Calendarul evenimentelor

<<  Ianuarie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Un nou cartier de locuinţe, destinat în exclusivitate unui număr de aproximativ 800 de  „tineri dinamici” din Tîrgu-Mureş, este preconizat a fi construit în viitorul apropiat, în zona Uzinei de apă (Apaductului), a anunţat primarul municipiului, dr. Dorin Florea, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate marţi, 18 mai. Proiectul va fi avansat în maxim o lună şi  cuprinde, pe lângă cele aproximativ 3oo de locuinţe, căi de acces, spaţii comerciale, creşă, grădiniţă, şcoală, infrastructură la cele mai avansate standarde. Cartierul se va numi „Orăşelul tinerilor”, iar locuinţele vor fi repartizate în regim de chirie pe viaţă, cu posibilitate de prelungire a contractului de închiriere la primul urmaş. „Este, în primul rând, o chestiune de schimbare a mentalităţii, în sensul că tinerii nu vor mai avea grija şi nu vor mai purta povara creditelor, canalizându-şi  energiile spre activităţi creatoare”, a explicat primarul Dorin Florea, adăugând că, în scurt timp va începe dialogul cu băncile pentru angajarea de credite în vederea implementării proiectului.

În altă ordine de idei, edilul-şef a făcut publică recenta Hotărâre de Guvern (nr, 439 din 4 mai 2011)  privind transmiterea terenului aparţinând  Aeroclubului din Tîrgu-Mureş  din proprietatea publică a statului şi din administrarea Aeroclubului României în proprietatea publică a Municipiului Tîrgu-Mureş şi în administrarea Consiliului Local Municipal Tîrgu-Mureş, în vederea realizării obiectivului Parc  tehnologic. Decizia survine după  11 ani de eforturi şi demersuri întreprinse de  autoritatea publică locală, a precizat primarul municipiului. Recuperarea unor bunuri imobile ce au aparţinut oraşului se va situa în continuare printre priorităţile edilului-şef, urmând ca, subiectul urmând a fi abordat cu miniştrii de resort din cadrul executivului, cu competenţă în luarea unor asemenea decizii.

Printre nemulţumirile exprimate de primarul municipiului, împărtăşite reprezentanţilor mass media,  se numără refuzul ministrului Justiţiei de a formula un punct de vedere şi de a răspunde solicitării executivului local în chestiunea mutării căii ferate în afara oraşului, potrivit cerinţelor impuse de normele europene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:127
Ieri:1386
Săptămânal:1513
Lunar:37734
Toate3002784