UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Octombrie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

În fiecare an, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte au loc manifestări  religioase la care participă un număr mare de credincioşi.

Obiective de importanţă deosebită în patrimoniul culturii naţionale şi universale lăcaşurile de cult adăpostesc sau reprezintă opere de artă, realizări tehnice şi ştiinţifice de excepţie, valori arhitecturale sau istorice unicat, multe dintre acestea de neînlocuit în caz de pierdere sau deteriorare

O atenţie deosebită este necesară în ceea ce priveşte regulile care trebuie urmate pentru a se evita izbucnirea unor incendii în lăcaşurile de cult, acestea fiind vulnerabile datorită  atât  tipului construcţiilor,  mobilierului specific, finisajelor interioare, cât şi faptului că în aceste aşezăminte există, deseori, mari aglomerări de persoane în spaţii restrânse, cu posibilităţi reduse de evacuare în caz de incendiu. Din aceste considerente, luarea unor măsuri eficiente de apărare împotriva incendiilor de către preoţi şi alte persoane implicate în buna desfăşurare a activităţii acestora, devine o obligaţie.

Este permis accesul credincioşilor în incinta lăcaşului de cult numai în limita capacităţii acestuia, în scopul evitării aglomeraţiei şi producerii de accidente şi se recomandă desfăşurarea slujbelor în aer liber.

Credincioşii trebuie să respecte, în timpul slujbelor religioase, regulile privind modul de utilizare a lumânărilor aprinse şi evitarea folosirii paharelor de plastic, hârtiei sau cartonului, ca elemente de protecţie a flăcării la vânt şi la picăturile de ceară. Copiii vor fi supravegheaţi cu multă atenţie.

Lumânările aprinse, se vor depune numai în locurile special amenajate, la distanţă de siguranţă faţă de elementele combustibile din interiorul bisericii, de preferinţă, în tăvi metalice umplute cu apă sau cu nisip.

Lumânările nu se vor ţine, de către credincioşi, în apropierea hainelor şi părului acestora ori a obiectelor combustibile precum icoane, decoruri, mobilier, coroane.

Utilizarea focului deschis (lumânări, candele, etc.) în clădirile de cult este admisă numai în condiţiile asigurării măsurilor specifice de prevenire a incendiilor şi după caz,  numai în locurile stabilite şi amenajate corespunzător.

Se recomandă  credincioşilor să nu urce cu lumânările aprinse în autovehicule. 

La întoarcerea de la biserică, acasă, credincioşii nu trebuie să lase nesupravegheate lumânările şi candelele aprinse sau în apropierea unor obiecte şi materiale combustibile.

Oricare început de incendiu va fi anunţat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:54
Ieri:1050
Săptămânal:5417
Lunar:30653
Toate3285185