Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Martie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Miercuri, 11 mai 2011, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în incinta Grădinii zoologice, primarul municipiului, dr. Dorin Florea, a prezentat stadiul lucrărilor la subprogramul „Reamenajarea şi modernizarea Grădinii zoologice din Tîrgu-Mureş, judeţul Mureş”, din cadrul programului „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”. Este unul dintre cele mai importante proiecte cu finanţare nerambursabilă, derulat printr-o convenţie încheiată, în 2008,  cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, pentru finanţarea şi implementarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor. Valoarea totală este de 17.840. 767 de lei, din care finanţare nerambursabilă – 10.899.583 de lei, data finalizării fiind 30 august 2011.

Suprafaţa  de 40 de hectare a grădinii zoologice este împrejmuită în totalitate, lucrările de reamenajare şi modernizare fiind realizate în proporţie de 35%. Acestea s-au concentrat, în special, asupra padocului de urşi (împrejmuire, grote, izolaţie hidrofugă), clădirilor ce adăpostesc erbivorele, păsările de baltă şi felinele, precum şi pavilionului pentru elefanţi şi girafe, care urmează să-şi primească noii locatari în cursul anului 2012.

Cu prilejul vizitei, cel mai nou membru al familiei Grădinii zoologice a fost „botezat” de primarul Dorin Florea: este vorba de puiul de lama, născut în urmă cu 5 zile, care a primit numele Flik. Nu este, de altfel,  singurul pui, pe lângă Flik, îşi aşteaptă naşii alţi câţiva „juniori”: canguri, maimuţe, ponei, pisici sălbatice.

„Vom continua campania de promovare a Grădinii zoologice, modernizând site-ul acesteia, biletele de intrare vor fi însoţite de câte o hartă a Grădinii, cu descrierea animalelor, ba chiar vom face cărţi de joc cu imagini ale animalelor, ca acelea de pe vremuri – Animale din continente - astfel încât cei mici să înveţe să iubească, să înţeleagă şi să respecte aceste fiinţe care, adesea, ne dau lecţii de viaţă asupra cărora merită să medităm,” a declarat, cu acest prilej, edilul - şef al municipiului.

„Invităm şcolile şi grădiniţele din Tîrgu-Mureş şi din toată România să viziteze Grădina Zoologică şi să îşi ţină cel puţin o oră de ŞTIINŢELE NATURII aici, în acest complex. Ideea mi-a fost sugerată de doamnele profesoare Atomei Olga şi Domokos Erzebet de la Gimnaziul Alexandru Ioan Cuza din cartierul Unirii, care astăzi, au o oră de biologie aici, marcând, totodată, Ziua Păsărilor şi a Arborilor, care a fost ieri, 10 mai 2011,” a adăugat primarul municipiului. 

În România au mai rămas 15 grădini zoologice, dintre care două (Baia Mare şi Oradea) vor fi, probabil, închise şi se poartă  discuţii pentru preluare animalelor de către Zoo Tîrgu-Mureş.

Grădina Zoologică din municipiu, care găzduieşte 76 de specii de animale, este ceea mai mare din ţară, cea mai modernă şi singura care îndeplineşte cu normele europene.

„În urmă cu 7 zile, am fost din nou acreditaţi de forurile europene, care au reconfirmat standardele înalte ale acestei grădini zoologice”, a declarat directorul  Zoo Tîrgu-Mureş, dr. Bereczki Baltazar, care a mai precizat că în acest an vor mai fi aduse exemplare din specii noi – zimbru european, zebra, păsări de baltă ş.a. Construcţiile se apropie de finalizare, a fost dat în folosinţă padocul cerbilor, urmând ca în decurs de două săptămâni să fie finalizat şi cel al urşilor.

Reamintim că pe întreaga suprafaţă a Platoului Corneşti au fost realizate lucrări importante, dintre care menţionăm: amenajarea de parcări noi, asfaltarea aleilor, amplasarea a peste 20 de articole de mobilier urban (mese de ping-pong, leagăne etc.), fiind în curs de amenajare terenul de volei cu piciorul şi a centrului de fitness în aer liber.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL

 

buton program transport local

Grafic lunar colectare deseuri

buton program multianual sustinere familii

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:84
Ieri:797
Săptămânal:84
Lunar:2957
Toate5000384