UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

 

HIRDETÉS

MyCityLogo hu

1. Szerződő hatóság
Marosvásárhely megyei jogú város, Győzelem tér 3. szám, e-mail: urbanism @ tirgumures.ro

2. Partnerek
Romániai Építész Kamara Maros megyei szervezete
Romániai Építészek Szövetségének Maros megyei szervezete
Novitas 3D City

3. A projekt leírása:
A Győzelem tér – Rózsák tere – Petőfi Sándor tér – Bernády György tér – Vár sétány által körülhatárolt városrész a település egyik legforgalmasabb közlekedési folyosója, a közúti forgalom és az alternatív közlekedési lehetőségek szempontjából egyaránt, hiszen a város jelenlegi arculatát meghatározó történelmi utak metszéspontjában helyezkedik el. A település régi magjának részeként a tanulmány számára javasolt tér mély történelmi, kulturális, építészeti-urbanisztikai töltettel rendelkezik. Ez a történelmi töltet jelenti az építészeti alapot a többrétű tevékenységhez: közigazgatási, pénzügyi-banki, szórakozási és kikapcsolódási, kereskedelmi, oktatási, lakhatási, kulturális, turisztikai, társadalmi stb.

Az említett városi térre vonatkozó tervpályázat és alapos tanulmány elkészítését az urbanisztikai-tájépítészeti rendezés szempontjából (a közterületen használt anyagok és városi bútorok, zöldövezetek, közvilágítás stb.) egységes arculat létrehozásának szükségessége indokolja, az Európai Unió legújabb közlekedésszervezési előírásaival összhangban (elsőbbség az alternatív- és a tömegközlekedés számára), valamint az építészeti-urbanisztikai műemlékek és épületegyüttesek kiemelésének szándéka (jelenleg a magas növényzet, a szegélymenti parkolók, az elégtelen környezeti, építészeti megvilágítás stb. befolyásolja).

A tervpályázat célja megoldásokat, ötleteket találni a tanulmányozott térség hasznosítására, a jelenlegi közösségi igényeknek megfelelően: a vizsgált terület multifunkcionális jellegéből adódó konfliktusok megoldása, a térség építészeti-urbanisztikai műemlékeinek és épületegyütteseinek kiemelése, a térség turisztikai vonzerejének növelése, tájképjavítás, a térség társadalmi összejöveteleinek helyet biztosító terek minőségének emelése, a közlekedés átszervezése a motorizált forgalom és a szennyezés csökkentése, valamint az alternatív- és a tömegközlekedési eszközök használatának növelése érdekében, a lakosság életszínvonalának növelése, a fogyatékkal élő személyek mozgásának megkönnyítése – amelyek a várostervezési dokumentáció vagy műszaki projektek alapját fogják képezni, amelyek közül megemlítjük a védett beépített területre vonatkozó Térségi Városrendezési Tervet, a Marosvásárhely központi részének átalakítása elnevezésű projektet.
A jelentkezők a következő fontos vonatkozásokra tesznek javaslatot a haszonélvező számára:

• Az építészeti-urbanisztikai műemlékek és épületegyüttesek, minden vizsgált tér saját identitásának hasznosítása
• A létező vagy javasolt, esztétikai, történelmi jelentőségű nyilvános műemlékek integrálása (létező és jóváhagyott szobrok, a virágóra stb.); az autó- és gyalogosbejáratok integrálása a Rózsák terére javasolt földalatti parkoló kivitelezésekor
• A köztér, a városi bútorzat, a közétkeztetési rendeltetésű teraszok, a bódék, a turisztikai táblák, a díszkivilágítás, a homlokzatok színvilágának és a közlekedési útvonalak egységes kezelése;
• A védett beépített terület vagy a város bizonyos szimbolikus elemeinek létrehozása, kiemelése (ezek lehetnek: nyilvános találkozók számára berendezett tér, buszmegállók tervezése, városi bútorzat tervezése, bódék tervezése, kereskedelmi teraszok tervezése, turisztikai jelzőtáblák tervezése, kerékpárállványok tervezése, vagy bármely más, potenciális szimbólumértékű köztéri elem);
• A közlekedés és a parkolók átszervezése a város központi részén, annak érdekében, hogy összeegyeztessék, teljesen vagy részlegesen megszűntessék a motorizált közlekedést a Rózsák terén és a környéken; a térség áruellátási forgalmának integrálása;
• A közterek tájképének átalakítása – az alternatív (beleértve a fogyatékkal élő személyeknek is) és a motorizált közlekedés számára fenntartott folyosók, a tömegközlekedés (beleértve a tömegközlekedési megállóhelyeket is), a közterek és a zöldövezetek;
• A tömegközlekedési megállóhelyek integrálása a gyalogosközlekedés számára fenntartott térbe; a tömegközlekedési megállóhelyek elhelyezkedésének elemzése és új helyszínek azonosítása, amennyiben ez indokolt;
• A környezetszennyezés csökkentése és a közterületnek az éghajlatváltozáshoz való igazítása;
• Egyéb vonatkozások, a pályázó, pályázó csapat szabad belátása szerint

A versenypályázat ösztönzi a kreativitást, a megoldásjavaslatok műszaki minőségét, ezek megalapozottságát és fenntarthatóságát, mint a projektek elbírálásának alapfeltételeit.

