Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Decembrie 2023  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Memorandumul este un pas înainte în ceea ce privește implementarea strategiei Digital Mureș

20 aprilie 2011 – Guvernul României și IBM și-au anunțat intenția de a demara discuții cu privire la crearea în Tîrgu Mureș a centrului de colaborare în cercetare, Centrul de Excelență în Cercetare  „Transilvania”. Inițiativa urmează strategia „Digital Mureș” a municipalității Târgu Mureș, creată pentru a ajuta orașul să devină un ax regional al cercetării științifice și progresului în domeniile sănătații, farmaceutică, nanotehnologiei, ştiinţele vieţii şi smarter cities (oraşe inteligente).

Discuția pe care Dr. Dorin Florea, primarul Minicipiului Târgu Mureș, a avut-o în prezența primului ministru al României, Emil Boc, cu Thomas Revees, vice-președinte global al IBM research, poate duce la un acord prin care Guvernul României va susţine realizarea noului centru. Ca urmare a semnării contractului, IBM va contribui cu know-how, expertiză si va pune patente la dispozitia centrului. Centrul va angaja cercetători de vârf din zona universităților transilvănene iar instruirea şi perfecţionarea acestora se va face în centrele de cercetare IBM din întreaga lume.

Cu aceeaşi ocazie, în prezenţa primului ministru şi a miniştrilor educaţiei şi comunicaţiilor, primarii municipiilor Alba Iulia, Braşov, Cluj Napoca au semnat un Memorandum de Înţelegere cu primarul municipiului Tîrgu-Mureş pentru susţinerea iniţiativei de înfiinţare a centrului de cercetare. Inițiativa va implica universități potențial beneficiare din regiunea centrală a Transilvaniei și urmează să atragă, pe lângă avantajele specifice, o serie importantă de oportunități: instruirea cercetătorilor în cele mai moderne centre de cercetare din lume; angajarea cercetătorilor români și repatrierea celor stabiliți în străinătate; stimularea atragerii de fonduri europene sau de altă natură pentru orașe, universități și administrația centrală; dezvoltarea regiunii Transilvania în special și a României în general, inclusiv prin crearea de noi locuri de muncă în Tîrgu Mureș.

Beneficiind de un mediu universitar și de un sector medical de înaltă competență, cu o administrație locală determinată să susțină și să se bazeze pe inovație și cercetare, Tîrgu Mureș îşi propune să înființeze primul „Oraş Ştiinţific pentru Cercetare şi Informatică Medicală” din lume. Aceasta este una dintre componentele distincte ale strategiei Digital Mureș care, după cum a fost prezentată  de consultantul Primăriei Târgu Mureș, este în linie cu planul primarului Dorin Florea cu privire la dezvoltarea viitoare a orașului. În luna mai se așteaptă demararea unei dezbateri publice a noii strategii, în special cu implicarea sectoarelor academice și private.

Conform estimărilor, strategia Digital Mureș va genera în următorii ani mii de locuri de muncă prin atragerea de investitori importanți, atât din zona IT&C cât și din zona de cercetare medicală și farmaceutică.

DSC_7764_resize.jpg DSC_7770_resize.jpg DSC_7778_resize.jpg DSC_7800_resize.jpg DSC_7810_resize.jpg DSC_7819_resize.jpg DSC_7820_resize.jpg DSC_7828_resize.jpg DSC_7845_resize.jpg

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL

 

buton program transport local

Grafic lunar colectare deseuri

buton program multianual sustinere familii

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:432
Ieri:715
Săptămânal:5727
Lunar:1147
Toate4886329