Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

Eseménynaptár

<<  December 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

2010. augusztus 1-jén aláírták azt a protokollumot, amely a „Művész” mozi Marosvásárhely municípium tulajdonába való átvételére vonatkozik, feltételt  teremtve  egyes funkcionális és műszaki megoldások azonosítására, mint az előadóterem felújítása és új funkciókkal való ellátása, valamint a mozi belsejében lévő színpad felújítása. Egy ebből a célból készített megvalósíthatósági tanulmány, figyelembe veszi, hogy a televízió terjeszkedése, a lakosság más tevékenységek felé történő orientálódása (nem feltétlenül a kultúra irányába), általában negatív módon befolyásolták a Romániai filmszínházak sorsát, ami a „Művész” mozit illeti, a negatív hatásokhoz társult az a tény is, hogy nem hozták meg az együttes korszerűsítéséhez szükséges radikális intézkedéseket.

A tanulmány kiemeli, hogy a jelenlegi megoldás, egyetlen, 618 férőhelyes teremmel, 35 mm-es vásznú filmekkel, és a nem funkcionális fő előcsarnokkal, valamint  egy lecsökkentett 168,7 négyzetméteres felülettel, egy megközelítően 300,00 négyzetméteres felület helyett, befolyásolták a látogatók számának drasztikus lecsökkenését, és értelemszerűen a marosvásárhelyi filmszínház együttes gazdasági hatékonyságának csökkenését.

A tanulmány alkotói arra a következtetésre jutottak, hogy az Európai filmszínház újraorientálódása csökkentett felületű vetítőtermekre, nagyobb változatosságú előadások felé,  magukba foglalva 35 mm-es filmre filmezett klasszikus és régi filmeket, egészen a legkorszerűbb 2D/3D DCI digitális mozirendszerig, jelentheti a marosvásárhelyi Művész mozi  egyetlen funkcionális, esztétikai és gazdasági újraélesztési megoldását.

Az új működési variánsok elemzése, kettő, három valamint négy előadóteremmel, egyetlen előadóterem helyett, kiemelte egy előnyös újrafelosztás lehetőségét, két vagy három teremre.

A piaci közvéleménykutatás valamint a tervező és haszonélvező által végzett műszaki-gazdasági elemzések következtében, végül a 3 funkcionális terem változatát fogadták el: az elülső terem, 208 férőhellyel, 35 mm-es filmre filmezett és 2D/3D DCI minőségű klasszikus filmekkel, a két hátsó terem, egyenként 104 férőhellyel, 2D/3D DCI minőségű filmeknek.

A nagyterem létező széles és hálás színpada, kisebb nem strukturális módosításokkal, lehetővé teszi a terem használatát más jellegű kulturális tevékenységek számára is.

A hátsó épülettest műszaki helyiségeinek kiürítése, lehetővé teszi ezek új rendeltetésekre való használatát, mint öltözők, szociális csoportok, műszaki berendezések stb. Az említett átalakításokon és módosításokon keresztül lehetővé válik az együttes folyamatos és változatos multifunkcionális kiaknázása.

A jelenlegi filmvetítési tevékenység mellett szervezett változatos kulturális előadások: filmfesztiválok, kollokviumok, képzőművészeti kiállítások, népi, klasszikus és társasági táncok, könnyűzenei és népzenei fesztiválok, modern színházi előadások stb., egy változatos és nagy befogadóképességű helyiséget  igényel, amely csak az egész eredeti központi terem működési körforgásba való kötelező bekapcsolódása  révén valósítható meg.

Ugyanúgy, szükségesnek tartják a vásárhelyiek által kedvelt és ismert nyitott zárt oszlopcsarnok eredeti formába való visszaállítását.

A „Művész” mozit 1960. november 7-én nyitották meg, és rövid ideig Nicolae Bălcescu negyvennyolcas forradalmár nevét viselte. 800 férőhellyel rendelkezett, abban az időszakban pedig az egyik legkorszerűbb filmszínháznak számított.  1986-ban felújították.

Az eltelt fél évszázad alatt, több mint 2500 filmet vetítettek, a filmszínháznak pedig nem kevesebb mint 45 millió látogatója volt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu

Események

1 decembrie 2021
patinoar2021 s

Újdonságok

buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:718
Tegnap:909
A héten:2757
A hónapban:718
Összesen3850034