünk tanúi olyan dolgoknak, amelyek megnyitják az útat megengedhetetlen, törvénytelen visszaélések előtt és amelyek súlyosan érintik a város imidzsét és a lakosság érdekeit. Arra célzok, ami az elmúlt hetek során történt, amikor sorozatos gyűléseken egyes tanácsosok kitervelték a város megbénítását a költségvetés megcsúfolásával. Érdekes megfigyelni, hogy ugyanazok a tanácsosok előbb megszavazták a költségvetést, ami 2018-hoz képest így is 60 millióval kisebb volt. Az eredetileg megszavazott büdzsé alapján elkezdődtek munkálatok, aláírtak szerződéseket, folyamatban levő eljárások vannak, intézmények működnek, amit súlyosan érint a költségvetés véletlenszerű lefaragása, semmiféle előzetes elemzés nélkül, csupán az RMDSZ vezetőjének utasítása alapján.

Szeretném hangsúlyozni, hogy polgármesterségem alatt soha nem volt kiesés, egyenlőtlenség a költségvetés kapcsán, egyetlen percig sem kerültek veszélybe a vállalt kötelezettségek és soha nem fordult elő, hogy egy büdzsét ne megfelelően, időben hajtottunk volna végre. Ezekkel a megjegyzésekkel felhívom a figyelmet arra a tényre, hogy Románia naponta fedezi fel jogalkotási hibáit, amit sajnos a Marosvásárhelyen történtek is alátámasztanak.

Ebbe a döntési fogaskerékbe, amelyet a gyűlölet szűlt – mint az összes megnyilvánulást, amely a mai Románia politikai életét jellemzi –, bekerült Marosvásárhely is. Felhívom a figyelmet a 2019. augusztus 1-jei szavazás következményeire, mivel az iskoláknak nem lesz pénzük működésre, a folyamatban levő munkálatokat végző cégek kénytelenek lesznek ezeket felfüggeszteni, mivel nincs az év végéig elkülönített pénzösszeg. Ezt a tényt figyelmen kívül hagyták, de elemezni kell ezt a gyalázatos gyakorlatot, mivel egyre hétköznapibbá válik Romániában, és nem számít, hogy a középpontban a lakosság áll. Figyelmeztetem a tanácsosokat, hogy a költségvetés NEM az RMDSZ-é, a város büdzséjét közigazgatási intézkedések készítik elő és hajtják végre.

Semmiféle stratégia nélkül, anélkül, hogy megértenék a Polgármesteri Hivatal által kezdeményezett projektek támogatásának fontosságát, egyes tanácsosok 70%-ig terjedően megcsonkították a finanszírozást bizonyos költségvetési tételeknél.

Lépésük hamarosan a marginális, elszigetelt városok sorába juttat minket, ahol senki nem akarja gyerekeit felnevelni vagy pénzét befektetni.

Érintve lesz:

1. Oktatási intézmények: -annak ellenére, hogy nyár van, amikor a Polgármesteri Hivatal az oktatási intézmények felújítási, javítási, fertőtlenítési munkálatait végezte, azért, hogy a diákok, a tanárok és nem utolsósorban a szülők is megfelelőn kezdhessék a tanévet szeptemberben, kénytelenek vagyunk mindenféle munkálatot leállítani;

-az Al. Papiu Ilarian Főgimnázium felújítása leállt a finanszírozás hiányában, annak ellenére, hogy a városvezetés a munkálatok befejezését tervezte 2019. október 3-ig, amikor az iskola centenáriumát ünnepeljük;

-az Unirea Főgimnáziumnál, az Európa általános iskolánál, a Nicolae Bălcescu általános iskolánál, és a lista folytatódhat, tervezett felújítási munkálatokat súlyosan érinti a költségvetés csökkentése;

-a Művészetek és mesterségek iskolájának eszközfelszerelése leállt;

-az iskolákban az őrző-védő szolgáltatásoknak nincs anyagi fedezete;

-az Iskolaigazgatósághoz 100 kérést juttattak el június és július folyamán – írásban és szóban egyaránt – amelyekben különféle beavatkozásokat igényelnek: az osztálytermek felújítása, bútorzat, a fűtésrendszer cseréje, tető- és mellékhelyiségek javítása, parkettázás... és sorolhatnánk.

Meghúzzuk a vészharangot és figyelmükbe ajánljuk azt a tényt, hogy több mint 25.000 marosvásárhelyi diákot érint az RMDSZ-es tanácsosok által megcsonkított és 2019. augusztus 1-jén megszavazott költségvetés.

Felkérem azonban a tanácsos urakat, akik aláírásukkal és szavazatukkal felvállalták a költségvetés-kiegészítést, hogy feleljenek a szülők, a tanárok, de leginkább a diákok előtt, akik a város jövőjét jelentik.

2. A Március 8. utca munkálatait leállítjuk pénzhiány miatt.

3. A parkok felszerelése új játszóelemekkel, de ezek karbantartása is leállt;

4. Az olimpiai „ballont" a Víkendtelepen a megszűnés veszélye fenyegeti, a közműszolgáltatások törlesztésének ellehetetlenítése miatt; az új csúszdák beszerzése és felszerelése a Víkenden veszélybe került a finanszírozás megvonása miatt;

5. A parkolóval ellátott multifunkcionális városi központ a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságában – nincs megítélt pénzösszeg;

6. Parkoló a Maros Megyei Kórháznál; leállított finanszírozás;

7. Szerződés a belváros megtervezésére – MyCity projekt; az igényelt pénzösszeget nem ítélték meg;

8. Közvilágítás és a jelzőlámpák működése – a számlák ki nem fizetése érinti. A költségvetés-kiegészítésben kérték a költségvetés megemelését 1.500.000 lejjel az idei évi villanyáram-fogyasztási számlák kiegyenlítésére. Jóváhagytak 500.000 lejt, ez az összeg pedig nem elég a már kiállított számlák kifizetésére, így fennáll annak a veszélye, hogy a fizetés elmulasztása miatt kibocsátják a lekapcsolási rendeletet szeptemberben.

9. Fák koronanyírása és csemeték és cserjék beszerzése újabb szegmens, amely finanszírozása 0.

10. Kerékpárútak – támogatás nélküli projekt;

11. A Fiatal anyák támogatási programjának finanszírozása;

12. Leállnak a tömbházak hőszigetelési munkálatai;

13. A közeljövőben a Marosvásárhelyi VSK több mint 2000 sportolóját fogja érinteni a klub támogatásának hiánya, mivel a pénzösszeget csak augusztusig utalták ki.

Marosvásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala továbbra is megtesz minden intézkedést és a nyilvánosság elé tárja a költségvetés levágása miatt előállt helyzeteket, amely megfosztja a várost a fejlődéstől és a marosvásárhelyiek életminőségének növelésétől. Ugyanakkor az állam felhatalmazott intézményeihez fordulunk, hogy vizsgálják ki a visszaélésre való felbújtásokat és a felelősségvállalás nélkül elkövetett visszaéléseket.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:900
Ieri:982
Saptamanal:5589
Lunar:10019
Mind3161527