Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Martie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Tîrgu Mureș, primul oraș din România  înrolat în Sistemul Național Electronic de Plată Online a Taxelor și Impozitelor Tîrgu Mureș, 30 martie 2011 – Tîrgu Mureș este primul oraș din România care a adoptat Ghișeul.ro ca sistem de plată online a taxelor și impozitelor. Lui i se adaugă Sectoarele 2 și 6 din București, urmând ca, în scurt timp, mai multe administrații locale să-și anunțe înrolarea.

Astfel, locuitorii municipiului Tîrgu Mureș vor putea de astăzi să își plătească toate impozitele, taxele sau amenzile fără să mai fie condiționați de oră sau loc.

“În primă fază, vom putea accesa serviciul Ghișeul.ro fără autentificare, având posibilitatea să plătim taxele a căror valoare o cunoaștem deja prin intermediul înştiinţărilor de plată trimise de curând de primărie către toţi contribuabilii”, spune Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu Mureș. “În curând, cetățenii noștri vor primi fiecare datele de autentificare – Utilizator şi Parolă - urmând să poată vizualiza şi online sumele de plată. Aceste date vor fi tipărite de către Ministerul Finanțelor, transmise Primăriei, iar Primăria le va trimite, în plic, fiecărui cetățean acasă.”

Locuitorii orașului care dețin proprietăți în mai multe locuri nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze între administrațiile de care acestea aparțin pentru plata acelorași taxe. Astfel, cetățeanul scutește atât timpul cât și banii pe care îi cheltuie cu deplasarea între localități, cu condiția ca acestea să fie înrolate în sistem.

“De acum, vom putea plăti taxele oricând și oriunde”, spune Dorin Florea. „Nu va mai trebui să ne deplasăm la ghișee ci vom putea face plata de pe canapea, din fața televizorului, având la dispoziție un calculator, un telefon sau, mai nou, o tabletă. Imaginați-vă rudele, plecate la muncă în străinătate, care vor putea achita taxele în timp real, fără să mai riște penalizările de întârziere cauzate de imposibilitatea de a plăti la timp. Şi asta fără nici un cost suplimentar pentru cetăţean, pentru că primăria va suporta comisionul aferent”.

Utilizarea sistemului Ghișeul.ro nu numai că scapă cetățenii de stresul cauzat de cozile de la ghișeu, oferind în schimb confortul și siguranța dorite, dar ajută şi administrația să colecteze mult mai rapid sumele datorate.

“Lansarea Ghișeul.ro vine ca o mănușă pentru municipiul nostru, dacă e să ne gândim și la Digital Mureș, ambițioasa strategie care va transforma orașul într-unul din primele orașe digitale din lume”, conchide Dorin Florea.

Ghișeul.ro a fost lansat ieri la București, în cadrul unei conferințe de presă găzduită de Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor. Alături de ministru și de primarul Dorin Florea, în prezidiu a fost și Adrian Apolzan, Președinte al APERO, asociația care a pus Ghișeul.ro în mod gratuit la dispoziția MCSI și a adminstrațiilor locale. APERO, care reunește toate băncile importante din România și sistemele de plăți cu cardul Visa și MasterCard, a dezvoltat Ghișeul.ro ca un sistem interconectabil și extrem de sigur, garantând pentru datele personale ale cetățenilor care îl utilizează.

Pentru mai multe amănunte, vizitați www.ghiseul.ro.

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL

 

buton program transport local

Grafic lunar colectare deseuri

buton program multianual sustinere familii

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:174
Ieri:797
Săptămânal:174
Lunar:3047
Toate5000474