Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Eseménynaptár

<<  Szeptember 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu
Futball
Kosárlabda
Kézilabda
Röplabda
Teke
Úszás
Sporttevékenységek eseménynaptára


 

Claudiu Maior: „Átalakítjuk Marosvásárhelyt, a sport fővárosát”

 

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala sajtótájékoztató házigazdája volt július 31-én, pénteken, amelyen bejelentették, hogy a megyeszékhelyen nagyméretű sportvetélkedőt szerveznek. „2015. augusztus 1–2. között Marosvásárhelyen tartják az Országos Triatlon Bajnokságot, amelyre mintegy 200 versenyzőt várunk. Az esemény, melynek keretében kijelölik Románia Triatlon Bajnokait, két nap alatt zajlik a Maros partján – Sziget utca, 6 különböző csoportban: senior open; junior: 16–19 évesek; kadettek: 13–15 évesek; amatőrök (Age Group - korcsoportonként): vegyes staféta (2 fiú és 2 lány); gyerekek: 9, 10, 11 és 12 évesek – lányok és fiúk”, nyilatkozta Peter Kloss, a Triatlon Szövetség főtitkára. Ugyanakkor, az augusztus 5–9. közötti időszakban a Marosvásárhelyi Pegasus Sportklub, Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalával közösen sportszerető gyerekek számára megszervezi a MiniHand 2015 elnevezésű kézilabdatábort. „Több mint 200 fiatal kézilabdázónak nyílik lehetősége játszani, edzeni és barátságokat kötni a 4 nap alatt, a Magyarországról és Szerbiából érkező társaik körében. A romániai csapatok mellett két magyarországi klub is jelen lesz – mindegyik 2 beiratkozott csapattal, Budaörs és Érd városából, illetve egy csapat Szerbiából. A projekt révén a sport, főképpen a kézilabda felé szeretnénk irányítani a fiatalokat, hiszen ezen sportágban Románia kiváló eredményeket ért el”, nyilatkozta Haidu Sebastian – Marosvásárhelyi Pegasus Sportklub.

Augusztus 23–29. között városunk fiatal kosárlabdázóknak szóló nemzetközi esemény házigazdája lesz. A Gladius Sportklub, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal karöltve a megyeszékhelyen szervezi meg a nemzetközi kosárlabdatábort. „Első alkalommal szervezzük meg a Marosvásárhely International Basketball Camp-ot, amelyet hagyományossá szeretnénk tenni. A koncepciót Romániában a PRO Basketball Academy fejlesztette ki a Román Kosárlabda Szövetséggel partnerségben. Hazánkban eddig csak Bukarest volt házigazdája egy hasonló eseménynek. Mintegy 100 gyereket és 18 év alatti fiatalt várunk az eseményre, akiknek irányításával egy nemzetközi edzőgárda foglalkozik majd”, mondta Pora Vlad - Gladius Sportklub.

Ugyanakkor, augusztus 1-2-án tartják a Szabadfogású Birkózó Országos Bajnokságot, felnőtt korcsoportban. „Az eseményt az Ifjúsági és Sportminisztériummal, a Román Szabadfogású Birkózó Szövetséggel és a Maros Sportklubbal partnerségben szervezzük. Reméljük, hogy ez a Szabadfogású Birkózó Országos Bajnokság, a Felnőtt Szuperliga sikernek örvend. Köszönetünket fejezzük ki a hatóságoknak a támogatásért”, nyilatkozta Simon László – Maros SK. A sajtótájékoztatón jelen levő Claudiu Maior alpolgármester a következőket nyilatkozta: „Elégtétellel tölt el az augusztusban Marosvásárhelyen sorra kerülő négy nagyméretű esemény. Mondhatjuk, hogy Marosvásárhelyt a sport fővárosává változtatjuk. A többi klub, illetve a többi sportág képviselőjéhez fordulok – például, várjuk a tenisz szerelmeseit, akik a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által a Víkendtelepen berendezett pályákon játszhatnak. Nem utolsósorban gratulálok a Marosvásárhelyen sorra kerülő négy nagyméretű esemény szervezőinek, akiket a polgármesteri hivatal támogatásáról biztosíthatok.”

 

A polgármesteri hivatal sajtóirodája

 

      

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton rabla hu
buton masuri covid19 hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:632
Tegnap:1849
A héten:7100
A hónapban:38543
Összesen4282825