Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2022  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia
PĂRINTI SI COPII

      Proiecte
Evenimente organizate de:
 


 

Miercuri, 11 mai 2011, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în incinta Grădinii zoologice, primarul municipiului, dr. Dorin Florea, a prezentat stadiul lucrărilor la subprogramul „Reamenajarea şi modernizarea Grădinii zoologice din Tîrgu-Mureş, judeţul Mureş”, din cadrul programului „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”. Este unul dintre cele mai importante proiecte cu finanţare nerambursabilă, derulat printr-o convenţie încheiată, în 2008,  cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, pentru finanţarea şi implementarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor. Valoarea totală este de 17.840. 767 de lei, din care finanţare nerambursabilă – 10.899.583 de lei, data finalizării fiind 30 august 2011.

Suprafaţa  de 40 de hectare a grădinii zoologice este împrejmuită în totalitate, lucrările de reamenajare şi modernizare fiind realizate în proporţie de 35%. Acestea s-au concentrat, în special, asupra padocului de urşi (împrejmuire, grote, izolaţie hidrofugă), clădirilor ce adăpostesc erbivorele, păsările de baltă şi felinele, precum şi pavilionului pentru elefanţi şi girafe, care urmează să-şi primească noii locatari în cursul anului 2012.

Cu prilejul vizitei, cel mai nou membru al familiei Grădinii zoologice a fost „botezat” de primarul Dorin Florea: este vorba de puiul de lama, născut în urmă cu 5 zile, care a primit numele Flik. Nu este, de altfel,  singurul pui, pe lângă Flik, îşi aşteaptă naşii alţi câţiva „juniori”: canguri, maimuţe, ponei, pisici sălbatice.

„Vom continua campania de promovare a Grădinii zoologice, modernizând site-ul acesteia, biletele de intrare vor fi însoţite de câte o hartă a Grădinii, cu descrierea animalelor, ba chiar vom face cărţi de joc cu imagini ale animalelor, ca acelea de pe vremuri – Animale din continente - astfel încât cei mici să înveţe să iubească, să înţeleagă şi să respecte aceste fiinţe care, adesea, ne dau lecţii de viaţă asupra cărora merită să medităm,” a declarat, cu acest prilej, edilul - şef al municipiului.

„Invităm şcolile şi grădiniţele din Tîrgu-Mureş şi din toată România să viziteze Grădina Zoologică şi să îşi ţină cel puţin o oră de ŞTIINŢELE NATURII aici, în acest complex. Ideea mi-a fost sugerată de doamnele profesoare Atomei Olga şi Domokos Erzebet de la Gimnaziul Alexandru Ioan Cuza din cartierul Unirii, care astăzi, au o oră de biologie aici, marcând, totodată, Ziua Păsărilor şi a Arborilor, care a fost ieri, 10 mai 2011,” a adăugat primarul municipiului. 

În România au mai rămas 15 grădini zoologice, dintre care două (Baia Mare şi Oradea) vor fi, probabil, închise şi se poartă  discuţii pentru preluare animalelor de către Zoo Tîrgu-Mureş.

Grădina Zoologică din municipiu, care găzduieşte 76 de specii de animale, este ceea mai mare din ţară, cea mai modernă şi singura care îndeplineşte cu normele europene.

„În urmă cu 7 zile, am fost din nou acreditaţi de forurile europene, care au reconfirmat standardele înalte ale acestei grădini zoologice”, a declarat directorul  Zoo Tîrgu-Mureş, dr. Bereczki Baltazar, care a mai precizat că în acest an vor mai fi aduse exemplare din specii noi – zimbru european, zebra, păsări de baltă ş.a. Construcţiile se apropie de finalizare, a fost dat în folosinţă padocul cerbilor, urmând ca în decurs de două săptămâni să fie finalizat şi cel al urşilor.

Reamintim că pe întreaga suprafaţă a Platoului Corneşti au fost realizate lucrări importante, dintre care menţionăm: amenajarea de parcări noi, asfaltarea aleilor, amplasarea a peste 20 de articole de mobilier urban (mese de ping-pong, leagăne etc.), fiind în curs de amenajare terenul de volei cu piciorul şi a centrului de fitness în aer liber.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton rabla
buton masuri covid19
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:392
Ieri:1556
Săptămânal:392
Lunar:40398
Toate4157288