UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Octombrie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

Miercuri, 11 mai 2011, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în incinta Grădinii zoologice, primarul municipiului, dr. Dorin Florea, a prezentat stadiul lucrărilor la subprogramul „Reamenajarea şi modernizarea Grădinii zoologice din Tîrgu-Mureş, judeţul Mureş”, din cadrul programului „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”. Este unul dintre cele mai importante proiecte cu finanţare nerambursabilă, derulat printr-o convenţie încheiată, în 2008,  cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, pentru finanţarea şi implementarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor. Valoarea totală este de 17.840. 767 de lei, din care finanţare nerambursabilă – 10.899.583 de lei, data finalizării fiind 30 august 2011.

Suprafaţa  de 40 de hectare a grădinii zoologice este împrejmuită în totalitate, lucrările de reamenajare şi modernizare fiind realizate în proporţie de 35%. Acestea s-au concentrat, în special, asupra padocului de urşi (împrejmuire, grote, izolaţie hidrofugă), clădirilor ce adăpostesc erbivorele, păsările de baltă şi felinele, precum şi pavilionului pentru elefanţi şi girafe, care urmează să-şi primească noii locatari în cursul anului 2012.

Cu prilejul vizitei, cel mai nou membru al familiei Grădinii zoologice a fost „botezat” de primarul Dorin Florea: este vorba de puiul de lama, născut în urmă cu 5 zile, care a primit numele Flik. Nu este, de altfel,  singurul pui, pe lângă Flik, îşi aşteaptă naşii alţi câţiva „juniori”: canguri, maimuţe, ponei, pisici sălbatice.

„Vom continua campania de promovare a Grădinii zoologice, modernizând site-ul acesteia, biletele de intrare vor fi însoţite de câte o hartă a Grădinii, cu descrierea animalelor, ba chiar vom face cărţi de joc cu imagini ale animalelor, ca acelea de pe vremuri – Animale din continente - astfel încât cei mici să înveţe să iubească, să înţeleagă şi să respecte aceste fiinţe care, adesea, ne dau lecţii de viaţă asupra cărora merită să medităm,” a declarat, cu acest prilej, edilul - şef al municipiului.

„Invităm şcolile şi grădiniţele din Tîrgu-Mureş şi din toată România să viziteze Grădina Zoologică şi să îşi ţină cel puţin o oră de ŞTIINŢELE NATURII aici, în acest complex. Ideea mi-a fost sugerată de doamnele profesoare Atomei Olga şi Domokos Erzebet de la Gimnaziul Alexandru Ioan Cuza din cartierul Unirii, care astăzi, au o oră de biologie aici, marcând, totodată, Ziua Păsărilor şi a Arborilor, care a fost ieri, 10 mai 2011,” a adăugat primarul municipiului. 

În România au mai rămas 15 grădini zoologice, dintre care două (Baia Mare şi Oradea) vor fi, probabil, închise şi se poartă  discuţii pentru preluare animalelor de către Zoo Tîrgu-Mureş.

Grădina Zoologică din municipiu, care găzduieşte 76 de specii de animale, este ceea mai mare din ţară, cea mai modernă şi singura care îndeplineşte cu normele europene.

„În urmă cu 7 zile, am fost din nou acreditaţi de forurile europene, care au reconfirmat standardele înalte ale acestei grădini zoologice”, a declarat directorul  Zoo Tîrgu-Mureş, dr. Bereczki Baltazar, care a mai precizat că în acest an vor mai fi aduse exemplare din specii noi – zimbru european, zebra, păsări de baltă ş.a. Construcţiile se apropie de finalizare, a fost dat în folosinţă padocul cerbilor, urmând ca în decurs de două săptămâni să fie finalizat şi cel al urşilor.

Reamintim că pe întreaga suprafaţă a Platoului Corneşti au fost realizate lucrări importante, dintre care menţionăm: amenajarea de parcări noi, asfaltarea aleilor, amplasarea a peste 20 de articole de mobilier urban (mese de ping-pong, leagăne etc.), fiind în curs de amenajare terenul de volei cu piciorul şi a centrului de fitness în aer liber.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:151
Ieri:1143
Săptămânal:2483
Lunar:20338
Toate3274870