UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

 

Nyílt levél
A helyi tanácsosok és a marosvásárhelyiek figyelmébe!

Azt észlelem, hogy a határozattervezet, mely révén Marosvásárhely municípiumot a metroplolisz övezet elhagyására akarom késztetni, egy komment – áradatot eredményezett, éppen ezért szeretném megindokolni ez irányú törekvésemet.

E projekt kezdeményezője a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal volt, a második város Nagyvárad után, amely elindította a peremvárosi övezetek projektjeit. Az alapelvek a városrendészeti tevékenységek, a szállítás infrastruktúrájának, a közszolgálatoknak koherens látásmódját irányozták elő, mindent, ami arról szólt, hogy Marosvásárhelyt kiragadjuk az elszigeteltségből. E programot, amelyet 8 évvel ezelőtt hirdettem meg, egy adott pillanatban 9 fontos fejezet előírásait tartalmazta. Ezek közül megemlítjük a következőket:

- Közúti infrastruktúra - kerülőutak, 4 sávos út Szászrégen – Nyárádtő között, Marosvásárhely, Kolozsvár, Brassó, Nagyszeben összekötése egy szupersztráda által;

- Gyors, villamosított vasúti infrastruktúra, amely képes ellátni az utasszállítást a Szászrégen – Marosvásárhely – Nyárádtő útvonalon, és gyors csatlakozással rendelkezik az európai utakhoz;

- Repülőtéri infrastruktúra – beható tanulmányok a teherszállítási és kereskedelmi járatokra vonatkozóan;

- Két híd a Maros folyó fölött, a Kombinát melletti, valamint a marosszentgyörgyi övezetben.

Nem tudom figyelmen kívül hagyni, és hangsúlyoznom kell annak fontosságát, hogy mindnyájunknak hozzá kell járulnunk a Marosvásárhely környéki településekkel való urbanisztikai együttműködéshez, hisz ami most Koronkán, Marosszentgyörgyön, Marosszentannán vagy Náznánfalván történik, a jövőben komoly kihívások lesznek, olyan pontok, amelyek hátráltatják a város utólagos fejlődését. Összehasonlításban ezzel, nézzék meg, mi történt Brassó, Nagyszeben és Kolozsvár környékén. Egyik példa lehet Brassóv infrastruktúrája a környező városokkal, értem itt Kőhalom és Olthévíz településeket, az Olt fölötti hidat, de más munkákat is modellként tekinthetünk. Ez irányban intézkedéseket kell hozni, és egy ankétot indítani, hogy el lehessen végezni egy elemzést a kiutalt/elköltött összegekről, ugyanis nem voltak alkalmazások, nem történt semmi...a képviselet módja pedig minden esetben nevetség tárgya volt!  

Kérem, tanulmányozzák, mily módon kerültek elosztásra az összegek, mi volt Marosvásárhely municípium álláspontja, a Helyi Tanács Határozatait úgy dolgozták ki, hogy ne vezessenek nézeteltérésekhez, vitákhoz.

Utolsó nyilatkozatában Péter Ferenc úr  - a Maros Megyei Tanács elnöke, az RMDSZ vezetői minőségében (tisztán meg kell határoznia, milyen funkciót képvisel, midőn bizonyos nyilatkozatokat tesz) tulajdonképpen ama célkitűzését mutatja be, hogy megakadályozza Marosvásárhely projektjeit, és meggyőződésem, hogy önöktől sem idegenek azok a dolgok, , amelyekre utalok.

Sajnálattal mondom, hogy Marosvásárhely nem találja magát semmilyen módon a peremvárosi övezetben, pedig a civilizált világ bármely részében ezeket az övezeteket a helyi közigazgatás irányítja. Sajnos, a fent leírt helyzetek ahhoz vezettek, hogy nem hívhattuk le a metropolisz övezetre vonatkozó európai projekteket, bár a Maros Megyei Tanács rendelkezik kincstárából el nem költött pénzekkel.

Dr. Dorin Florea
POLGÁRMESTER

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:58
Ieri:518
Saptamanal:7356
Lunar:24515
Mind3279047