Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Eseménynaptár

<<  Július 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

 

ÖSSZEHÍVÓ

Marosvásárhely polgármesterének 2019. május 24-ei 1336-os számú rendelete értelmében rendes ülésre hívják össze a marosvásárhelyi tanácsot 2019. május 30-án, csütörtökön 14 órára a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal Győzelem tér 3. szám alatti székhelyére, a 45-ös terembe, a következő

NAPIRENDDEL:

1. Határozattervezet Marosvásárhely Megyei Jogú Város polgármesteri szakapparátusa szervezési és működési szabályzatának frissítéséről.

2. Határozattervezet a támogatási kérelem jóváhagyásáról a rendszeres rögzítés elvégzése érdekében, Marosvásárhely közigazgatási-területi egységben található kataszteri területekre vonatkozóan, és az Országos Kataszteri és Telekkönyvi Program keretében a Támogatási szerződés megkötése a rendszeres rögzítésre vonatkozóan.

3. Határozattervezet az 55/2019-es számú helyi tanácsi határozatban elfogadott, Marosvásárhely Megyei Jogú Város magántulajdonát képező legelőkre vonatkozó Legeltetési szabályzat módosításáról és kiegészítéséről.

4. Határozattervezet az átlagos havi ellátás értékének elfogadásáról a 2019-2020-as tanévben a bölcsődés gyerekekre vonatkozóan.

5. Határozattervezet a helyi tanácshatározatok bizonyos szabályzatainak kiegészítéséről, amelyekben meghatározták bizonyos kereskedelmi tevékenységek, szolgáltatások és közélelmezés működési engedélyeztetésének feltételeit Marosvásárhely Megyei Jogú Város területén.

6. Határozattervezet bizonyos bérleti szerződések meghosszabbításáról nem lakóhelyiségek számára, valamint a város tulajdonát képező helyiség odaítéléséről.

7. Határozattervezet a fiataloknak szóló nonprofit tevékenységek „Marosvásárhely támogatja a fiatalokat" program keretében benyújtandó projekteket kiértékelő, kiválogató és elbíráló bizottság összetételének jóváhagyásáról.

8. Határozattervezet bizonyos marosvásárhelyi egyházközségek anyagi támogatásának jóváhagyásáról a 2019-es évre vonatkozóan, a 82/2001-es kormányrendelet és az 1470/2002-es kormányhatározat értelmében.

9. Határozattervezet a 98/23.04.2019-es helyi tanácsi határozat mellékletének (Összesítő) módosításáról, amely arra vonatkozik, hogy a 2019-es év I. féléve során bizonyos sporttevékenységek, -programok, -projektek megvalósítására mekkora nem visszatérítendő támogatást ítéltek meg Marosvásárhely Megyei Jogú Város helyi költségvetéséből.

10. Határozattervezet a városrendezési dokumentáció jóváhagyásáról a „Térségi Városrendezési Terv (PUZ) – szabályozás meghatározása családi ház építéséhez", Kishegyszőlő utca szám nélkül, a helyi vonatkozású városrendészeti szabályozással. Kezdeményező – Tulajdonos – Haszonélvező: Dragotă Tănase és Dragotă Ana.

11. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Szotyori József utcában szám nélkül található 2675 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Váris tulajdonába Kiss Domokostól.

12. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Constandin Hagi Stoian utcában található 885 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Váris tulajdonába Marton Józseftől, Balogh Annamáriától és Balogh Ödön Máriótól.

13. Határozattervezet a jó gazdálkodásra, a tisztaságra, a higiéniai szabályok betartására és Marosvásárhely Megyei Jogú Város megszépítésére vonatkozó bizonyos intézkedések meghozataláról.

14. Határozattervezet arról, hogy Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába megvásárolják a Méhész utca és a Segesvári út közötti telket.

15. Határozattervezet arról, hogy a helyi költségvetésből valutában finanszírozzák a 2019. június 3-6. között a magyarországi Budapest XI. kerületébe utazó marosvásárhelyi küldöttség járandóságát.

16. Határozattervezet a Műszaki igazgatóság által nyújtott szolgáltatások 2020-ra vonatkozó ellenértékének jóváhagyásáról.

17. Határozattervezet a műszaki-pénzügyi mutatók elfogadásáról és helyi érdekeltségű közhasznúvá nyilvánításáról a „Megvalósíthatósági tanulmány az 1918. December 1. út és a Jeddi út közötti bekötő utcára vonatkozóan" célberuházásnak.

18. Határozattervezet a Pro Urbe kitüntetés odaítéléséről Erdélyi Lajos újságírónak és fotóművésznek.

19. Határozattervezet a műszaki-pénzügyi mutatók frissítésének jóváhagyásáról és a „Városi park (Liget), atlétikai központ és stadion felújítása" megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozóan.

20. Határozattervezet a mozitevékenységre vonatkozó társulási szerződés megkötésének jóváhagyásáról..

21. Határozattervezet a műszaki-pénzügyi mutatók jóváhagyásáról „A Városi parkban (Ligetben) található teniszpályák befedési munkálatai tanulmányokkal és tervekkel" megvalósíthatósági tanulmány szerint.

22. Határozattervezet a célszerűségi tanulmány jóváhagyásáról a Marosvásárhely Megyei Jogú Város közvilágítási szolgáltatásának kezelési módozatára vonatkozóan.

23. Határozattervezet a 2018.10.25-ei 307-es helyi tanácsi határozat módosításáról, az Elnevezések odaítéléséről és módosításáról döntő szakbizottság összetétele módosításának jóváhagyásáról.

