Eseménynaptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu
SZOCIÁLIS


Mărime text:

 

Claudiu Maior, a város alpolgármestere:

 

„ Bízom e jól átgondolt, megalapozott projektek megvalósításában, amelyek egy rendkívül törékeny emberi közösség szükségleteit fedezik…” 

 

     A Szociális Asszisztencia Közszolgálata keretében működő szociális központ a polgármesteri hivatal szakszolgálatához benyújtott egy listát (amely projektjavaslatokat tartalmaz) elemzés és a kompetens európai fórumokhoz való folyamodás céljából, a jelenlegi program – előkészítés szakaszában, európai pénzalapok lehívása végett.

     A javaslatok a következőkre vonatkoznak: az Éjjeli Menedékház bővítésére egy új épülettest megépítése folytán, szem előtt tartva, hogy a Menedékháznak a Szociális Központban való működése teljességgel nem megfelelő; a jelenlegi Szociális Központ újraellátása és átalakítása rezidenciális szociális központtá családok és (nem csak) hajláktalanok számára, illetve olyan személyeknek, akik bár rendszeres, de túl kevés jövedelemhez jutnak ahhoz, hogy lakhatási gondjaikat megoldják; egy megvalósíthatósági tanulmány összeállítására termelő műhelyek létrehozása céljából, ahol többnyire sebezhető társadalmi helyzetű egyéneket alkalmaznának; egy olyan orvosi központ létrehozására, amelyet az egészségügyi biztosítás nélküli személyek számára létesül; szociális lakások építésére azon személyek számára, akik rögtönzött, törvénytelenül felépített hajlékban laknak; a Rozmaring Nappali Központ kibővítésére egy új épülettel és egy sportteremmel való ellátására; egy pihenőközpont létesítésére.

          „A Szociális Asszisztencia Közszolgálatának szakembereivel együtt gondoltuk át és javasoltuk az említett projekteket, azon társadalmi problémák részletes elemzése nyomán, amelyekkel szembe kell néznünk. Mint látják, nem kevés a gond, és nem könnyű ezeket megoldani. Nekünk ez prioritást jelent. Ezek egyszerű felsorolása nyomán láthatóak azok az elemek, amelyek a személyi szükségletek és a személyközti kapcsolatokban felmerülnek némely csoportnál, ahol a szociális, gazdasági, lélektani, integrációs és érintkezési érzékenység magas. A befogadó nevelés, a szociális asszisztencia, az elérhető orvosi ellátás, a védett lakhatás, a személyes és szakmai tanácsadás, a munkahelyteremtés a hátrányos helyzetűek számára – íme, megpróbáltuk azonosítani és összefoglalni azt a sokféle szükségletet, amely jelen van e rendkívül törékeny emberi csoport életében. Ami engem illet, bízom e jól átgondolt és megalapozott projektek választhatóságában, és ezen egyáltalán el nem hanyagolható lakossági csoport szükségletének fedezésében. Ne feledjük, hogy a 2005 – 2010 – es időszakban a szociális összetevő kapcsán lehívott alapokkal hoztak létre/újítottak fel egy sor épületet a hátrányos helyzetűek részére – Szociális Központ, Éjjeli Menedékház, Rozmaring Nappali Központ – ezek mind igazolták időben hasznukat, fontosságukat” – jelentette ki Claudiu Maior, a város alpolgármestere.

  

 

A Polgármesteri Hivatal Sajtóirodája

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:415
Ieri:1290
Saptamanal:2916
Lunar:14354
Mind3165862