Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

 

În curând, Primăria municipiului Tîrgu Mureş va construi 4 noi spaţii moderne de recreere în Tîrgu Mureş !

Mai multe parcuri din Tîrgu Mureş intră, în curând, într-un amplu proces de reparaţii şi modernizare. Primăria municipiului Tîrgu Mureş derulează 10 proiecte de investiţii, în urma cărora mai multe parcuri din diverse zone ale oraşului vor fi modernizate. Echipate cu mobilier la standarde europene, aranjate pe categorii de vârstă, locurile de joacă devin cu certitudine atracţia copiilor. 

În scurt timp va demara procesul de modernizare a unor spaţii de joacă, în mai multe cartiere din oraş, între care: Tudor, Unirii, Mureşeni.

Caracteristici principale ale proiectului şi ale construcţiei. Aşa cum am arătat mai sus, proiectul propune construirea unui Complex de joacă pentru copii, format din 2 ansambluri identice care, la rândul lor, cuprind 3 zone distincte pentru copii de diferite vârste:

a)  Categoria 1-3 ani (copii care încep să îşi dezvolte abilităţile locomotorii şi care au nevoie de ajutorul părinţilor sau a supraveghetorilor în timpul activităţilor sale);

b)  Categoria 3-7 ani (copii care deja îşi pot controla mişcările relativ bine, dar care pot avea nevoie de ajutorul părinţilor sau a supraveghetorilor în timpul activităţilor sale);

c)  Categoria 7-12 ani (copii al căror proces de joacă e alcătuit din mai multe elemente de ridicare în forţă).

Zona de joacă pentru categoria 1-3 ani va avea o intrare alcătuită dintr-o rampă din lemn, care va urca până la cota + 0.80m, de unde porneşte un podea în două nivele, cu o treaptă pana la cota + 0.95 m, de pe care se face accesul la un tobogan mic, pe care copiii vor coborî. Zona va mai fi echipată cu un iluminator bombat din plexiglas.

Zona de joacă pentru categoria 3 - 7 ani va avea două urcări, una cu scară din lemn cu balustrada din ţeavă metalică, care urcă până la un palier de lemn cu cota de + 1.50 m, şi alta cu scară căţărătoare din plasă cu ochiuri 20x20 cm, din frânghie cu inserţii din oţel, care urcă până la un palier cu cota + 1.25 m, şi se leagă cu celalalt, printr-un pod suspendat din lemn şi frânghii. Coborârea se face printr-un tobogan cu înălţimea de 1.50 m.

Zona de joacă pentru categoria 7-12 ani va avea 5 intrări-ieşiri alcătuite din căţărători de diferite tipuri, cum ar fi scara din ţeava metalică cu formă arcuită, ţeavă metalică verticală de coborâre, perete pentru alpinism şi scări metalice verticale. Mişcarea pe orizontală se va face prin intermediul palierelor din lemn cu denivelări, a scărilor din ţeavă metalică, pe care se pot deplasa atât în picioare cât şi agăţat, pânza de păianjen alcătuită din frânghii cu fir din oţel acoperit cu textil. Zona va mai fi echipată şi cu un tobogan tip spirală, care va coborî de la cota + 1.80 m.

În ceea ce priveşte siguranţa în exploatare, în proiect şi în construcţie se regăsesc trasee şi căi de evacuare optime, sunt prevăzute pardoseli antiderapante, borduri rotunjite, borduri din cauciuc în zonele destinate locurilor de joacă pentru copii, pante care se încadrează în nivelurile maxime admise. Obiectele independente vor fi încastrate în fundaţii. S-au prevăzut, de asemenea, pante de scurgere a apelor meteorice; materiale durabile corespunzătoare care nu emit radiaţii nocive pentru utilizatori.

„Primăria municipiului Tîrgu Mureş rămâne în continuare deschisă şi receptivă la dorinţele târgumureşenilor, oferindu-le momente plăcute, de relaxare, atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor. Considerăm că prin investiţiile pe care primăria le derulează pe raza oraşului vom spori gradul de confort, siguranţă şi relaxare spre beneficiul şi plăcerea locuitorilor", a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului.

Serviciul relaţii publice interne şi internaţionale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:213
Ieri:476
Săptămânal:7154
Lunar:6606
Toate3126512