Calendarul evenimentelor

<<  Ianuarie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Asociaţia Municipiilor din România:

Ghişeul.ro şi Solidaritate.com au fost proiectele care au ţinut capul de afiş al Adunării Generale a AMR

Tîrgu Mureş, 19 mai 2011 - Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, care s-a desfăşurat zilele acestea la Tîrgu Mureş, a relevat îndreptarea atenţiei administraţiilor locale către utilizarea instrumentelor digitale în rezolvarea nevoilor cu care acestea şi cetăţenii lor se confruntă.

La eveniment au participat primari ai principalelor oraşe-municipii, lor alăturându-se Traian Igaş, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Valerian Vreme, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi Adrian Apolzan, Preşedinte al Asociaţiei pentru Plăţi Electronice din România (APERO).

Ministrul Valerian Vreme le-a vorbit celor prezenţi despre beneficiile pe care Ghişeul.ro le oferă primăriilor şi cetăţenilor. Câștigul cetățeanului constă în economii de timp, dar și de bani, datorită posibilității de a efectua plățile oriunde, oricând, inclusiv cu carduri emise de bănci din străinatate. Primăriile beneficiază la rândul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor și a costurilor aferente colectării.

Momentan, în Sistemul Naţional de Plată Online a Taxelor şi Impozitelor cu cardul bancar – Ghişeul.ro sunt prezente Primăria Tîrgu Mureş, Sectorul 2 şi 6 din Bucureşti, fiind în curs de înrolare: Arad, Baia Mare, Braşov şi Zalău. Astfel, la nivel naţional, Ghişeul.ro va acoperi în scurt timp peste 1 milion de locuitori.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu mulţi primari din toate zonele ţării, am confirmarea interesului pentru SNEP-Ghiseul.ro în oraşele pe care le administrează şi am primit asigurarea că se vor înrola în termen. Cetăţenii acestor oraşe vor caştiga în confort şi nu vor mai avea stresul cauzat de timpul pierdut la cozile interminabile sau de problemele inerente ale sistemelor cu care erau obişnuiţi până acum. Pe de altă parte, primăriile vor aduna la timp taxele şi impozitele, având totodată o evidenţă financiară în timp real”, a precizat Ministrul Comunicaţiilor.

„AMR conştientizează beneficiile pe care Ghişeul.ro le aduce atât cetăţenilor, cât şi administraţiilor locale. Pot spune că, în cadrul AMR, primarii au confirmat că încep imediat procesul de înrolare”, a declarat Tudor Pendiuc, Primarul oraşului Piteşti -  noul Preşedinte al AMR.

În cadrul Adunării Generale AMR, Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România (APERO) a înmânat, prin intermediul preşedintelui Adrian Aplozan, diplome de excelenţă în promovarea plăţilor taxelor şi impozitelor cu cardul bancar. Cele mai merituase primării au fost considerate primăriile oraşelor Arad, Baia Mare şi Oradea care au adunat mii de plăţi online.

Soldaritate.com, proiectul prezentat de primăria Târgu Mureş ca parte a proiectului Digital Mureş, a suscitat interes deosebit datorită eficienţei extraordinare pe care acest sistem îl oferă. Solidaritate.com se doreşte a fi instrumentul rapid de colectare de fonduri de într-ajutorare în cazul unor calamităţi. Prin promovarea sa, şi oferind posibilitate de contribuţie imediată inclusiv cetăţenilor români aflaţi în străinătate sau chiar populaţiei altor ţări, Solidaritate.com va reuşi să strângă sume mari şi să scurteze semnificativ perioada de reacţie, de la 1-2 săptămâni în prezent la 1-2 zile.

“Credem că acest proiect, prin vocea unită a tuturor primarilor, va fi cel mai bun sistem de străngere de donaţii, care să completeze acţiunile autorităţilor”, spune Dorin Florea, Primarul oraşului Tîrgu Mureş şi Vicepreşedinte al AMR. “Avem deja susţinerea băncilor şi a schemelor internaţionale de carduri.”

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

Evenimente

24 ianuarie 2020

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Proiecte. Strategii

Banner AUTOBUZE
Banner AUTOBUZE2
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:474
Ieri:2225
Săptămânal:2699
Lunar:30599
Toate2995649