Eseménynaptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

1. Ez a központ – mint ahogy a nevéből is kiderül – Szociális központ – éjszakai menedékhely – azaz a haszonélvezőknek RÖVID időre biztosít menedéket!
2. Ebben az időszakban a Marosvásárhelyi Szociális központ – éjszakai menedékhelynek 117 haszonélvezője van – ami 15 családot és 51 egyedülálló személyt jelent.
3. Tehát a Szociális központban menedékre lelt 15 család, akik közül 8 jóhiszemű család megértette a helyzetet és eleget tett a Polgármesteri Hivatal kérésének, hogy rövid időre elköltözzön, és 7 család, akik elutasították az együttműködést és fenyegetik a Polgármesteri Hivatal személyzetét! Fontos, a marosvásárhelyieknek tudniuk kell, hogy létezik a 137/2018-as helyi tanácsi határozat, amely előírja havi 1000 lejes támogatás nyújtását 5 hónapon keresztül (!) lakbérre, a Marosvásárhelyi Szociális központ – éjjeli menedékhelyen tartózkodó családok számára, éppen a javítási munkálatok idejére! Az 1000 lejes támogatás odaítélésének egyik feltétele az, hogy a haszonélvezők KÖZÖSSÉGI MUNKÁT VÉGEZZENEK, ami nem tetszik bizonyos haszonélvezőknek, akik nem akarnak dolgozni, csak felvenni a támogatást! 
4. Ugyanakkor a Szociális központban 51 egyedülálló személyt is befogadtak – közülük 26-an együttműködési szándékukat fejezték ki a Polgármesteri Hivatallal és készek megoldani lakhatási gondjaikat – 25-en nem működnek együtt! A magától értetődő kérdés az: egyes haszonélvezők miért jóhiszeműek és törekszenek, mások pedig nem törekszenek megoldani saját lakhatási gondjaikat?
5. Az összes haszonélvező kap a Polgármesteri Hivataltól:
    - Garantált minimális jövedelem 142 lej és 819 lej között – a családtagok számának függvényében.
    - Szociális étkezést – 12 lej/nap
    - Közszállítást a fogyatékkal élők és a diákok számára – 80 lej és 160 lej közötti összeg
    - (esettől függően) Gyerekpénzt – 150 lej/gyermek
    - (esettől függően) A fogyatékkal élő beiskolázott gyerekek után – 250 lej/hónap
    - (esettől függően) Az óvodáskorú gyerekek után oktatásösztönző juttatás – 50 lej/hónap
    - (esettől függően) Fogyatékkal élők esetében – 1263 lej gondozói támogatás
    Ezeket a jövedelmeket továbbá kiegészíti:
    - (esettől függően) Rokkantsági juttatás 60 – 500 lej értékben, a Megyei Kifizetési és Szociális Felmérési Ügynökségtől.
    - (esettől függően) Kiegészítő rokkantsági juttatás 110 lej értékben, a Megyei Kifizetési és Szociális Felmérési Ügynökségtől.
6. A Szociális központ – éjjeli menedékhelyen befizetett legmagasabb szállásdíj 4 lej egy napi szállásért! Ezt az összeget a haszonélvezők közül senki nem fizette be az elmúlt évben!!
7. A Helyi rendőrség riasztásainak száma, a Szociális központ – éjjeli menedékhely haszonélvezőinak botrányai miatt az elmúlt 12 hónapban = 27 kiszállás.
8. A Polgármesteri Hivatal fizeti az őrző-védő cégel kapcsolatos költségeket is, napi 24 órában, a Szociális központ – éjjeli menedékhely.
9. A köztisztasági vállalat egységeinek helyszíni kiszállása a Szociális központ – éjjeli menedékhelyre a haszonélvezők által okozott mocsok miatt = heti 3 alkalom + havonta egyszer bútor- és ruhafertőtlenítés. A köztisztasági vállalat egységeinek helyszíni kiszállása (havonta) a marosvásárhelyi lakosok zsebét 460 lejjel terheli havonta és a fertőtlenítési egységek kiszállása 560 lejjel havonta.
10. A Szociális központ – éjjeli menedékhely összes lakója közül 8 személy – azok közül, akik nem akarnak együttműködni és indulatokat gerjesztenek – szerepel a bűnügyi panaszok jegyzékében szexuális agresszió és testi sértés miatt
11. 2019 májusában 210.000 lejt költöttek a mellékhelyiségek, az ajtók, az ablakok felújítására, és a haszonélvezők által okozott egyéb rongálások helyreállítása miatt.
12. A megyéből és az országból több cég ajánlott munkaszerződést a Szociális központ – éjjeli menedékhely haszonélvezőinek, tisztességes fizetéssel, szállással, étkezési utalványokkal, de az ajánlatokat ELUTASÍTOTTÁK! Állunk a marosvásárhelyiek rendelkezésére az ajánlattevő cégek jegyzékét illetően!
13. Ugyanakkor állunk rendelkezésre azoknak a nyilatkozatával, akik együttműködést tanusítottak és vállalják a költözést a felújítás idejére.
Mindezek a részletek után a jóhiszemű marosvásárhelyiekre bízzuk, hogy ítéljék meg, a Polgármesteri Hivatal eleget tett-e vagy nem kötelezettségeinek a Marosvásárhelyi Szociális központ – éjjeli menedékhely haszonélvezőivel szemben.

Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:1171
Ieri:1290
Saptamanal:3672
Lunar:15110
Mind3166618