Eseménynaptár

<<  Június 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

     A mezőgazdasági területtel rendelkező személyek, akik az otthon megtermelt termékeiket értékesíteni szeretnék, a piacokon, vásárokon illetve a helyi közigazgatások által erre a célra kialakított helyeken tehetik meg, kizárólag a termelői bizonylat alapján. A dokumentum a termék származásának igazoló iratát jelenti, ennek kibocsátása a községek, városok, municípiumok és Bukarest municípium kerületeinek polgármesterei által történik.

 

     Az említett dokumentum elnyerése érdekében, az igénylők kell igazolják, hogy rendelkeznek területtel és, hogy szerepelnek a Mezőgazdasági Cégjegyzékbe. A benyújtott kérést követően - a Földalap Szolgálat és a Mezőgazdasági Cégjegyzék felhatalmazott illetékesei – a mezőgazdasági cégjegyzékbe szereplő információk alapján illetve a helyszínen ellenőrzik az adatok hitelességét, a területek kiterjedésére, a termékek létezésére és az eladásra szánt termékek felbecsülésére és mennyiségére vonatkozóan, amelyekre javasolják a termelői bizonylat kibocsátását, az eredményeket jegyzőkönyvbe vezetik fel.

 

     A termelői bizonylat egy mezőgazdasági évre érvényes, amely folyóév július 1-vel kezdődik és a következő év június 30-án ér véget, és negyedévenként láttamozva van, jelentették ki a a Földalap Szolgálat és a Mezőgazdasági Cégjegyzék szakemberei. A bizonylatot negyedévenkényt láttamozzák, 17 lejes illeték kifizetése ellenében. A létrehozott nyilvántartásban, évente megközelitően 150 személy szerepel, akik termelői bizonylattal rendelkeznek zöldségre, gyümölcsre, virágra, mézre és más mezőgazdasági termékre, tejtermékekre, amelyeket a város piacain értékesítenek.

 

     „A Polgármesteri Hivatal agresszív kampányt folytat – ha így fejezhetem ki magam – az autochton élelmiszertermékek fogyasztásának népszerűsítésére. A kezdeményezés Dorin Florea polgármester nevéhez fűződik, és nagyon sikeresnek bizonyult. Úgy az önkormányzat által szervezett Marosvásárhelyi Napokon, mint a Bor- és Kézművesség Fesztiválon, az Alma Hetén, konyhaművészeti kiállításokon, főzőversenyeken, az autochton termékek népsszerűsítésére és értékesítésére fektetjük a hangsúlyt, amely termékek minősége és gyógyítő szerepe, sajnos nem ismert és nem értékelt megfelelőképpen. Örvendetes viszont az a tény, hogy a termelői bizonylatot igénylők száma évről – évre növekszik. Azt jelenti, hogy a marosvásárhelyiek megértik erőfeszítéseinket, és a város piacain értékesítik az otthon megtermelt termékeiket. Ezek tiszta, ízletes, egészséges, E-ket nem tartalmazó termékek, amelyek nem varázsolnak el csillogó csomagolással, de segítenek egy egészséges életvitelben” jelentette ki Claudiu Maior, a város alpolgármestere.

 

     Megemlítjük, hogy a termelői bizonylat igénylési és kibocsátási feltételeire vonatkozó eljárások, az alkalmazott kihágások és bírságok a 2001/661-es kormányhatározat által vannak szabályozva, az utólagos modósításokkal és kiegészítésekkel.

 

A polgármesteri hivatal sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza

Dátum és idő

Vasárnap, 22 Szeptember 2019
09:52:04

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:312
Ieri:474
Saptamanal:6040
Lunar:17066
Mind2859443