Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Eseménynaptár

<<  Augusztus 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

 

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala versenyvizsgát szervez megüresedett végrehajtó köztisztség, I. besorolású, fő szakmai fokozatú felügyelői állás betöltésére a Szociális osztály keretében működő Fogyatékkal élő személyeket ellátó részlegre.

A versenyvizsgára az intézmény székhelyén (Marosvásárhely, Győzelem tér 3. szám) kerül sor 2018. július 24-én 10 órától – írásbeli vizsga.

Az interjú időpontja a későbbiekben kerül kihirdetésre.

A jelentkezési iratcsomót 20 napon belül lehet benyújtani, azután, hogy a felhívás megjelenik Románia Hivatalos Közlönyének III. fejezetében, és a 2008. évi 611-es számú kormányhatározat 49. cikkelyének 1. bekezdésénél előírt okiratokat kell tartalmaznia.

A meghatározott bibliográfiát, illetve a munkaköri leírásban megszabott feladatköröket az intézmény székhelyén és hivatalos honlapján (www.tirgumures.ro) teszik közzé.

Az iratcsomók átvételére vonatkozó tájékoztatás és kapcsolattartás: Marosvásárhely, Győzelem tér 3. szám, 85-ös iroda, 0265-268-330-as telefonszám 110-es mellék, vita.ibolya@tirgumures.ro, kapcsolattartó Vita Ibolya tanácsos.

Dr. Dorin Florea polgármester

 

A Szociális osztály keretében működő Fogyatékkal élő személyeket ellátó részlegen megüresedett I. besorolású, fő szakmai fokozatú felügyelői állás betöltésére kiírt versenyvizsga
KÖNYVÉSZETE

1. Románia Alkotmánya, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel;

2. A 2001. évi 215-ös helyi közigazgatási törvény, újraközölve, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel;

3. A köztisztviselők statútumára vonatkozó 188/1999. sz. törvény, újraközölve, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel;

4. A köztisztviselők magatartására vonatkozó 7/2004. sz. törvény, a 157/2004. sz. Hivatalos Közlönyben közölve, az utólagos módosításokkal;

5. A közérdekű információhoz való szabad hozzáférésre vonatkozó 544/2001. sz. törvény, a 663/2001-es Hivatalos Közlönyben közölve;

6. A szociális ellátás 292/2011-es törvénye, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel;

7. A gyermekek jogainak védelmére és támogatására vonatkozó 272/2004***-es törvény, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel;
8. A fogyatékos személyek jogainak védelmére és támogatására vonatkozó 448/2006. sz. törvény, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel;

9. Az idős személyek szociális ellátására vonatkozó 17/2000-es törvény, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel;

10. A szociális gondozó státusára vonatkozó 466/2004 sz. törvény;

11. A jogi személyiséggel rendelkező, szociális ellátási egységeket létrehozó román egyesületek/alapítványok támogatására vonatkozó 34/1998-as sz. törvény, valamint a 34/1998-as sz. törvény előírásait gyakorlatba ültető metodológia, az 1153/2001-es sz. kormányhatározattal jóváhagyva, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel. 

Dr. Dorin Florea polgármester

 

Melléklet
A Szociális osztály keretében működő Fogyatékkal élő személyeket ellátó részlegen megüresedett I. besorolású, fő szakmai fokozatú felügyelői állás betöltésére kiírt versenyvizsgán való részvétel feltételei

Állás megnevezése Szaktanulmányok Régiség a szakmában
I. besorolású, fő szakmai fokozatú felügyelői állás befejezett egyetemi tanulmányok licencdiplomával, illetve hosszú távú felsőfokú tanulmányok licencdiplomával a szociális gondozás terén - legkevesebb 9 év

Dr. Dorin Florea polgármester

 

A Fogyatékkal élő személyeket ellátó részlegen az I. besorolású, fő szakmai fokozatú felügyelő feladatköre:

