Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Calendarul evenimentelor

<<  Martie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

DIRECŢIA TEHNICĂ          
 
 
Profil:  Promovarea urmărirea si recepţionarea obiectivelor de investiţii drumuri şi construcţii civile; iluminat public, avizarea lucrărilor de pe domeniul public şi canalizaţii reţele de transmiterea informaţiei din municipiul Tîrgu Mureş 
  
Director: Ing. Racz Lucian
 
Director adj: Ing. Popistan Dorin
Tel:      0265- 268.330/206
Fax:    0265- 260.571
Email:

Birou Energetic 
Şef birou: Ing. Bugnar Andrei
Adresa: str. Gh. Doja nr.9 et III
Tel:      0365- 807.872; 0365- 807.873
Fax:    0365- 807.869
Email:           @tirgumures.ro
 
Compartiment Investiţii Construcţii Civile
Tel:      0265- 268.330/155
  
Compartiment Investiţii Drumuri şi Poduri
Tel:      0265- 268.330/153
  
Compartiment Supraveghere Deţinători Reţele
Tel:  0265- 268.330/153
  

 

ACTE NECESARE SI FORMULARE TIPIZATE

 

  1. pentru obţinerea Acordului de principiu (necesar obţinerii Certificatului de Urbanism) pentru:

     a) amplasare panouri publicitare (casete luminoase) pe stâlpi electrici din Municipiul Tg. Mureş, respectiv conectarea lor la sistemul de iluminat public,

     b) montarea unor reţele de transmitere a informaţiei,   

 

  1. cerere tip,
  2. plan de situaţie (2 exemplare),
  3. plan de încadrare în zonă (2 exemplare),
  4. memoriu tehnic,
  5. macheta color a casetei luminoase (în cazul a)),
  6. copie după actul de identitate al reprezentantului şi copie după Certificatul de Inregistrare Fiscală (în cazul persoanelor juridice),

 

 

  1. pentru obţinerea Avizului pentru construcţii pe domeniul public: alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, alimentare cu gaze naturale, reţele de transmiterea informaţiei, imobile definitive sau provizorii, etc:

 

  1. cerere tip,
  2. Certificat de Urbanism copie,
  3. plan de situaţie (2 exemplare),
  4. plan de încadrare în zonă (2 exemplare),
  5. memoriu tehnic,
  6. copie după actul de identitate al reprezentantului şi copie după Certificatul de Inregistrare Fiscală (în cazul persoanelor juridice),

 

3.   pentru obţinerea Avizului (necesar obţinerii Autorizaţiei de Construire) pentru amplasare panouri publicitare (casete luminoase) pe stâlpi electrici din Municipiul Tg. Mureş, respectiv conectarea lor la sistemul de iluminat public: 

 

  1. cerere tip,
  2. plan de situaţie (2 exemplare),
  3. plan de încadrare în zonă (2 exemplare),
  4. Certificat de Urbanism copie,
  5. schema electrică monofilară a casetei luminoase,

 

4. pentru obţinerea Autorizaţiei de Montare a reţelelor de transmitere a informaţiei:

 

cerere tip,

autorizaţia de construire partea scrisă şi desenată în copie,

 

Cereri tipizate:              

 

1.  pentru obţinerea Acordului de principiu (necesar obţinerii Certificatului de Urbanism):

     a) amplasare panouri publicitare (casete luminoase) pe stâlpi electrici din Municipiul Tg.

         Mureş, respectiv conectarea lor la sistemul de iluminat public, - anexa 1.

     b) montarea unor reţele de transmitere a informaţiei,   - anexa 1.

 

2.  pentru obţinerea Avizului pentru construcţii pe domeniul public: alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, alimentare cu gaze naturale, reţele de transmiterea informaţiei, imobile definitive sau provizorii, etc: - anexa 2.

 

3. pentru obţinerea Avizului (necesar obţinerii Autorizaţiei de Construire) pentru amplasare panouri publicitare (casete luminoase) pe stâlpi electrici din Municipiul Tg. Mureş, respectiv conectarea lor la sistemul de iluminat public:  - anexa 3.

