Eseménynaptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu
VÁROSOM


Mărime text:

 

 

A tavasz folyamán a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal egy széleskörű fa- és cserjeültetési akciót bonyolít le, melynek során növények kerülnek majd kiültetésre a tömbházak közötti zöldövezetekben. „ Az akció illeszkedik abba a szélesebb elképzelésbe, amely a város esztétikai képének kialakítását, a zöldövezetek változatosabbá tételét és konzerválását, a lakosságnak az ilyen irányú tevékenységekre való  mozgósítását célozza. Idén tavasszal a város több területén újabb virágágyásokat alakítunk majd ki és kiegészítjük a már meglevőkben az üres részeket. Kiváló együttműködést tartunk fennt a lakástulajdonosi társulásokkal és a polgárokkal, akikre számítunk a jövőben is a zöldövezetek karbantartásával kapcsolatos akcióink során. Ez egy biztos és megbízható együttműködés, hiszen a marosvásárhelyiek bebizonyították, hogy képesek értékelni és megvédeni a város zöldövezeteit. ",- nyilatkozta Claudiu Maior, a polgármester személyi tanácsadója. Az alábbiakban felvázoljuk a faültetések programját marosvásárhelyen:
- április 1., péntek, 9:00 óra - a Tudor lakónegyedbeli Pandúrok sugárút (a körforgalommal szembeni oldal) – Inkluzív Nevelési Iskolaközpont, a Gyerekem, a fa projekt keretén belül. Az akcióban 27 fogyatékkal élő gyerek és 5 oktató vesz részt. 15 nyírfát, 5 aranyfát, valamint 5 keriát ültetnek el. A vetőmagokat, valamint az ültetéshez és öntözéshez szükséges eszközöket a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal keretén belül müködő Üvegházak, Parkok és Zöldövezetek Igazgatósága biztosítja.
- április 2., szombat - a Tudor lakónegyedbeli 1918 December 1 sugárút, a 144-es számú tömbháztól a 162-es számúig. Az akcióban részt vesz a 38-as számú lakástulajdonosi társulás. 300 méter hosszú élő sövény kerül kiültetésre. A vetőmagokat, valamint az ültetéshez és öntözéshez szükséges eszközöket a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal keretén belül müködő Üvegházak, Parkok és Zöldövezetek Igazgatósága biztosítja.
 - április 9., szombat - a Kövesdomb lakónegyed, együttműködésben az Azomures Rt.-vel. A faültetés helyszínei a következők: Suceava és Ion Buteanu  utcák, Șurianu sétány, valamint a Liviu Rebreanu Gimnázium környéke. Az akcióban részt vesz a 274-es és 47-es számú lakástulajdonosi társulás. Az ültetéshez és öntözéshez szükséges eszközöket a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal keretén belül müködő Üvegházak, Parkok és Zöldövezetek Igazgatósága biztosítja, míg az Azomures részéről részt vesz 10-15 személy, valamint biztosítják az ültetéshez szükséges trágyát (egy 50 kg.-os zsák) is
A kiültetésre kerülő növények a következők: 21 db. fa (14 db. szivarfa, 7 db. hársfa), 144 db. cserje (21 db. hibiszkusz, 55 db. gyöngyvessző, 500 db. akác, 33 db. Spiraea Bilardi, 3 db. orgona, 15 db. Simforycarphus, 3 db. aranyfa)
- április 16. - a Mihai Viteazul utca. Az akcióban részt vesz a 4-es számú lakástulajdonosi társulás. 100 méter hosszú élő sövény kerül kiültetésre. A vetőmagokat, valamint az ültetéshez és öntözéshez szükséges eszközöket a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal keretén belül müködő Üvegházak, Parkok és Zöldövezetek Igazgatósága biztosítja.

A Polgármesteri Hivatal Sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:665
Ieri:1141
Saptamanal:5745
Lunar:2982
Mind3154490