Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

TULBURAREA ORDINII PUBLICE

Agenţii Direcţiei Poliţia Locală au sancţionat contravenţional, în perioada 28.02 – 06.03.2011, în conformitate cu Legea nr. 61/1991R, un număr de 64 persoane care au încălcat normele de conduită socială, privind ordinea şi liniştea publică, mai relevante fiind următoarele situaţii:

- în data de 01.03.2011, numitul P.H. domiciliat în localitatea Corunca, a agresat-o fizic şi verbal pe numita P.A. din Tg.Mureş, cel în cauză fiind temperat şi sancţionat contravenţional;

- în staţia de autobuz din Piaţa Bulgarilor, numiţii H.P. şi M.S., ambii din localitatea Nazna, făceau scandal şi tulburau în timpul slujbei religioase liniştea enoriaşilor de la Biserica Greco-Catolică aflată în proximitate, sens în care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a acestora;

- în urma unei sesizări telefonice primite prin Dispeceratul Integrat 112, în data de 03.03.2011, o patrulă a Poliţiei Locale l-a surprins pe numitul G.L. din Tg.Mureş care tulbura liniştea vecinilor, acesta a fost determinat de către agenţii instituţiei să înceteze, fiind sancţionat cu amendă;

- în după amiaza zilei de 04.03.2011, în urma unui telefon primit la ofiţerul de serviciu al Poliţiei Locale, un echipaj a fost dirijat pe str. Justiţiei, unde un grup de tineri tulburau liniştea locatarilor. Cei în cauză au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional;

- în data de 05.03.2011, numiţii L.S. şi V.M., ambii cu domiciliul în Tg.Mureş, au fost surprinşi de o patrulă a Poliţiei Locale, în timp ce consumau băuturi alcoolice în zona parcului de joacă, din faţa restaurantului”Diamant”. Respectivii fiind sancţionaţi contravenţional. 

CĂRUŢE ÎN TRAFIC

În perioada de referinţă, în urma unei acţiuni a Direcţiei Poliţia Locală au fost depistate un număr de 6 vehicule cu tracţiune animală care nu aveau ataşaţi saci colectori pentru dejecţii. Proprietarii acestor vehicule erau din Valea Rece, Voiniceni, Beşa şi Sîntana de Mureş. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu HCL nr. 20/2008, art. 21, lit. b). Pe această cale vă reamintim că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prevede în art. 71, că sunt „interzise accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală, a maşinilor şi utilajelor autopropulsate utilizate în lucrări de construcţie, agricole şi forestiere, a animalelor de povară, de tracţiune sau călărie, precum şi animalele izolate sau în turmă pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului”.

STAŢIONĂRI NEREGULAMENTARE PE DOMENIUL PUBLIC

În perioada menţionată au fost constatate şi sancţionate un număr de 193 fapte aflate sub incidenţa Hotărârii Consiliului Local nr. 197/2007, art. 26, alin. 1 care prevede „Oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor de orice fel, pe domeniul public şi privat al municipiului Tg.Mureş, în zonele de preselecţie din intersecţii, în staţiile de autobuz, locurile de aşteptare clienţi repartizat activităţii de taximetrie, pe alei, parcuri, zone verzi, sau pe trotuarele care nu sunt marcate corespunzător”.

De asemenea, agenţii Poliţiei Locale, în conformitate cu Legea nr. 155/2010 şi a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, au dispus ridicarea unui număr de 38 autovehicule staţionate neregulamentar.

COLECTARE NEAUTORIZATĂ DE FONDURI

O patrulă mobilă a Poliţiei Locale, a surprins în data de 05.03.2011, pe numitul H.C., domiciliat în Tg.Mureş, care colecta fonduri, fără a deţine autorizaţie eliberată de Primăria Municipiului Tg.Mureş. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu art. 3 din HCL nr. 44/2002.

TOALETĂRI DE PRIMĂVARĂ FĂRĂ AUTORIZAŢIE

Numitul S.V. a fost depistat în data de  04.03.2011, în timp ce toaleta un brad pe str. Moldovei, fără a deţine autorizaţie eliberată de Primăria Municipiului Tg.Mureş. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu HCL nr. 197/2007, art. 9, care prevede „tăierea de orice fel sau scoaterea din rădăcini a oricărui arbore, arbust, pom fructifer sau viţă de vie, indiferent de proprietarul terenului, nu este permisă decât în baza autorizaţiei scrise şi prealabile, eliberată de Primăria Municipiului Tg.Mureş”. 

POLIŢIA LOCALĂ TG.MUREŞ

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:70
Ieri:1679
Săptămânal:3377
Lunar:26014
Toate5097143