 

4.  pentru obţinerea Autorizaţiei de Montare a reţelelor de transmitere a informaţiei: - anexa 4.

 

 

Obiective importante în curs de derulare:

 

Compartiment investiţii construcţii civile

 
 
Modernizare Piata Teatrului

 

Lucrarile de modenizare constau în urmatoarele: 
• modernizarea si reabilitarea platformei pietei si a zonelor adiacente Teatrului National prin:
- în zona fostei terase a Berariei Continental realizarea unui amfiteatru în aer liber colateral Teatrului National (unde vor putea avea loc mici festivaluri de teatru, proiectii de filme, concerte, etc.)
- reconfigurarea si reabilitare treptelor, aleilor, trotuarelor, zidurilor de sprijin prin înlocuirea elementelor de finisaje si realizarea acceselor care vor permite accesul si persoanelor cu handicap locomotor catre obiectivele din Piata Teatrului si în spatiile noi amenajate pentru odihna si recreere etc.
- reconfigurarea si reabilitarea spatiilor verzi prin amenajarea peisagistica a spatiilor existente si a celor nou propuse (ex. gradina de magnolii în zona Turnului Franciscan si a Muzeului Etnografic, gradina de trandafiri în zona magazinului Luxor Junior, etc.)
- amplasarea unor elemente noi de mobilier urban (banci, locuri de sezut, cosuri de gunoi, etc.) cu caracter  unitar în cadrul  amenajarii
 - reabilitarea sistemului de iluminat public pietonal (iluminat de ambianta si ghidaj vizual), respectiv iluminarea arhitecturala a cladirilor perimetrale si a cladirilor si obietelor decorative (turnul, cladirea muzeului, teatrul, statui, fântâni, elemente noi propuse, etc. ) într-un concept unitar care sa puna în valoare ansamblul urban al zonei;
- reabilitarea utilitatilor de pe amplasament
• modernizarea si reabilitarea pasajului si a zonelor adiacente prin:
- reabilitarea structurii de rezistenta a pasajului subteran prin consolidare
- modernizarea zonei parcarilor din pasajul subteran prin optimizarea traseelor pietonale (redimensionarea si repozitionarea lor), completarea cu spatii, dotari si utilitati aferente necesare functionarii parcarii (iluminat, supraveghere sisteme de administrare, utilitati, etc.).
 Solutiile de reabilitare urbana propuse sunt propuse în asa fel încât sa respecte caracterul de monument de arhitectura a întregului ansamblu cât si a cladirilor monument existente în perimetrul acestuia si urmareste pastrarea aspectului general respectându-se conceptul urban care a dus la crearea acestui spatiu.

 

  1. Dezvoltarea sistemului de locuinte

 

2.1.Locuinte ANL
În  programul guvernamental de construire locuinte sociale pentru tineri, se afla în curs de realizare, 4 blocuri cu câte 20 ap. în noul cartier Belvedere. Se preconizeaza terminarea lucrarilor în primavara anului, 2011.
De asemenea  s-au mai înclus în programul ANL, realizarea a înca 6 blocuri cu câte 20 de apartamente fiecare, în strada Depozitelor, in 2 etape (a cate 3 blocuri), precum si realizarea a 4 blocuri, tot cu câte 20 de apartamente pe strada 8 Matrie, toate cu punere in functiune,  aprox. in  2012-2013

 

2.2.Locuinte sociale în Valea Rece et.II
În vederea continuarii programului de construire a locuintelor sociale pentru locatarii din Valea Rece, se executa în aceasta zona, alte 4 blocuri cu câte 12 apartamente fiecare. Lucrarile vor fi finalizate la 3 blocuri in luna decembrie 2010, urmand ca ultimul bloc sa fie terminat in primavara anului 2011.  

 

2.3.Locuinţe sociale în Cartierul Rovinari
Municipiul nostru a fost cooptat în programul guvernamental de finanţare a locuinţelor sociale destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele retrocedate, conform căruia, se vor finaliza la sfârşitul lunii martie 2011, lucrările de construcţii-montaj ale unui bloc cu 20 ap. cu 1 şi 2 camere, în Cartierul Rovinari .

