Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

TULBURAREA ORDINII PUBLICE

Agenţii Poliţiei Locale au sancţionat contravenţional, în perioada 14 – 20.03.2011, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R, un număr de 38 persoane care au încălcat normele de conduită socială, privind ordinea şi liniştea publică, mai relevante fiind următoarele situaţii:

- la data de 14.03.2011, în urma unui telefon primit la ofiţerul de serviciu al Poliţiei Locale, un echipaj a fost dirijat pe str. Godeanu, unde numita M.A., tulbura liniştea vecinilor prin nivelul sonor ridicat produs de unele obiecte casnice şi părţi de mobilier, aceasta fiind sancţionată contravenţional şi somată să respecte orele de linişte; 

-  urmare a unei sesizări telefonice primite în data de 14.03.2011, un echipaj al Poliţiei Locale s-a deplasat în Piaţa Oneşti, unde numitul L.R. asculta muzică la intensitate mare, tulburând liniştea locatarilor. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional şi somat să reducă volumul instalaţiei de sonorizare;

- în seara zilei de 16.03.2011, o patrula mobilă a Poliţiei Locale a intervenit operativ în piaţa de zi din cartierul 1848, aplanând un conflict între 2 persoane de etnie rromă, acestea fiind sancţionate contravenţional;

- numitul T.V. cu domiciliul în Tg.Mureş, B-dul 1 Dec. 1918, în data de 18.03.2011, a avut o dispută verbală cu un membru al familiei, tulburând liniştea vecinilor, sens în care a fost sancţionat contravenţional,cu suma de 200 lei.

COMERŢ STRADAL NEAUTORIZAT

În urma unei sesizări telefonice, o patrulă a Poliţiei Locale s-a deplasat în data de 18.03.2011, în parcarea unui hipermarket  din Tg.Mureş, unde i-a surprins pe  numiţii H.G. din Bistra Mureşului şi A.C. din Braşov, în timp ce ofereau spre vânzare „creioane corectoare pentru autoturisme”, fără a avea autorizaţie eliberată de Primăria Municipiului Tg.Mureş. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării. 

SCUTURATUL COVOARELOR - SANCŢIONAT

O patrulă a Poliţiei Locale, a surprins-o în data de 15.03.2011, pe numita G.A., domiciliată în Tg.Mureş, în timp ce scutura preşuri şi covoare din balcon, aceasta fost sancţionată contravenţional. În acest sens comunicăm cetăţenilor municipiului Tg.Mureş, că în conformitate cu HCL nr. 20/2008, art. 15, alin. 3, pct. 3 „este interzisă aruncarea sau scuturatul pe fereastră sau din balcoane a oricăror obiecte”, sancţiunea fiind cuprinsă între 100 – 500 lei.

STAŢIONĂRI NEREGULAMENTARE PE DOMENIUL PUBLIC

În perioada de referinţă au fost constatate şi sancţionate un număr de 210 fapte aflate sub incidenţa Hotărârii Consiliului Local nr. 197/2007, art. 26, alin. 1, care prevede „oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor de orice fel pe domeniul public şi privat al municipiului Tg.Mureş, în zonele de preselecţie, din intersecţii, în staţii de autobuz, locurile de aşteptare clienţi, repartizate activităţii de taximetrie, pe alei, parcuri, zone verzi sau pe trotuarele care nu sunt marcate corespunzător”. Pe această cale rugăm concetăţenii noştri să respecte prevederile legale cu privire la staţionarea/parcarea în locuri nepermise.

De asemenea, au fost ridicate un număr de 38 autovehicule staţionate/parcate neregulamentar. Pe această cale informăm târgu-mureşenii că începând cu săptămâna anterioară, pentru asemenea fapte, se aplică şi 2 puncte penalizare ca pedeapsă complementară.

ACCIDENTE RUTIERE

În aceeaşi perioadă, pe raza municipiului Tg.Mureş au avut loc mai multe accidente rutiere, soldate cu victime şi daune materiale. Implicarea agenţilor Direcţiei Poliţia Locală a constat în izolarea locului, îndepărtarea persoanelor ce puneau în pericol fluiditatea traficului, luarea măsurilor de curăţare a zonelor prin serviciile specializate, precum şi recuperarea prejudiciului cauzat patrimoniului municipalităţii.

„POLIŢIA LOCALĂ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ”

 

Vizualizări: 24053

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:220
Ieri:1635
Săptămânal:1855
Lunar:40799
Toate5152798