UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Mărime text:

A gyereknevelési szabadságra és havi juttatásra vonatkozó 2010. december 8-i 111-es számú sürgősségi kormányrendelet előírásai szabályozzák azon jogokat, amelyekben a 2011. január elseje után született gyerekek szüleire vonatkoznak.

2011. január elsejétől kezdődően azon személyek, akik a gyerek születését megelőző utolsó évben 12 hónapon keresztül fizetésből származó jövedelemre, független tevékenységből származó jövedelemre, az adózásnak alávetett mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelemre tettek szert, az adóügyi törvénykönyvre vonatkozó 2003. évi 571-es számú törvény előírásainak értelmében, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel, választhatnak a következő jogok között:

    a) Gyereknevelési szabadság legtöbb egy évig, valamint havi juttatás. Ebben az esetben, az utóbbi 12 hónapban elért nettó jövedelmek átlagának 75%-os értékben határozzák meg, ami nem lehet kisebb 600 lejnél, és nem lehet nagyobb 3.400 lejnél. A gyerek egyéves korának betöltése után, azok a személyek, akik az egyéves szabadság folyósítása mellett döntöttek, fizetés nélküli szabadságra jogosultak a gyerek 2 éves korának betöltéséig.

    b) Gyereknevelési szabadság a gyerek 2 éves koráig, valamint havi juttatás. Ebben az esetben, az utóbbi 12 hónapban elért nettó jövedelmek átlagának 75%-os értékben határozzák meg, ami nem lehet kisebb 600 lejnél, és nem lehet nagyobb 1.200 lejnél.

    c) Fogyatékos gyerek esetében a gyereknevelési szabadságot a gyerek 3 éves korának betöltéséig folyósítják, a juttatást pedig az utolsó 12 hónapban elért jövedelmek átlagának 75%-os értékében határozzák meg, s nem lehet kisebb, mint 600 lej, sem nagyobb, mint 3400 lej.

A szabadság folyósításának idejét megfelelőképpen hosszabbítják meg két vagy három, ezen jogot előidéző helyzet egymásra tevődése esetén. Az egymásra tevődés idején, a havi juttatás értékét minden egyes gyerekre 600 lejjel növelik, a második gyerektől kezdődően.

A havi juttatások értékét 600 lejjel növelik minden egyes, kettős vagy hármas ikrek terhességből született gyerek esetében, az ilyen születésből származó második gyerekkel kezdődően.

A gyerek 2 vagy 3 éves korának betöltéséig, a fogyatékos gyerek esetében, az állami juttatás értékét 200 lejre határozzák meg.

Azon személyek, akik a gyereknevelési szabadság és havi juttatás folyósítása idején adózásnak alávetett jövedelemre tesznek szert, a gyerek egyéves korának betöltése előtt, havi 500 lejes ösztönző jellegű juttatást kap a gyerek 2 éves korának betöltéséig fennmaradt időszakra.

A szabadság és a havi juttatás, valamint az ösztönző jellegű juttatás az első 3 szülés mindenikére érvényes. A halva született gyerek esete, illetve abban az esetben, ha a gyereknevelési szabadság ideje alatt hunyt el, nem veszik figyelembe az első 3 szülés meghatározásakor.

Azon személyek, akik az első 3 szülés után teljesítik a gyereknevelési szabadság nyújtásának feltételeit, a juttatás fizetése nélküli gyereknevelési szabadságra jogosultak. A szabadság időtartama 4 hónap és teljesen egy alkalommal nyújtják, a gyerek 2 éves koráig terjedő időszakban, illetőleg 3 éves koráig, a fogyatékos gyerek esetében.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:56
Ieri:772
Saptamanal:56
Lunar:25292
Mind3279824