 

  1. Reamenajare si modernizare Gradina Zoologică din Tg.Mureş

 

Grădina zoologică din Tîrgu Mures s-a înscris într-un program european în cadrul EAZA -Asociatia Europeana a Gradinilor Zoologice. Prin semnarea convenţiei încheiată în 2008 între municipiul nostru si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, s-a contractat elaborarea documentaţiilor tehnice pentru reamenajarea si extinderea grădinii zoo prin marirea suprafeţei ei cu 20ha, respectiv construirea a 3 pavilioane pentru diferite specii noi de animale si extinderea unor padocuri existente.Lucrările au început în luna iunie 2010. Fondurile sunt asigurate prin minister în proporţie de 75%, restul fiind asigurat din bugetul local. Programul se deruleaza pâna în 2011, valoarea totală a investiţiei fiind de 4,65 milioane Euro.

 

  1. Amenajare platformă pentru instalaţia de compactare şi asamblare deşeuri, Tg.Mureş

 

Pentru colectarea şi depozitarea ecologică a deşeurilor menajere din municipiul Tîrgu Mureş este necesară realizarea unei platforme tehnologice de colectare şi procesare a deşeurilor urbane prin tehnologia de compactare-ambalare.
Lucrările necesare cuprind realizarea unei platforme de cca 6000 mp, modernizarea drumului de acces, amenajarea rampei de sortare-predepozitare, poziţionarea utilajelor de compactare-ambalare, extinderea reţelei de apă a municipiului, extinderea reţelei electrice, realizarea canalizarii apei uzate, realizarea unui sistem automat de control acces, bariere automate si cântar basculă, spaţii de depozitare pentru materiale şi piese de schimb, realizarea unui grup sanitar, a unei spălătorii auto pentru spălarea autogunoierelor speciale după fiecare descărcare, împrejmuirea platfomei.
Capacitatea de prelucrare se estimeaza la 30-35 t / h acoperind cantitatea anuală de deşeuri menajere din municipiul Tîrgu Mures care este de cca. 80.000 tone. Instalaţia de prelucrare a deşeurilor  menajere  va  putea asigura prelucrarea acestei cantitaţi prin funcţionarea ei într-un schimb de 8 ore 7 zile pe saptamâna. Lucrările sunt în curs de execuţie.

 

  1. Prelungirea Căii Sighisoarei în doua direcţii – legătura cu DN13 şi DN15, Tg.Mureş ( cca. 6km)

 

Una dintre variantele de ocolire al municipiului pe relaţia Cluj – Sighişoara este prelungirea traseului Căii Sighişoarei, soluţie care va deveni şi o legătura rapida între zona cartierului Tudor Vladimirescu şi zona cu funcţiuni comerciale şi industriale de interes municipal spre Cluj (zona complexelor METRO, AUCHAN, GARDEN CENTER si EUROPEAN RETAIL PARK, precum şi a celor de interes public situate de-a lungul DN 15 la ieşirea din localitate: sediu RAR, Vama, Complex MBO, saloane auto, etc.).
 În acest sens, administraţia locală a iniţiat demersuri pentru accesarea unor fonduri guvernamentale pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare aferente obiectivului.
Ca urmare ale acestor proceduri, municipalitatea a fost inclusă în Programul multianual de Asistenţă tehnică pentru sprijinirea Autorităţilor Administraţiei Publice Locale în pregătirea tehnică a proiectelor de investiţii publice, finanţate din Programul Operaţional Regional 2007-2013, program de finanţare derulat prin grija MDLPL, conform căruia se asigură fonduri nerambursabile în valoare de 984,0 mii lei pentru cofinanţarea serviciilor de proiectare.
Traseul prelungirilor se desfăşoară între tronsonul cuprins de strada Gh.Doja, spaţiul comercial METRO şi imobilul comercial aflat la vest de aceasta; actuala Cale a Sighisoarei, si Bd. 1 Decembrie 1918.
Conform studiului de fezabilitate elaborat, lungimea prelungirilor Căii Sighişoarei este de cca. 6933 m, circulaţia se va desfăsura pe câte 2 x 2 benzi de circulaţie pe sensuri.  De-a lungul drumului se vor realiza piste pentru bicilişti, respectiv trotuare pentru pietoni. Datorita reliefului geografic dat, se vor realiza lucrări de artă: pasaje, viaducte, poduri.
În lungul traseului propus, investiţia, inevitabil, va afecta proprietăţi private, ca urmare, cu respectarea întocmai a legislaţiilor în vigoare, acestea vor fi expropiate.
Deasemenea, în unele zone, se vor efectua lucrări de deviere ale reţelelor de utilităţi de apă, canal, electrice de joasă şi înaltă tensiune, de distribuţie si de transport gaz metan.
Începerea lucrărilor se preconizează a se începe funcţie de avansarea procesului de expropiere (identificarea proprietarilor, negocierea cu dânşii, eventual declararea zonelor afectate ca fiind de utilitate publică). 

