Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 Dragi târgumureșeni,

 

Asistăm în premieră la unele lucruri, care deschid calea unor abuzuri nepermise, ilegale și care aduc atingeri grave imaginii orașului și intereselor cetățenilor. Fac referire la ceea ce s-a întâmplat în decursul ultimelor săptămâni, când prin ședințe succesive, unii consilieri locali au pus la cale blocarea orașului prin bătaia de joc la adresa bugetului. Interesant de observant este faptul că, aceeași consilieri locali au votat inițial bugetul, care oricum față de 2018 a fost cu 60 de milioane mai mic. Pe baza bugetului inițial votat au fost demarate lucrări, sunt contracte semnate, proceduri în derulare, instituții în funcțiune care sunt grav afectate de tăierile aleatorii ale bugetului, fără nicio analiză prealabilă, doar la indicația liderului UDMR.

Doresc să specific ca niciodată de când sunt primar nu a existat vreo sincopă la adresa bugetului, n-a existat vreo clipă periclitarea angajamentelor luate și n-a existat niciodată ca un buget să nu fie executat corect, la timp. Prin aceste precizări doresc să atrag atenția asupra faptului că România își descoperă pe zi ce trece viciile legislative, ceea ce din păcate este confirmat și de ce s-a întâmplat la Târgu Mureș.

În acest palier cu decizii, determinate de ură - ca întregile manifestări ce caracterizează viețile politice din România de astăzi -, se înscrie și Târgu Mureșul. Atrag atenția asupra repercursiunilor votului din 1 august 2019, deoarece școlile nu vor avea bani de funcționare, societățile care au lucrări în derulare, vor fi nevoite să le sisteze deoarece nu sunt prevăzuți bani până la finele anului. Este un fapt ce a trecut neobservat, însă această practică ticăloșită trebuie analizată, deoarece acest lucru devine în România o practică, neținându-se cont că la mijloc sunt cetățenii. Îi atenționez pe consilieri că bugetul NU este al UDMR-ului, bugetul orașului se face și se execută prin acte administrative.

Fără nicio strategie, fără să înțeleagă importanța finanțării proiectelor demarate de Primărie, unii consilieri locali au trunchiat cu până la 70% finanțarea la unele capitole bugetare. Demersul lor ne va clasa în scurt timp în topul orașelor mărginașe, izolate unde nimeni nu dorește să își crească copiii sau să își investească banii.

Vor fi afectate:

1. Unitățile de învățământ: - deși ne aflăm în plină vară, moment în care Primăria Târgu Mureș, efectua lucrări de reabilitări, reparații, dezinfecții sau recondiționări la unitățile de învățământ, pentru ca elevii, cadrele didactice și nu în ultimul rând părinții să poată începe cu dreptul – noul an școlar în luna septembrie suntem nevoiți a stopa orice fel lucrare;

- reabilitarea Colegiului Național "Al. Papiu Ilarian" este stopată din lipsa finanțării, deși municipalitatea avea în plan finalizarea lucrărilor până pe data de 3 octombrie 2019, când sărbătorim Centenarul Colegiului;

-reabilitările programate a se desfășura la Colegiul Național "Unirea", la Școala Gimnazială "Europa", la Școala Gimnazială "Nicolae Bălcescu" și lista poate continua, vor fi grav afectate de diminuările bugetului;

- dotarea cu echipamente a Școlii de Arte și Meserii este blocată;

- serviciile de pază în unitățile școlare nu mai au finanțare;

- Direcția școli are nu mai puțin de 100 de solicitări, înregistrate în lunile iunie și iulie – atât în scris cât și verbal - prin care ni se solicită diferite intervenții – fie că e vorba de reparații ale sălilor de curs, mobilier, înlocuire sisteme de încălzire, reparații acoperiș, grupuri sanitare sau parchet... și putem continua.

Tragem un semnal de alarmă și vă supunem atenției faptul că peste 25.000 de elevi din Târgu Mureș vor fi afectați de bugetul trunchiat de consilierii locali ai UDMR și votat pe data de 1 august 2019.

Îi invit însă pe domnii consilierii care și-au asumat prin semnătură și prin vot rectificarea bugetară să răspundă în fața părinților, a dascălilor dar mai ales a elevilor – a celor care sunt viitorul acestui oraș.

2. Lucrările pe strada 8 Martie vor fi sistate din lipsa alocării de fonduri.

3. Dotarea parcurilor cu noi obiecte de joacă dar și întreținerea acestora este blocată;

4. Balonul Olimpic din cadrul Complexului Week-end se află în pericol de a fi desființat din pricina imposibilității achitării utilităților; Achiziția și montajul noilor tobogane din cadrul Complexului va fi periclitat din lipsa finanțării;

5. Centrul municipal multifuncțional cu parcare în vecinătătea Spitalului clinic județean de urgență Târgu Mureș - bani nealocați;

6. Parcarea de la Spitalul Clinic Județean Mureș; finanțare oprită;

7. Contract de proiectare centrul municipiului – Proiectul MyCity; sumă solicitată este nealocată;

8. Iluminatul public și funcționarea semafoarelor – afectate de neplata facturilor. La rectificarea bugetară s-a solicitat suplimentarea bugetului cu 1.500.000 lei pentru achitarea facturilor de energie electrică aferente consumului pentru acest an. S-au alocat însă 500.000 lei, sumă insuficientă pentru plata facturilor deja emise, existând riscul emiterii ordinelor de deconectare pentru neplată în luna septembrie.

9. Toaletările de arbori și achiziția de noi arbori și arbuști sunt alte segmente a căror finanțare este 0.

10. Pistele de biciclete – proiect fără finanțare;

11. Finanțarea programului de sprijin a tinerelor mame;

12. Se vor sista lucrările de anvelopare a blocurilor;

13. În viitorul apropiat peste 2000 de sportivi legitimați la CSM Târgu Mureș vor fi afectați de lipsa finanțării Clubului, deoarece banii sunt alocați doar până în luna august.

Primăria Municipiului Târgu Mureș va face în continuare toate demersurile și va prezenta opiniei publice situațiile apărute ca urmare a tăierilor bugetare, ce văduvesc orașul de la dezvoltare și de la creșterea calității nivelului de trai al târgumureșenilor. Totodată, ne vom adresa instituțiilor statului abilitate să cerceteze instigarea la abuz și abuzurile săvârșite fără grija responsabilității.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:21
Ieri:1230
Săptămânal:21
Lunar:27769
Toate5139768