Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Ziua informării preventive

ziua inform preventive

fiipregatit.ro

fiipregatit.ro

Eseménynaptár

<<  Április 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu


 

 

Marosvásárhely Municípium prioritása a folyamatban levő projektek véglegesítése, amelyek támogatási szerződéseit 2009 – 2011 közötti időszakban írták alá, de ugyanakkor a projektportfóliók következő támogatási időszakra való előkészítése is.

A Nemzetközi Finanszírozású Projektek Osztály szolgáltatta adatok szerint, 2012-ben a 2009-2012 közötti időszakban megkötött támogatási szerződéseknek megfelelő 12 projekt volt folyamatban, melyeknek teljes értéke 80 millió euró. Megkötöttek 2 projektre vonatkozó támogatási szerződést, melyeknek teljes értéke 34 millió euró, 5 projektet véglegesítettek, megközelítően 21 millió euró értékben, egy projektet benyújtottak és elindították a megfelelő eljárásokat 3 projekt ( hőszigetelés, versenyképességi pólusok és közúti infrastruktúra) benyújtása érdekében,

A tavalyi év folyamán az alábbi projektek voltak gyakorlatba ültetési folyamat alatt:

1.Középkori Vár felújítása és megőrzése, magába foglalja 7 bástya és 4 épület felújítását, gyalogos ösvények és belső platformok felújítását, a vár terének felújítását multifunkcionális helyiségek kialakítása céljából: ifjúsági központ, konferencia termek, kiállítások.

2. Marosvásárhely megyei jogú város utcahálózatának korszerűsítése – I. szakasz – célkitűzése 19 utca felújítása.

3.Marosvásárhely megyei jogú város utcahálózatának korszerűsítése – II. szakasz - célkitűzése 32 utca felújítása, a projektbe foglalt 32 utca közül, 27 esetében felújítják a vízhálózatot.

4.Szórakozási közterületek korszerűsítése és felújítása a Somostetőn, a projekt előírja a szabadidő eltöltési lehetőségeinek változatossá tételét, a nyári színház, a sporttevékenységekre alkalmas övezetek valamint a gyalogos ösvények felújítását stb.

5.Utcák korszerűsítése Marosvásárhely megyei jogú városban (kivitelezett projekt, a város utcáit 13 kilométeres szakaszon korszerűsítették és közúti jelzésekkel látták el).

6.Öregotthon korszerűsítése (kivitelezett projekt), amelyen keresztül, többek között felújították az otthon 100 éves épületét, építettek egy új épületrészt, egy 180 négyzetméteres felületett pedig manzárdosítottak.

7.Monitorizálási rendszer kiépítése a lakosság biztonsága érdekében, kivitelezett projekt, melynek célja a lakosok biztonságérzetének növelése, 25 térfigyelőkamera monitorizálása révén, amelyek olyan övezetekben vannak felszerelve, ahol a társadalmi veszély kockázata valamint a bűncselekmények aránya magas (Megyesfalva, Kövesdomb, Segesvári út, Pandúrok Sétánya – Hidegvölgy).

8.Marosvásárhely - Európai digitális város, a projekt előírja egy olyan informatikai rendszer kiépítését, amely az online szolgáltatási programok fejlesztését célozza a helyi közigazgatás – lakosok – dekoncentrált szolgáltatások és üzleti környezet között.

9.Az elektronikai közszolgáltatások hatékonyságának fejlesztése és növelése Marosvásárhely megyei jogú városban, kivitelezett projekt, a szakszolgáltatások elektronikai berendezésekkel való ellátását valamint egyes olyan alkalmazások beszerzését biztosítja amelyek a lakosoknak online szolgáltatásokat engedélyeznek.

10. Marosvásárhely 30 hektáros ülepítőjének felújítása, melynek célja a Maros jobb partján elhelyezkedő 30 hektáros ülepítő helyreállítása.

11. Új parkok Marosvásárhelyen, a projekt előírányozza a zöldövezetek felületének növelését, 3 új park kialakításaán keresztül.

12. Az Állatkert felújítása és korszerűsítése, véglegesített projekt, a befektetések egy 40 hektáros terület biztonsági kerítéssel való bekerítéséből, a ragadózoknak szánt helyiségek kibővítéséből állnak, továbbá az elefántoknak és zsiráfoknak új helyiségeket alakítanak ki, valamint felújítják a vízhálózatot stb.

A 2014-2020 közötti időszakra 25 projektet állítottak össze az alábbi területek szerint: szállítás, környezet és éghajlati változások, energetikai versenyképesség és hatékonyság, információs és távközlési technológia, oktatás, az üzleti környezet támogatása, társadalmi infrastruktúra és turizmus.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza

Alegeri2024 hu

buton MOL hu

buton program transport local hu

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton spclep
buton weekend hu
seretirgumures
dastgmures hu
buton dfltgm hu
buton prog sitpf hu

Újdonságok

BP hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
Concurs CIPS hu 180
Banner PtaCuzaVodaHU 180
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:1636
Tegnap:1248
A héten:4213
A hónapban:29134
Összesen5064146