Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Eseménynaptár

<<  Augusztus 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


A gyereknevelési szabadságra és havi juttatásra vonatkozó 2010. december 8-i 111-es számú sürgősségi kormányrendelet előírásai szabályozzák azon jogokat, amelyekben a 2011. január elseje után született gyerekek szüleire vonatkoznak.

2011. január elsejétől kezdődően azon személyek, akik a gyerek születését megelőző utolsó évben 12 hónapon keresztül fizetésből származó jövedelemre, független tevékenységből származó jövedelemre, az adózásnak alávetett mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelemre tettek szert, az adóügyi törvénykönyvre vonatkozó 2003. évi 571-es számú törvény előírásainak értelmében, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel, választhatnak a következő jogok között:

    a) Gyereknevelési szabadság legtöbb egy évig, valamint havi juttatás. Ebben az esetben, az utóbbi 12 hónapban elért nettó jövedelmek átlagának 75%-os értékben határozzák meg, ami nem lehet kisebb 600 lejnél, és nem lehet nagyobb 3.400 lejnél. A gyerek egyéves korának betöltése után, azok a személyek, akik az egyéves szabadság folyósítása mellett döntöttek, fizetés nélküli szabadságra jogosultak a gyerek 2 éves korának betöltéséig.

    b) Gyereknevelési szabadság a gyerek 2 éves koráig, valamint havi juttatás. Ebben az esetben, az utóbbi 12 hónapban elért nettó jövedelmek átlagának 75%-os értékben határozzák meg, ami nem lehet kisebb 600 lejnél, és nem lehet nagyobb 1.200 lejnél.

    c) Fogyatékos gyerek esetében a gyereknevelési szabadságot a gyerek 3 éves korának betöltéséig folyósítják, a juttatást pedig az utolsó 12 hónapban elért jövedelmek átlagának 75%-os értékében határozzák meg, s nem lehet kisebb, mint 600 lej, sem nagyobb, mint 3400 lej.

A szabadság folyósításának idejét megfelelőképpen hosszabbítják meg két vagy három, ezen jogot előidéző helyzet egymásra tevődése esetén. Az egymásra tevődés idején, a havi juttatás értékét minden egyes gyerekre 600 lejjel növelik, a második gyerektől kezdődően.

A havi juttatások értékét 600 lejjel növelik minden egyes, kettős vagy hármas ikrek terhességből született gyerek esetében, az ilyen születésből származó második gyerekkel kezdődően.

A gyerek 2 vagy 3 éves korának betöltéséig, a fogyatékos gyerek esetében, az állami juttatás értékét 200 lejre határozzák meg.

Azon személyek, akik a gyereknevelési szabadság és havi juttatás folyósítása idején adózásnak alávetett jövedelemre tesznek szert, a gyerek egyéves korának betöltése előtt, havi 500 lejes ösztönző jellegű juttatást kap a gyerek 2 éves korának betöltéséig fennmaradt időszakra.

A szabadság és a havi juttatás, valamint az ösztönző jellegű juttatás az első 3 szülés mindenikére érvényes. A halva született gyerek esete, illetve abban az esetben, ha a gyereknevelési szabadság ideje alatt hunyt el, nem veszik figyelembe az első 3 szülés meghatározásakor.

Azon személyek, akik az első 3 szülés után teljesítik a gyereknevelési szabadság nyújtásának feltételeit, a juttatás fizetése nélküli gyereknevelési szabadságra jogosultak. A szabadság időtartama 4 hónap és teljesen egy alkalommal nyújtják, a gyerek 2 éves koráig terjedő időszakban, illetőleg 3 éves koráig, a fogyatékos gyerek esetében.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu

colectare selectiva hu

 

Események

Colectare deseuri

Újdonságok

BP hu
buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:803
Tegnap:1402
A héten:5396
A hónapban:35856
Összesen4108851