24. Határozattervezet a városrendezési dokumentáció jóváhagyásáról szóló határozattervezet fenntartásáról a „Térségi Városrendezési Terv (PUZ) –  övezet átminősítése lakások építéséhez" célberuházásra vonatkozóan, Nagyerdő utca szám nélkül, a helyi vonatkozású városrendészeti szabályozással, Tulajdonos-Haszonélvező: S.C. „Mango" S.R.L. és S.C. „Energovert Prod Com" S.R.L.

25. Határozattervezet a városrendezési dokumentáció jóváhagyásáról a „Részletes Városrendezési Terv (PUD) – elhelyezési tanulmány két családi ház építéséhez" célberuházásra vonatkozóan, Éden utca 30. szám. Kezdeményező: Trif Daniela-Nicoleta.

26. Határozattervezet marosvásárhelyi Ion Vlasiu Technológiai Líceum ügykezelési jogának megvonásáról a marosvásárhelyi volt Emil Dandea Technológiai Líceum felett, Dózsa György út 250. szám és az A1.1 és A1.3 épület ügykezelési jogának átadása, azonosító szám 130476 Marosvásárhely, a Marosvásárhelyi Kulturális és Tudományegyetem részére.

27. Határozattervezet a műszaki-pénzügyi mutatók elfogadásáról a D.A.L.I. elemeket tartalmazó megvalósíthasági tanulmány szerint, a „Mihai Viteazu általános iskola felújítása és manzárdosítása, Munka utca 17. szám, Marosvásárhely" célberuházásra vonatkozóan.

28. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Hints Ottó utcában szám nélkül található 34 négyzetméteres telek átadásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város tulajdonába Conţiu Claudiu Cosmintól és feleségétől, Conţiu Corinától.

29. Határozattervezet a Marosvásárhelyen, a Horea utca 23. szám alatt található ingatlan megvásárlásáról Marosvásárhely Megyei Jogú Város köztulajdonába.

30. Határozattervezet a Marosvásárhely Megyei Jogú Város köz- vagy magánterületén elhagyatott és ismeretlen tulajdonú, valamint szabálytalanul parkoló gépkocsik elszállítási, tárolási és kibocsátási tevékenységére vonatkozó szabályzat jóváhagyásáról.

31. Határozattervezet a Marosvásárhely Megyei Jogú Város területén, a Meggyesfalvi lakónegyedben található lakóhelyi parkolóhelyek szervezési és működési szabályzatának elfogadásáról.

32. Határozattervezet arról, hogy Marosvásárhely Megyei Jogú Város területén tilos a 3,5 tonna összsúlyú és 5,15 méter hosszú járművek szándékos állomásozása.

33. Határozattervezet a prioritási sorrend jóváhagyásáról az ANL-lakások odaítélése érdekében, rezidens orvosok és fiatal egészségügyi dolgozók számára, bérbeadás céljával, Marosvásárhely, Gh. Marinescu utca 21. szám.

34. Határozattervezet a város tulajdonát képező Decebal utca 8. szám alatti helyiségek jogi besorolásának megváltoztatásáról.

35. Határozattervezet a helyi közszállítási szolgáltatás díjainak meghatározásáról, kiigazításáról és módosításáról, valamint a nyugdíjasoknak, a fogyatékkal élőknek, a volt politikai foglyoknak, a háborús veteránoknak, az 1989-es forradalmároknak, a diákoknak és egyetemistáknak nyújtott utazási jegyek rendezésének módjáról.

36. Határozattervezet egy visszatérítendő belföldi/külföldi támogatás leszerződésének jóváhagyásáról, bizonyos helyi érdekeltségű beruházások megvalósítása érdekében.

37. Határozattervezet az „Útmutató a marosvásárhelyi védett történelmi övezetekben található ingatlanok homlokzatának felújításához" tájékoztató útmutató kidolgozásáról.

38. Határozattervezet a Marosvásárhely Megyei Jogú Város helyi költségvetéséből finanszírozott nem visszatérítendő támogatási program jóváhagyásáról, Marosvásárhelyen taxiszolgáltatásra szánt, 100%-ban elektromos meghajtású új gépkocsik beszerzéséhez és benzin/elekromos hibrid meghajtású új gépkocsik beszerzéséhez.

39. Határozattervezet az illeték megszűntetéséről a taxiszolgáltatási engedély esetében a 100%-ban elektromos meghajtású gépkocsikra vonatkozóan, és az illeték csökkentéséről a benzin/elektromos hibrid meghajtású gépkocsik esetében.

40. Határozattervezet anyagi támogatás nyújtásáról a marosvásárhelyi lakcímmel rendelkező állapotos nőknek a gyógyszerek és az egészségügyi szolgáltatások kifizetésére, amely a Materna Marosvásárhely utalvány (voucher) nevet viseli.

41. Határozattervezet anyagi támogatás nyújtásáról a marosvásárhelyi állandó lakhellyel rendelkező meddő pároknak, akik orvosi javallattal rendelkeznek az in-vitro megtermékenyítési eljárás elvégzéséhez – FIV – Esély a meddő pároknak.

dr. Dorin Florea polgármester

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vissza

Alegeri2024 hu

buton MOL hu

buton program transport local hu

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton spclep
buton weekend hu
seretirgumures
dastgmures hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
Concurs CIPS hu 180
Banner PtaCuzaVodaHU 180
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:62
Tegnap:1148
A héten:62
A hónapban:21737
Összesen5185080