4. A pályázat típusa: országos szintű nyílt tervpályázat, díjak megítélése és tervezési szolgáltatások leszerződése mellett

5. A pályázat hivatalos indítása: 2018.06.29.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2018.09.17.

6. A jelentkezők:

• A jelentkezők lehetnek egyéni építészeti irodák, egyéni építészeti irodákból álló társulások, civil építészi vállalkozási vagy az építészmérnöki szakma gyakorlását lehetővé tevő, a származási ország törvénykezésének megfelelő más törvényes forma, vagy jogi személyek (tervezői kereskedelmi cégek) Romániából vagy más államokból, egyénileg vagy társulásban. Társulás esetén a társulásvezető nevezi a projektet a tervpályázaton.
• A jogi személlyel rendelkező pályázóknak kötelező módon társult tagjuk vagy alkalmazottjuk egy aláírási joggal rendelkező, Romániai Építész Kamara tagsággal bíró építészmérnök, aki legálisan végzi az építészmérnöki szakmát a származási ország törvénykezésének megfelelően. Egyénileg vagy társulásként a jelentkezőknek alkalmasnak kell lenniük Románia területén tervezési szolgáltatási szerződés megkötésére, ezt az alkalmasságot pedig bizonyítaniuk kell a Szervező előtt, amennyiben megnyerik a tervpályázatot.
• Javasolt, hogy a csapattagok között legyen várostervező, tájépítész, designtervező, képzőművész, közlekedési mérnök, szociológus, történész, mérnök vagy olyan képzettséggel rendelkező belföldiek vagy külföldiek, amelyet a jelentkezők relevánsnak ítélnek meg a javaslat kidolgozása szempontjából.
• A pályázók és a szervezők között nincs magánkommunikáció. A pályázók kizárólag írásban fogalmazhatnak meg kérdéseket és kérhetnek felvilágosítást a pályázati dokumentációval kapcsolatban. A megkeresések a válaszokkal együtt minden résztvevő számára nyilvános közlés tárgyát képezik.

7. A pályázatok elbírálásának kritériumai:

• A javaslatok kreativitása, eredetisége és tájépítészeti, építészeti, művészi minősége
• A javaslatok életképessége, ésszerűsége és fenntarthatósága
• A téma célkitűzéseinek teljesítése
• Az ötletek ismertetésének minősége és egyértelműsége annak alátámasztása érdekében, hogy a pályázó képes megvalósítani a javasolt projektet.

8. Az elbíráló bizottság: az építészet, a várostervezés, a képzőművészet és a városi mobilitás szakmai szervezeteit képviselő szakemberek, a helyi és a központi hatóság képviselői.

9. A megvalósíthatósági tanulmány és a végrehajtási projekt szerződéskötése:
A pályázat elbíráló bizottságának a győztes kiválasztására vonatkozó döntése kötelező érvényű a Szervezőre nézve. A versenyt követően a Szervező a törvényes előírásoknak megfelelően szerződést köthet a győztes csapattal a tervezési és a műszaki szakfelügyeleti szolgáltatások kidolgozására. A vonatkozó szerződés becsült értéke 2.167.232 lej ÁFA nélkül, a következő tervezési tételekre: SF/DALI, PUZ (amennyiben szükséges), PAC + POE, PT + DDE, műszaki szakfelügyelet.

10. A nyeremények száma és összege:

I.díj: 20.000 euró
II.díj: 10.000 euró
III.díj: 5.000 euró

A fenti díjak mellett legfennebb 3 dicséret (elismerés) is kiosztható a kiemelt fontosságú területekre vonatkozó kiváló minőségű részleges megoldásokra, egyenként 1000 euró értékben. A részleges megoldás lehet, például, egy szimbólumpotenciállal rendelkezőnek vélt elem designja, egy kivitelezhető megoldás a forgalom átszervezésére, az autó- és gyalogosbejáratok integrálása a Rózsák terére javasolt földalatti parkoló esetében, a közterek tájképének átalakítása – az alternatív (beleértve a fogyatékkal élő személyeknek is) és a motorizált közlekedés számára fenntartott folyosók, a tömegközlekedés (beleértve a tömegközlekedési megállóhelyeket is), a közterek és a zöldövezetek stb.

A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos díjakat ne osszon ki, ha ezt indokoltnak ítéli meg, a benyújtott művek értékétől (minőségétől) függően.

11.  Egyéb információk:
A pályázati dokumentáció, beleértve a pályázat tematikáját, a pályázat szabályzatát és a megoldásjavaslatok alátámasztására a Szervező által rendelkezésre bocsátott dokumentumokat, megtalálható Marosvásárhely megyei jogú város www.tirgumures.ro honlapján, és a SICAP-on.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:629
Ieri:860
Saptamanal:7487
Lunar:20460
Mind3238760