Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Martie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

În așteptarea confirmării interesului gigantului american IBM de a înființa un centru de excelență în cercetare în Tîrgu Mureș, ca parte a strategiei Digital Mureș, Primăria Municipiului  Tîrgu Mureş și Prefectura Judeţului Mureș au semnat astăzi cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale două noi contracte de finanțare cu fonduri nerambursabile pentru proiecte ce privesc eficientizarea serviciilor publice electronice și a interacțiunii cu cetățenii.

Tîrgu Mureș, 25 februarie– Ceremonia semnării a avut loc în sediul Primăriei Tîrgu Mureș cu participarea Ministrului Comunicaţiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme, a Primarului Municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, a Subprefectului Județului Mureș, Barczi Gyozo Istvan și a șefului cabinetului Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Comunicaţiilor și Societății Informaționale, Bogdan Savonea.  Au mai participat, de asemenea, responsabilii dezvoltării strategiei Digital Mureș, coordonatorul din partea Primăriei Tirgu Mureș, Dana Miheț și consultantul strategic extern al Primăriei Tîrgu Mureș, Virgiliu Stan.

Eficientizarea serviciilor publice electronice pentru Municipiul Tîrgu Mureș 

Obiectivul general al noului proiect câştigat de municipalitate îl constituie eficientizarea serviciilor publice furnizate de  către Primăria Tîrgu Mureș și promovarea interacțiunii dintre instituție, cetățeni, servicii publice deconcentrate, administrație publică locală și mediul de afaceri prin intermediul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Proiectul va permite implementarea mai multor module și aplicații printre care: un modul de urbanism care gestionează inclusiv certificate de urbanism, autorizații de construire;  un sistem interactiv grafic pentru management în  administrație; o aplicație de stare civilă care gestionează evidența nașterilor, a căsătoriilor și a deceselor împreună cu mențiunile aferente; un registru agricol destinat gestionării unitare și complexe a terenurilor pe categorii de folosință și a inventarului fiecărei gospodării agricole; gestionarea derulării proiectelor care au ca scop realizarea obiectivelor investițiilor respectiv a achizițiilor aferente acestora dar și un sistem pentru evidența achizițiilor publice și gestiunea documentelor contabile. Totodată, se va crea un sistem integrat de gestionare și colectare a taxelor și impozitelor locale precum și un modul propriu de plată a taxelor și impozitelor locale prin card bancar.

Valoarea totală a proiectului municipalității este de 1.292.080,00 lei, din care contribuţia Primăriei este de 250.080,00 lei  lei (reprezentând valoarea neeligibilă a proiectului, inclusiv TVA aferentă valorii totale), iar partea nerambursabilă este de 1.021.160,00 lei.

„Inovația este un element cheie pentru evoluția sectorului IT&C, respectiv pentru industrie și economie, la nivel global dar și local. Municipiul Tîrgu Mureș își propune prin strategia Digital Mureș, bazată pe inovație, să devină un punct vizibil pe harta IT&C-ului mondial. O viziune pe termen lung a primarului Dorin Florea, transpusă într-o amplă strategie sectorială care își dovedește eficiența și deschide noi perspective încă din fazele incipiente. Interesul demonstrat într-un timp foarte scurt de marile companii internaționale  pentru Mureș este o recunoaștere a fezabilității ei. Mă bucur că am reușit să sprijin demersurile Primăriei Tîrgu Mureş iar finanțările semnate astăzi  reprezintă un nou pas spre implementarea conceptului de Oraș Digital” a declarat Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme.

„Implementarea Strategiei Digital Mureș presupune pentru finanțare un important parteneriat public-privat. Fondurile nerambursabile europene nu sunt suficiente pentru ceea ce dorim să construim aici, în consecință ne concentrăm pe atragerea unui număr sporit de fonduri și finanțări pentru a nu irosi nici un cent din ceea ce am putea utiliza fără să cheltuim bani publici. Sprijinul acordat de către Ministerul Comunicațiilor este deosebit de important iar susținerea Ministrului Valerian Vreme este o garanție în plus acordată potențialilor investitori ai viitorului “Oraș științific pentru informatică medicală” a declarat Primarul Dorin Florea.

