Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Eseménynaptár

<<  Június 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

     A mezőgazdasági területtel rendelkező személyek, akik az otthon megtermelt termékeiket értékesíteni szeretnék, a piacokon, vásárokon illetve a helyi közigazgatások által erre a célra kialakított helyeken tehetik meg, kizárólag a termelői bizonylat alapján. A dokumentum a termék származásának igazoló iratát jelenti, ennek kibocsátása a községek, városok, municípiumok és Bukarest municípium kerületeinek polgármesterei által történik.

 

     Az említett dokumentum elnyerése érdekében, az igénylők kell igazolják, hogy rendelkeznek területtel és, hogy szerepelnek a Mezőgazdasági Cégjegyzékbe. A benyújtott kérést követően - a Földalap Szolgálat és a Mezőgazdasági Cégjegyzék felhatalmazott illetékesei – a mezőgazdasági cégjegyzékbe szereplő információk alapján illetve a helyszínen ellenőrzik az adatok hitelességét, a területek kiterjedésére, a termékek létezésére és az eladásra szánt termékek felbecsülésére és mennyiségére vonatkozóan, amelyekre javasolják a termelői bizonylat kibocsátását, az eredményeket jegyzőkönyvbe vezetik fel.

 

     A termelői bizonylat egy mezőgazdasági évre érvényes, amely folyóév július 1-vel kezdődik és a következő év június 30-án ér véget, és negyedévenként láttamozva van, jelentették ki a a Földalap Szolgálat és a Mezőgazdasági Cégjegyzék szakemberei. A bizonylatot negyedévenkényt láttamozzák, 17 lejes illeték kifizetése ellenében. A létrehozott nyilvántartásban, évente megközelitően 150 személy szerepel, akik termelői bizonylattal rendelkeznek zöldségre, gyümölcsre, virágra, mézre és más mezőgazdasági termékre, tejtermékekre, amelyeket a város piacain értékesítenek.

 

     „A Polgármesteri Hivatal agresszív kampányt folytat – ha így fejezhetem ki magam – az autochton élelmiszertermékek fogyasztásának népszerűsítésére. A kezdeményezés Dorin Florea polgármester nevéhez fűződik, és nagyon sikeresnek bizonyult. Úgy az önkormányzat által szervezett Marosvásárhelyi Napokon, mint a Bor- és Kézművesség Fesztiválon, az Alma Hetén, konyhaművészeti kiállításokon, főzőversenyeken, az autochton termékek népsszerűsítésére és értékesítésére fektetjük a hangsúlyt, amely termékek minősége és gyógyítő szerepe, sajnos nem ismert és nem értékelt megfelelőképpen. Örvendetes viszont az a tény, hogy a termelői bizonylatot igénylők száma évről – évre növekszik. Azt jelenti, hogy a marosvásárhelyiek megértik erőfeszítéseinket, és a város piacain értékesítik az otthon megtermelt termékeiket. Ezek tiszta, ízletes, egészséges, E-ket nem tartalmazó termékek, amelyek nem varázsolnak el csillogó csomagolással, de segítenek egy egészséges életvitelben” jelentette ki Claudiu Maior, a város alpolgármestere.

 

     Megemlítjük, hogy a termelői bizonylat igénylési és kibocsátási feltételeire vonatkozó eljárások, az alkalmazott kihágások és bírságok a 2001/661-es kormányhatározat által vannak szabályozva, az utólagos modósításokkal és kiegészítésekkel.

 

A polgármesteri hivatal sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu

Újdonságok

buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:1098
Tegnap:775
A héten:1098
A hónapban:31757
Összesen3675629