• Biztosítja az adatbázis összeállítását 448/2006-os törvény alapján, valamint a számítógépes szövegszerkesztést, továbbá a kibocsátott szolgálati iratok többszörösítését és elküldését.
• Biztosítja a beérkező és a kimenő levelek nyilvántartását és elosztását, valamint a szolgálati iratok archiválását, illetve megőrzését, az érvényben lévő törvényes szabályok alapján.
• Nyilvántartja  - a Maros Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság adatai alapján – azon hátrányos helyzetű személyeket, valamint az őket segítőket (személyi asszisztensek), akik jogosultak a városi közszállítás igénybevételére.
• Nyilvántartja  -– a Bérezési és Humánerőforrás Osztály személyzeti iratcsomói, valamint Maros Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság adatai alapján – a személyi asszisztensek adatait, napi aktualizáltsággal, követvén úgy a jövedelmi jogosultságra vonatkozó szabályok megfelelő alkalmazását (beleértve a bérlista leadását a Könyvelőségi Osztályra), valamint más járulékos jogokat, illetve a szerződés feltételeinek tiszteletben tartását, további megoldási módokat javasolva, amennyiben erre szükség van.
• Referátumot, bérszámfejtést (bérlistát), jegyzéket, központosított nyilvántartást, postai átutalásokat állít össze a súlyosan hátrányos helyzetű személyek segítőinek számára az illeték folyósítása kapcsán.
• Követi a Könyvelőségi – Költségvetési Osztály által biztosított pénzügyi forrásokat a segítő személynek kiutalt illeték kapcsán, valamint a személyes asszisztensek jövedelmeinek (és további járulékok) kifizetését, valamint a fokozott és súlyos hátrányban levők ingyenes városi szállítása során aktuális költségek fedezését. 
• Begyűjti és szolgáltatja az adatokat a szükséges költségvetési kreditek megindoklására a személyzeti költségek kapcsán, a hátrányos helyzetűek személyes asszisztenseinek javadalma kifizetésére, valamint tájékoztatók, jelentések és más jellegű anyagok összeállítása céljából.
• Követi - a Bérelszámolási és Humánerőforrás Osztállyal együtt – a határidők betartatását a hátrányos helyzetűek Orvosi Szakbizottsága által támasztott követelményeket illetően, a személyes asszisztenshez, illetve a városi közszállítás ingyenes igénybevételéhez való jog kapcsán, javaslatot téve, esetenként, a szociális ankét újrafelvételére.
• Megszervezi és szerepet vállal az évente sorra kerülő tanfolyamra, amelyet a hátrányos helyzetűek személyes asszisztensei számára tartanak.
• Felülvigyázza és elemzi a személyes asszisztensek negyedévi jelentéseit, jelentést készít javaslatokról, amelyet felettesének továbbít.
• Időszakos ellenőrzéseket végez az olyan hátrányos helyzetű személyek lakhelyén, akik személyes asszisztenssel rendelkeznek annak megállapítása érdekében, hogy milyen mértékben teljesülnek az egyéni munkaszerződésben előírt feltételek, valamint a személyes asszisztensek feladatkörei. E célból jegyzőkönyvet készít, és rendellenességek esetén megoldásokat javasol, hogy intézkedjenek a törvény érvényesítése érdekében.
• Szociális felméréseket végez mindenki személyes szükségletének megfelelően, és elvégzi a kommunikációt az igénylők irányába a törvényes határidőn belül.

A megszerkesztett felmérés magába foglalja az igénylő társadalmi, egészségügyi és gazdasági helyzetének értékelését; javaslatokat tesznek majd a hátrányos helyzetű személyek felvételéről/illetékének folyósításáról/a hátrányos személy jogairól, a menedékházba/kórházba való beutalásról vagy más, kézzelfogható megoldásról a törvények keretein belül. A felmérést (ankét) mindkét személy aláírja, és a felettes személy hagyja jóvá.

• Együttműködik az NGO-kal és egyházakkal, a velük megkötött együttműködési egyezményeknek megfelelően.
• Tanácsadási szolgáltatást nyújt azon személyeknek, akik az ő osztályához fordulnak.
• Hetente állít össze jelentést a tevékenységre nézve, napi felosztással, amelyet közvetlen főnökének továbbít minden hét végén. Főnökének módszereket javasol a tevékenység hatékonysága érdekében.
• Kidolgozza, felülvizsgálja és tiszteletben tartja az osztály specifikus tevékenységének műveleti eljárásait
• Kidolgozza, felülvizsgálja és tiszteletben tartja az osztály tevékenységét érő kockázatok enyhítésére irányuló intézkedéseket
• Teljesít minden más kötelezettséget, ami a törvényekből, kormányhatározatokból és a Helyi Tanács Határozatainak más normatíváiból, valamint a Polgármesteri Utasításokból hárul rá, valamint a közvetlen felettese irányából.

Dr. Dorin Florea polgármester

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
buton MOL hu
buton rabla hu
buton masuri covid19 hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:785
Tegnap:1849
A héten:7253
A hónapban:38696
Összesen4282978