 

  1. Zona de agrement în cartierul Tudor Vladimirescu, Tg.Mureş

 

Ţinând cont de faptul ca renumitul complex de agrement si sport Mureşul, după efectuarea lucrărilor de modernizare din ultimii ani, a devenit foarte aglomerat în perioada călduroasă,  municipalitatea a hotărât crearea unei noi zone de agrement, în cel mai mare cartier al oraşului, Tudor Vladimirescu.

Această zonă de agrement se va intinde pe o suprafaţă de aprox. 6 ha şi cuprinde  terenurile situate între Calea Sighişoarei, Universitatea Dimitrie Cantemir, Jandarmerie si alte zone private.

Terenul,în prezent nefolosit, este în proprietatea municipiului şi este accesibil din mai multe zone, prin străzi care deservesc cartierul Tudor Vladimirescu şi de pe Calea Sighisoarei. 

Funcţiunea acestei zone de agrement va fi practic un amestec de funcţii pentru petrecerea timpului liber şi a activităţilor sportive. Bazin de înot pentru adulţi, bazin de înot pentru copii, aqualand, terenuri de sport sintetice cu tribună si dotări specifice, locuri de joacă pentru copii, skatepark, alimentaţie publică şi un amfiteatru generos,  sunt dotările cu care zona de agrement încearcă să atragă cât mai mulţi utilizatori şi să-şi eficientizeze activitatea pe termen lung. Incinta va beneficia de un sistem de control de acces performant prin ticketing electronic, care va permite reducerea personalului angajat si fluidizarea debitului de vizitatori.

De asemenea, zona de agrement va fi supravegheată de un sistem video, cu senzori şi martori de mişcare, ce vor permite controlul deplin asupra activităţilor desfăşurate în incintă.

Întreg perimetrul, inclusiv parcările, va fi împrejmuit cu un gard metalic sau din lemn, cu înălţimea de 2,10 m.

Pentru acest obiectiv, municipalitatea caută şi alte fonduri de finanţare, în afara celor din bugetul local, precum asocieri sau parteneriate public - privat sau finanţări din fonduri europene nerambursabile.

Valoarea totală a investiţiei  se va ridica la 48,6 milioane lei.

  

  1. Reabilitare pasaj pietonal B-dul 1 Decembrie 1918

 

Propunerea de reabilitare a pasajului pietonal din B-dul 1 Dec.1918 reprezintă o necesitate estetică şi funcţională, care pune de acord gradul de evoluţie al ansamblului rezidenţial de pe B-dul 1 Dec.1918, cu necesitatea recreerii unui spaţiu sigur si civilizat, care să polarizeze interesul locatarilor, dar şi să satisfacă exigenţele funcţionale şi de siguranţă, pentru care a fost creat.

Amplasamentul pasajului se situează în centrul de greutate al ansamblului de locuinţe din plin centrul oraşului, dar starea sa precară , îmbătranită moral, nu o face o zona atractivă, ci dimpotrivă, este nefuncţională şi chiar periculoasă, partea superioară a pasajului fiind destinată circulaţiei pietonale, iar sub pasaj desfăşurându-se circulaţia autovehiculelor.

