Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Calendarul evenimentelor

<<  Septembrie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia
MEDIUL DE AFACERI 

O delegaţie din partea Primăriei Tîrgu-Mures a participat, în perioada 13- 16 Octombrie 2010, la Forumul Mondial de E-democratie desfăsurat în Franta, Issy-les Moulineaux, unul dintre cele mai importante evenimente la nivel european în domeniul tehnologiilor informatiei pentru sectoarele public si privat.
Delegatia condusă de primarul Dorin Florea, singura administratie locală reprezentată din România, a participat în cadrul evenimentului la o serie de întâlniri esentiale în vederea colaborării cu institutii si entităti internationale pentru dezvoltarea municipiului Tîrgu-Mures si atragerea de fonduri europene si guvernamentale.

Alături de administratii locale si guvernamentale din alte 38 de tări, Primăria Tîrgu-Mures a fost prezentă în cadrul discutiilor de strategie la nivel international· pentru· dezvoltarea infrastructurilor IT&C moderne în serviciul cetătenilor si a mediului de afaceri. În cadrul evenimentului, au fost ilustrate studiile de caz recunoscute la nivel mondial, cum este şi cazul orasului Issy-les-Moulineaux, astăzi, considerat al 7-lea oras digital din lume.
Issy-les-Moulineaux, oras adiacent Parisului, a reusit în mai putin de 20 de ani să devină dintr-o suburbie un centru de afaceri prosper, care găzduieste sediul unora dintre cele mai mari corporatii IT&C si media din lume, datorită strategiei administratiei locale bazată pe inovatie, tehnologie si parteneriate public-private. La o populatie de doar 60.000 de locuitori, Issy oferă astăzi peste 70.000 de locuri de muncă si o infrastructură recunoscută ca standard international.
Agenda de discutii internationale a primăriei a inclus posibilitatea afilierii municipiului Tîrgu Mures la reteaua de autorităti locale Global Cities Dialogue (GCD),· în calitate de membru activ, retea care cuprinde peste 200 de orase din întreaga lume. Cu această ocazie, primarul Dorin Florea s-a întâlnit cu reprezentantii administratiilor locale din Luxemburg si Manchester, prezenti la Issy si, de asemenea, cu consultanti europeni pentru proiectele finantate cu fonduri nerambursabile.
Un alt set de întâlniri a fost organizat pentru proiectul EPIC – European Platform for Inteligent Cities (Platforma Europeană pentru Orase Digitale), depus la Comisia Europeană de un consortiu din care fac parte municipalitătile din Tîrgu-Mures, Bruxelles, Manchester si Issy-les-Moulineaux în vederea accesării de fonduri nerambursabile pentru modernizarea serviciilor publice.·
În vederea atragerii partenerilor internationali si a celor mai bune practici la nivel european pentru dezvoltarea orasului Tîrgu-Mures, delegatia primăriei a initiat discutii în vederea parteneriatelor pe termen lung cu liderii autoritătilor locale din Issy, printre care primarul Issy-les-Moulineauyx, dl. Andre Santini si Directorul de Strategie Issy Multimedia, dl Eric Legale, dar si cu reprezentantii departamentului de amenajare urbanistică, aceştia explicând modelul aplicat de Issy-Les-Moulineaux de investitii prin parteneriatele cu mediul privat pentru dezvoltarea infrastructurii locale.·
Delegatia Primăriei Tîrgu-Mures a fost compusă din dl. Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu-Mureş, Arhitectul sef al Primăriei, dna Dana Mihet, si echipa de consultanti· ai Primăriei pentru strategia de dezvoltare sectorială IT&C şi, nu în ultimul rând dl. Bogdan Savonea, Şef Cabinet Secretar de Stat din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societătii Informationale.· Pentru mai multe detalii privind evenimentul prezentat, vă invităm să accesaţi următorul link.       

 

Vizualizări: 3693

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19

Noutăți

buton ghiseu online impozite taxe
buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:156
Ieri:1332
Săptămânal:7738
Lunar:22036
Toate3744595