Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

Romániai Megyei Jogú Városok Egyesülete:

Ghiseul.ro és a Solidaritate.com projektek képezték a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesülete közgyűlésének a címlapját

Marosvásárhely, Május 19. - a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesületének marosvásárhelyi közgyűlésén az önkormányzatokat érintő gondok digitális eszközökkel való megoldása került a tárgyalások központjába.

Az eseményen részt vettek a főbb megyeközpontok polgármesterei, valamint Traian Igas belügy és közigazgatási miniszter, Valerian Vreme, a távközlési tárca vezetője, és Adrian Apolzan, a Romániai Elektronikus Fizetési Egyesület (APERO) elnöke.

Valerian Vreme távközlési miniszter bemutatta a Gisehul.ro előnyeit, melyek a polgármestereket és az állampolgárokat illetik. Az állampolgárok pénzt és időt spórolnak azáltal, hogy lehetőség nyílik bármikor, bárhol fizetni, akár külföldi bankok által kibocsájtott kártyával is. A polgármesteri hivatalok előnye, hogy a rendszer alkalmazása révén csökken az illeték begyűjtés időtartama és természetesen csökkennek a járulékos költségek is. 

Jelenleg Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala és Bukarest 2-ik, valamint 6-ik kerülete csatlakozott a bank kártyával fizethető Nemzeti Adó és Illeték Rendszerhez. Folyamatban van a következő városok csatlakozása: Arad, Nagybánya, Brassó és Zilah, a Ghiseul.ro hamarosan több mint 1 millió lakós számára lesz elérhető.

„Az ország többi polgármestereivel folytatott beszélgetések során jelezték érdeklődésüket a SNEP-Ghiseul.ro iránt és biztosítottak a felől, hogy időben fognak csatlakozni. Ezen városok állampolgárai a rendszer alkalmazása révén megszabadulnak a sorban állás okozta stressztől és sokkal kényelmesebb lesz az ügyintézés. Ugyancsak előnyt jelent a polgármesteri hivatalok számára, hogy időben fogják begyűjteni az adókat és illetékeket, valamint naprakész pénzügyi nyilvántartással rendelkezhetnek” – nyilatkozta a távközlési tárca vezetője.

„A Romániai Megyei Jogú Városok Egyesülete tudatában van a Ghiseul.ro a közigazgatás és állampolgárok számára nyújtott előnyeiről. Kijelenthetem, hogy a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesülete keretében a polgármesterek biztosítottak az azonnali csatlakozásról”- nyilatkozta Tudor Pendiuc, Pitesti polgármestere – a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesületének frissen megválasztott elnöke. 

A Romániai Megyei Jogú Városok Egyesülete közgyűlésén Adrian Apolzan a Romániai Elektronikus Fizetési Egyesület (APERO) nevében kiválósági diplomákat nyújtott át mindazok számára, kik szerepet játszanak az online, kártyával történő adó és illetékfizetés népszerűsítésében. A legkiválóbb hivatalok közt Arad, Nagybánya és Nagyvárad szerepeltek, melyek sikeresen begyűjtöttek több ezer online fizetést. 

A Polgármesteri Hivatal által bemutatott Solidaritate.com projekt, mely része a Digital Mures-nek, különös érdeklődést keltett a rendszer rendkívüli hatékonyságának köszönhetően. A Solidaritate.com szándék szerint egy gyors eszközként szolgálna természeti katasztrófák esetén, gyors segélyalapok gyűjtésére. A rendszer ismertetésével és az alap által nyújtott azonnali adakozást lehetővé téve, a külföldön élő román állampolgárok, vagy akár más országok lakói is azonnali hatállyal fizethetnek, mely lehetővé teszi nagy összegek begyűjtését, illetve jelentősen hozzájárulhat a reakció idők 1-2 hétről 1-2 napra történő csökkentésére.  

„Úgy véljük, hogy ez a projekt, a polgármesterek összefogásával a legjobb adakozási rendszer lesz, mely kiegészíti a hatóságok intézkedéseket” - nyilatkozta Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, es a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesületének alelnöke. „Már rendelkezünk a bankok és a nemzetközi kártyahálózatok támogatásával”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza

buton MOL hu

buton program transport local hu

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton spclep
buton weekend hu
seretirgumures
dastgmures hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
Concurs CIPS hu 180
Banner PtaCuzaVodaHU 180
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:1349
Tegnap:944
A héten:1349
A hónapban:33132
Összesen5196475