Asfel, s-a gândit reamenajarea zonei de terase şi platforme, cuprinsă între numerele 15 si 45.

Prin renovare, utilizatorii sunt invitaţi să pătrundă în spaţiul adiacent locuinţelor şi să-l folosească pentru circulaţie şi recreere, conform conceptului iniţial al proiectului.

Principalele elemente arhitectural-funcţionale, care susţin intervenţia propusă prin proiectul de reamenajare, intr-o primă etapă, sunt:

-Înlocuirea pavajelor

-Refacerea parapeţilor decorativi

-Înlocuirea sistemului de izolaţii termice si hidrofuge şi controlul circulaţiei apelor pluviale

Lucrările se vor ridica la valoarea de 1,241milioane lei, la care se adaugă TVA.

 

Compartiment investiţii construcţii drumuri şi străzi 

 
  1. Programul Operaţional Regional (POR)
 

 

Prin Programul Operaţional Regional ( POR ) se derulează lucrări de modernizarea ce cuprind refacerea carosabilului şi a trotuarelor,realizarea căilor de scurgere a apelor şi a căilor de acces la propietăţi precum şi infinţarea unor piste de ciclism pentru următoarele străzi: Libertăţii, Livezeni, Băneasa, Budiului, Mureşeni,Podeni şi Voiniceni.

 

 

  

  1. Modernizare străzi Cartierul Unirii

 

În cartierul Unirii sunt în derulare lucrări de modernizare a străzilor : Sg. Maj Ionel Giurchi,Sg. Maj Lazăr Blejnari, Sg. Maj Mircea Robu, Sg. Maj. Ioan Roman şi Plt. Adj. David Rusu. Prin modernizare se va asigura parcurgerea acestor tronsoane de străzi în condiţii de siguranţă şi confort,atât pentru traficul de vehicule, cât şi pentru pietoni.Tot în acesta zonă se desfăşoară lucrări de înlocuire a conductelor de apă pe străzile Sg. Maj Ionel Giurchi, Sg. Maj. Ioan Roman, Sg. Maj Mircea Robu şi Agricultorilor.

 

  1. Reparaţie capitală str. Papiu Ilarian

 

Pentru str. Papiu Ilarian au demarat lucrări de reparaţii capitale ce includ atât lucrări de modernizare la carosabil şi trotuar cât şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

 

  1. Supralărgire str. Insulei

 

Str. Insulei, cu o lungime de 1740 m, asigură legătura pentru traficul greu între str. Barajului şi str. Elba. Prin lucrărea de modernizare această stradă se supralărgeşte cu două benzi de circulaţie, înspre digul râului Mureş, se include  un trotuar suplimentar pe partea stânga precum şi parcări amenajate.

Legislaţie:

-Legea nr. 50 din 29.07.1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii,

-H.C.L. 458 din  17 decembrie 2009 privind aprobarea nivelelor taxelor speciale pe anul 2010,percepute de Serviciul public – Administraţia Domeniului Public,

-H.C.L. nr. 41 din 29 ianuarie 2009 privind aprobarea Regulamentului privind amplasarea şi autorizarea firmelor şi reclamelor în municipiul Tg. – Mureş.

-H.C.L. 264 din 29 iulie 2010 privind aprobarea unor reglementări în domeniul reţelelor pentru transferul de informaţie, pe domeniul public sau privat al Mun. Tg.- Mureş.

-Legea nr.10/1995 privind calitatea în constructii;
-OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii cu modificările şi completările ulterioare
-HGR nr.925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii cu modificările şi completările ulterioare
-HGR nr.273/1994 privind aprobarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si a instalatiilor aferente acestora
-Ordin nr.42/2004 pentru aprobarea procedurii privind autorizarea cazanelor de apa calda de joasa presiune care nu au îndeplinit conditiile stabilite prin prescriptiile tehnice
-Manualul dirigintelui de specialitate în constructii – elaborat de COCC în 1997

Formulare:            Anexele 1 - 4

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Alegeri2024

buton MOL

 

buton program transport local

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:37
Ieri:1859
Săptămânal:6527
Lunar:35234
Toate5032661