„Este important de reținut că strategia Digital Mureș are două componente distincte. Sistemul informatic pe de o parte înseamnă o infrastructură complexă, public-privată, interoperabilă de servicii oferite către cetățeni și mediul de afaceri în timp ce “orașul științific pentru informatică medicală», pe de altă parte, reprezintă construcția strategică a unui ecosistem în care să atragem investitorii care să se stabilească în Municipiul Tîrgu Mureș. Proiectul câștigat astăzi reprezintă astfel un prim subsistem din ceea ce va rezulta în final un sistem informatic complex cu zeci de subsisteme dezvoltate.” a declarat coordonatorul strategiei Digital Mureş, Dana Miheț.
 
Sistem electronic de e-adminstrație pentru Prefectura Județului Mureș 

Obiectivul proiectului câștigat de către prefectura Mureș este crearea unui sistem electronic tip e-administrație care să răspundă furnizării unui număr de șapte noi servicii electronice interactive către cetăţeni, instituţii şi mediul de afaceri.

Utilizatorii sistemului vor beneficia de șapte servicii publice electronice de emitere autorizaţii, colectare deşeuri, înregistrare petiţii, raportare deconcentrate, dezbateri colegiu prefectural, programare audienţă, forum și depunere acte pentru legalitate. Finanțarea va permite inclusiv dotarea a 92 de spații și instituții cu echipamente specifice tehnologiei informaţiei.

Valoarea totală a proiectului este de 2.406.422,40 lei, din care contribuţia Prefecturii Mureş  este de 456.422,40  lei (reprezentând valoarea neeligibilă a proiectului, inclusiv TVA aferentă valorii totale), iar partea nerambursabilă este de 1.950.000 lei.

„Dezvoltarea sistemelor locale trebuie corelată cu implementarea unui sistem centralizat de e-guvernare eficient. Modernizarea și informatizarea prefecturilor, ca puncte de reprezentare a Guvernului în teritoriu este esențială în acest sens. Fără informații, raportări și fluxuri de date Guvernul nu poate dezvolta strategii economice și sociale la nivel național. Proiectul câștigat de Prefectura Mureș este un pas important în acest sens și sunt mândru că se realizează pe perioada mandatului meu. Pe de altă parte, realizarea unei interoperabilități între sistemul prefecturii și al municipalității, în contextul strategiei Mureș Digital este esențială și va deveni un model de aplicat la nivelul întregii țări.” a declarat Ministrul Valerian Vreme.

„Prefectura Județului Mureș își dorește să transforme interacțiunea clasică cu cetățeanul și mediul privat, dar și cu municipalitatea în contextul strategiei Digital Mureș, într-un instrument eficient, modern și electronic. Sprijinul și interesul manifestate de către Ministerul Comunicațiilor, a  d-lui Ministru Valerian Vreme ne fac încrezători în faptul că eforturile noastre la nivel local sunt susținute la nivel central și că obiectivele strategiei Digital Mureș pot fi atinse.” a declarat Subprefectul Barczi Gyozo Istvan.

Ambele proiecte vor contribui la reducerea considerabilă a măsurilor şi efectelor birocraţiei precum și la stimularea democraţiei participative prin posibilităţile sporite şi eficiente din punct de vedere costuri de consultare a cetăţenilor, a mediului privat şi a altor categorii de persoane.

Cele două finanțări vin pe fondul pregătirilor pentru finalizarea strategiei  Digital Mureș (www.digitalmures.com ) și al demersului negocierilor cu compania IBM care și-a exprimat interesul de a se stabili în Tîrgu Mureș, viitorul “oraș științific pentru informatica medicală”.
 
Vizualizări: 33692
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL

 

buton program transport local

Grafic lunar colectare deseuri

buton program multianual sustinere familii

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1500
Ieri:797
Săptămânal:1500
Lunar:4373
Toate5001800