Eseménynaptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu
KULTÚRA


Mărime text:

 

 

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szervezésében május 11-én, szerdán délután a Kultúrpalotában került sor arra a gálaünnepségre, amelyen hét intézményt díjaztak a 2015-ös évben a közösség érdekében kifejtett tevékenységéért. A Nemzeti Színházat, az Állami Filharmóniát, a Varta és a Látó szépirodalmi folyóiratokat, a Harmonia Cordist és a Scena Színházat terjesztették elő a kiválósági díjakra. Ugyanakkor a kulturális és művészeti élet több személyiségét Pro Cultura kitüntetéssel jutalmazták: Roxana Marian és Farkas Ibolya színésznők, Cornel Moraru és Szabó Róbert Csaba írók, Adrian Chira és Kákonyi Csilla festőművészek, Kemendi Lia és András Lóránt (tánc), Molnár Tibor (Tiberius Kvartett – zene).

„Az értéket igyekeztünk felkarolni és támogatni, illetve megteremteni azokat a feltételeket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy a kultúra terén tevékenykedő személyiségek, településünk elitjei, méltóképpen képviselhessék a várost.  Ez sajnos nem mindig sikerül, hiszen egyesek nem tesznek egyebet, mint gátolják a várost abban, hogy valóban az értékteremtés helyévé váljon. A polgármesteri hivatal már kezdetektől felvette a harcot a középszerűséggel, éppen azért, hogy megfelelő körülményeket biztosítson az értékeket teremtők számára. Marosvásárhelyt meg kell érteni, harcolni kell, illetve a múltjából merítve a jövőt építeni. Marosvásárhely az önök és az önök által képviselt értékek révén verhetetlen lehet. A kulturális és egyetemi intézmények nagy horderővel bírnak, nekik kell felvállalniuk ezt a küldetést. Felkérem önöket, vegyenek részt aktívan abban, hogy Marosvásárhely valóban az elitek sorába kerüljön", fogalmazta meg  Dorin Florea polgármester.

Ezt követően díszpolgári címet adományoztak dr. Horaţiu Suciu szívsebésznek, Eugen Man építésznek, Péter Mihály Heinrich akadémikusnak, Péter H. Máriának, a gyógyszerészeti tudományok doktorának.

„Ez a kitüntetés mind a magam, mind munkacsapatom tevékenységének elismerése, amellyel hozzájárultunk egy jobb városkép kialakításához. Véleményem szerint sikerült bebizonyítanom, hogy egy kisvárosban is lehet eredményeket elérni, hiszen munkánkkal Marosvásárhelyt első helyre emeltük a szívsebészet területén. Ez a tény kötelez arra, hogy tovább dolgozzak, s immár díszpolgárként is a város érdekeit fogom szem előtt tartani. Érezem, hogy munkámat elismerik, de tudatában vagyunk annak, hogy mindaz, amit teszünk, a társadalomra nagy hatással van", nyilatkozta dr. Horaţiu Suciu.

Az ünnepi eseményt vásárhelyi együttesek fellépése teljesítette ki. Az Állami Filharmónia Verdi- és Händel-műveket adott elő.

A polgármesetri hivatal sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:88
Ieri:979
Saptamanal:5756
Lunar:10186
Mind3161694